B-Boy Marius pleacă în Japonia pentru un loc în finala mondială Red Bull BC One

Red Bull BC revine în Japonia pentru a doua oară după 2010, cu cei mai buni breakdanceri de pe planetă, luptând pentru râvnitul titlu mondial, pe 3 Decembrie. 16 B-Boys din 13 țări se vor dezlănțui pe scenă cu demonstrații solo de breakdance pentru a impresiona nu numai o lume întreagă, ci și juriul care va decide cine va fi următorul campion mondial.

15 dintre finaliști și-au câștigat locul pe baza performanțelor excepționale, ultimul loc fiind adjudecat în Last Chance Cypher, în care vor intra toți câștigătorii naționali, printre care și românul B-Boy Marius, cel care și-a adjudecat trei titluri consecutive la Red Bull BC One Cypher România.  

 

De-a lungul anului, 38 de calificări locale s-au desfășurat în 35 de țări din întreaga lume. Toți au ajuns la Nagoya și vor concura pentru un loc în finala mondială, alături de cei mai buni B-Boys din lume. Dansatorii își vor demonstra calitățile în battle-uri unu-la-unu.

Americanul Victor va intra în scenă pentru a-și apăra titlul, după ce l-a învins în finala de la Roma pe portughezul Bruce Almighty. Foștii campioni, Hong10 (2013 și 2006) din Coreea și brazilianul Neguin (2010) vin și ei în speranța de a-și adăuga un nou titlu în palmares.

 

“Am ajuns la această performanță prin mult antrenament. Am muncit mult să rămân în aceeași condiție fizică și concentrat pe dansul meu. Cheia este să fii focusat pe ceea ce ai de făcut, acolo, pe scenă. Nu le poți arăta oamenilor că ai obosit. Trebuie să-ți aduni forțele după fiecare rundă și să rămâi calm și ancorat în realitate”, a declarant Victor.

 

În același timp, Bruce a spus: “Dacă ai o strategie și rămâi 100% pe aceasta, înseamnă că ești numai 30% pregătit să câștigi. Restul depinde de juriu, muzică, cum te simți în fața adversarului și cum te adaptezi. Tot ceea ce îmi doresc este să fiu inspirație pentru alți oameni și asta îmi dă putere sa continui.”

red-bull-1

 

În cele din urmă, Neguin a venit și el cu o declarație: “Tot ceea ce văd devine inspirație pentru dans. Dacă văd o pasăre, mă inspiră din mișcările ei.”

Starurile locale, B-Boys Taisuke și Issei sunt speranțele Japoniei, iar Taisuke va face tot posibilul să se revanșeze pentru locul doi de la Paris, din 2014.

 

“Japonia este una dintre țările mele preferate, ceea ce deja e un plus. Având șansa să și reprezint România la acest eveniment e un factor motivator imens. Anul acesta, competiția se va desfășura diferit față de ceilalți ani, având în vedere că au scos etapa regională și va fi direct “best of 37 countries” într-un singur loc. Dintre aceștia, doar unul va trece mai departe, ceea ce face competiția și atmosfera să fie super intensă și șansele de câștig mai grele. Va fi un challenge, dar mă simt încrezător și simt că am ceea ce trebuie să ajung departe, dar o să las clipa din acel moment să dicteze ceea ce se va întâmpla. Sunt entuziasmat să mă și revăd cu mulți dintre concurenții de acolo pe care deja îi cunosc,” a declarant B-Boy Marius.

 

Red Bull BC One World Final line-up

Victor (USA), Taisuke (JPN), Issei (JPN), Kleju (POL), Kid Colombia (NED), Cheerito (RUS), Sunni (UK), Hong10 (KOR), Soso (FRA), Lil Zoo (MAR), Focus (FIN), Bruce Almighty (POR), Ben Stacks (USA), Neguin (BRA), Kuzya (UKR) și câștigătorul Last Chance Cypher.

 

 

Juriul va fi format din: Storm (GER), Freeze (SWE), Wicket (USA), Kousuke (JPN) și Mounir (FRA).

 

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns