APA IMUNIZANTĂ! Un secret pentru sănătatea ta în doi paşi!

În fiecare zi avem nevoie de vitamine şi minerale în organismul nostru pentru funcţionarea optimă. Sistemul imunitar trebuie susţinut mai ales în sezonul rece, iar faptul că luăm vitamine din suplimente sau mâncăm mai multe fructe asta poate să reprezinte doar un succes pentru sănătatea noastră.

O practică simplă care poate fi la îndemâna oricui este apa imunizantă, un cockteil de apă plată, şi fructe bogate în Vitamina C (în special citricele).

Iata rețeta noastră – noi am pus la 2 litri de apă, 2 felii de mandarină (oferă un gust dulce), 2 felii de lămâie şi mai multe cubulețe de ghimbir proaspăt.

Practic ne hidratam şi în acelaşi timp oferim organismului un complex de vitamine şi minerale uşor de asimilat.

Dacă asta devine o practică mai ales în sezonul rece noi avem cel mai mult de câştigat!

APA IMUNIZANTA

 

APA IMUNIZANTA

 

APA IMUNIZANTA

 

APA IMUNIZANTA

 

APA IMUNIZANTA
APA IMUNIZANTA

 

Pe scurt:

Lamaia:

Contin un nivel ridicat de vitamina C;

– alaturi de vitamina C, lamaia este o sursa bogata de tiamina (vitamina B1), vitamina B6, riboflavina (vitamina B2) si acid pantotenic, cupru, magneziu, mangan, fier, fosfor, potasiu, calciu, zinc si sodiu;

– consolideaza sistemul imunitar;

– sucul consumat proaspat are proprietatea de a imbunatati functiile stomacului;

– amelioreaza simptomele racelii;

– sucul de lamaie este antibacterian si antiviral;

– curata sangele de toxine;

Mandarina: 

  • fructele contin proteine, lipide, fibre, acid folic.
  • Comparativ cu portocalele, mandarinele au pulpa mult mai dulce.
  • Au un continut mare de vitamine (A, B, C, PP) si minerale (fier, magneziu, potasiu, fosfor, calciu), de aceea sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie si astenie.
  • Coaja fructului contine un ulei esential care calmeaza, intarzie procesul de imbatranire si ajuta in starile de anxietate sau insomnie.
  • Acest fruct ajuta in reglarea tensiunii arteriale, in boli de oase si intestin, deoarece contine calciu, potasiu si fibre.
  • Previne raceala datorita continutului mare de vitamina C.
  • Unii specialisti sustin ca mandarina are proprietati anticancerigene. Astfel, ei recomanda un pahar de suc de mandarine zilnic, care protejeaza inima si reduce riscul de a face cancer la ficat.

Ghimbir:

Este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat a avea un efect antitumoral in leucemii, cancer de stomac, de colon, de prostata, de san si cel ovarian. Extrasele de ghimbir stimulează imunitatea prin creşterea activităţii timusului şi splinei, precum şi producţia de fagocite.

În medicina alternativă, terapeutii folosesc uleiurile aromatice de ghimbir pentru frictionarea zonelor unde se acumulează tensiuni negative: tâmplă, ceafă, încheieturi. Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri creierului imediat ce ating pielea, relaxând si detensionând musculatura.

Ghimbirul scade tensiunea relaxând vasele de sânge ce înconjoară muşchii, facilitând circulaţia sanguină în tot corpul.

Studiile recente arată că ghimbirul scade nivelul colesterolului rău din organism, reducând riscul bolilor de inimă. Ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra depozitelor de grasime. Consumat cu regularitate, accelereaza metabolismul si topeste celulele adipoase, fiind indicat in obezitate.

 

Foto Credit: retetedesanatate.ro

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns