Connect with us

Naturiste

Ce produse apicole trebuie să consumăm în funcţie de sezon?

Published

on

Sistemul nostru imunitar este mai slab sau mai puternic în funcţie de sezon, iar meniul nostru alimentar trebuie să fie adaptat după acest criteriu.

            Mai mult decât atât, specialiştii de la ApiLand afirmă că din meniul nostru zilnic nu trebuie să lipseasă produsele apicole, deoarece mierea, polenul, pastura etc. contribuie semnificativ la sănătatea şi vitalitatea noastră. Aceştia au realizat, în premieră, şi un calendar cu tipul de produse apicole pe care trebuie să le consumăm lună de lună şi proprietăţile pe care acestea le au.

           

  1. Ianuarie – Întâmpină noul an cu energie şi vitalitate!

Imediat după Revelion, specialiştii de la ApiLand recomandă să consumăm păstura, polenul crud, tonic regal şi bomboane cu miere de Manuka.

Păstura este renumită peste tot în lume pentru proprietăţile de detoxifiere a organismului, pentru că reduce semnificativ colesterolul din sânge şi pentru faptul că protejează ficatul şi tubul digestiv. De cealaltă parte, în completare, polenul crud stimulează funcţionarea rinichilor, ajută la detoxifierea organismului şi îmbunătăţeşte capacitatea de memorare. Dacă vom consuma tonic regal, vom creşte nivelul de energie şi vitalitate al organismului, vom combate stresul, oboseala şi insomniile, fenomene specifice începutului de an şi ne vom întări imunitatea. Bomboanele manuka reduc inflamaţiile şi calmează durerile în gât, protejează căile respiratorii şi au un gust pe care toată lumea îl va îndrăgi”, declară Ovidiu Bodea, directorul ApiLand – compania cu cea mai variata gamă de produse apicole din România.

 

  1. Februarie – Scap de răceala şi gripă!

În friguroasa lună februarie, specialiştii de la ApiLand recomandă să consumăm tinctură de propolis, astfel încât să stăm cât mai departe de răceală, să ameliorăm eventualele bronşite şi pneumonii şi să ne eliberăm caile respiratorii de mucozităţi. De asemenea, ni se recomandă să consumăm capsule cu propolis bio, pentru a ucide bacteriile şi viruşii din corp, Mierea de Manuka – pentru a trata durerile de gât, febra, gripa, răceala şi bronşitele cronice şi, totodată, polen crud, care ne reglează flora intestinală şi metabolismul.

 

  1. Martie – Sunt pregătit pentru schimbarea de sezon!

Chiar dacă ne pregătim la schimbarea de sezon, specialiştii de la ApiLand ne recomandă să continuăm să consumăm tinctura de propolis pentru a lupta împotriva răcelilor şi pentru a ne trata de gastrită, ulcer gastric şi duodenal. În acelaşi timp, problemele gastro-intestinale pot fi prevenite cu ajutorul Mierii de Manuka, care previne şi astenia de primăvară. Lăptişorul de matcă este, de asemenea, ideal dacă vrem să ne creştem rezistenţa la efort fizic şi intelectual, iar polenul crud trebuie să nu lipsească din dieta noastră zilnică, deoarece acţionează benefic asupra venelor şi vaselor capilare şi ne ţine departe de anxietate şi depresii minore.

 

  1. Aprilie – Primăvara aceasta, fără astenie şi imunitate scăzută!

Tonicul regal este ideal la mijlocul primăverii, deoarece creşte nivelul de energie şi vitalitate al corpului şi ne ajută la îmbunătăţirea memoriei şi procesului de învăţare. “Tonicul apicultorului” este, de asemenea, un produs recomandat de specialişti pentru luna aprilie, deoarece combate stresul, oboseala fizică şi psihică şi înlătură nevrozele, depresiile şi neurastenia. Mierea de salcâm, cea polifloră şi mierea de tei sunt ideale pentru prevenirea asteniei şi pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat în special copiilor, gravidelor şi persoanelor aflate în covalescenţă. La meniul zilnic se adaugă polenul crud, pentru echilibrarea sistemului digestiv şi pentru a ne menţine în formă.

  1. Mai – Detoxifiere naturală cu produse apicole!

Şi luna mai este foarte important să ne detoxifiem organismul, să reducem colesterolul din sânge şi să ne protejăm ficatul şi tubul digestiv. Cel mai recomandat produs apicol pentru această perioada este păstura, dar în acelaşi timp specialiştii de la ApiLand ne recomandă consumul de tonic regal, mierea de salcâm şi polenul crud, deoarece ne ajută să combatem stresul, oboseala şi insomniile, să suplinim carenţele alimentare specifice apropierii de sezonul cald şi să avem grijă de sănătatea ochilor.

  1. Iunie – Energie, memorie, atenţie şi concentrare maximă!

Începutul verii înseamnă vitalitate, energie şi distracţie. Pentru ca organismul nostru să ţină pasul cu ritmul infernal al verii, specialiştii de la ApiLand ne recomandă să consumăm lăptişor de matcă, deoarece acest produs-minune ne ajută să creştem imunitatea şi rezistenţa la efortul fizic şi intelectual, dar acţionează benefic şi asupra sistemului nostru nervos. Mierea de tei este, de asemenea, recomandată deoarece calmează stările de nervozitate, ne ajută să luptăm împotriva stresului şi a stărilor de oboseală şi tratează eficient crampele musculare. Totodată, în această lună, este foarte important să consumăm polen crud şi bomboane de miere, pentru a creşte nivelul energetic general.

  1. Iulie – Am grijă de frumuseţea mea cu produse naturale!

Din cauza căldurii excesive, în luna iulie trebuie să avem grijă de tenul nostru mai mult ca oricând. „Produsele apicole sunt unele dintre cele mai recomandate de specialiştii din întreaga lume pentru diminuarea şi estomparea ridurilor, pentru producerea de colagen natural, care redă elasticitate pielii. Lăptişorul de matcă este un asemenea produs apicol de o importanţă majoră pentru frumuseţea noastră care, printre multe altele, regenerează, hidratează şi vitalizează părul. De asemenea, recomandăm polenul crud, care conferă vitalitate, strălucire şi volum părului, mierea de Manuka, renumită pentru vindecarea acneelor şi eczemelor şi pentru oferirea fermităţii şi elasticităţii pielii. Aceasta din urmă se găseşte şi sub formă de cremă de faţă, de mâini şi pastă de dinţi”, declară Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.

  1. August – Fără probleme de sănătate, în vacanţă!

În această lună, majoritatea dintre noi ne aflăm în vacanţă şi trebuie să ne bucurăm de ea aşa cum se cuvine. Pentru a avea un tonus crescut, specialiştii de la ApiLand ne recomandă tonicul regal şi tonicul apicultorului, deoarece acestea sunt ideale pentru întărirea sistemului nostru imunitar şi pentru înlăturarea nevrozelor şi stărilor depresive. Tinctura de propolis ne ajută la prevenirea răcelilor şi gripei, iar polenul crud diminuează stările de somnolenţă şi oboseală şi contribuie la regenerarea florei intestinale.

  1. Septembrie – Înapoi la şcoală sau muncă? Sunt pregătit!

Schimbarea de anotimp trebuie să vină cu o nouă dietă alimentară, iar produsele apicole care ne ajută la creşterea imunităţii sunt recomandate de orice medic. Specialiştii de la ApiLand recomandă consumarea lăptişorului de matcă şi a tonicului regal, în această lună, iar tinctura de propolis şi polenul crud ne ajută să ne protejăm de viroze respiratorii şi infecţii microbiene. Totodată, polenul crud facilitează absorbţia de calciu în organism, vitală la începutul sezonului rece.

  1. Octombrie – Toamna aceasta, fără astenie şi probleme digestive!

După o lună de la începerea jobului, pentru adulţi, şi a şcolii, pentru copii, se poate instala o oarecare stare de depresie, pe care o putem combate dacă vom consuma tonicul apicultorului sau mierea de Manuka. Tinctura de propolis trebuie să fie nelipsită din casa noastră în perioada virozelor, iar polenul crud previne inflamarea colonului, tonifică, fortifică şi energizează organismul.

  1. Noiembrie – Suplinesc cu succes carenţele alimentare!

Mierea polifloră este recomandă în luna noiembrie, deoarece echilibrează procesul de digestie şi acţionează benefic asupra ficatului şi inimii. Pentru a ne feri de viroze, trebuie să continuăm dieta bazată pe tonicul apicultorului şi lăptişorul de matcă, iar polenul crud ne va ajuta să ameliorăm afecţiunile hepatice şi să ne detoxifiem ficatul şi rinichii.

  1. Decembrie – Acum pot să mă bucur din plin de sărbătorile de iarnă!

“Deoarece vom interacţiona cu foarte mulţi oameni în perioada sărbătorilor, riscul să contactăm o boală virală este major. Pentru a preveni acest lucru, recomandarea noastră este consumul de lăptişor de matcă, tonic regal şi tinctură de propolis. Pe lângă proprietăţile sale de întărire a sistemului imunitar, aceste produse ne ajută să reducem colesterolul din sânge şi să combatem stresul, oboseala şi insomniile. De asemenea, în luna decembrie este recomandat consumul de miere crudă – fie de salcâm, polifloră sau de tei -, polenul crud, pentru reducerea tensiunii arteriale. Pentru hidratarea şi protejarea buzelor uscate sau crăpate, noi recomandăm folosirea balsamului de buze din miere de Manuka, deoarece are proprietatea de a reda buzelor aspectul estetic tineresc”, declară Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.

 

Calendarul cu produse apicole ApiLand poate fi descărcat aici.

 

ApiLand este lider în România în comercializarea lăptișorului de matcă, a polenurilor crude și a altor produse apicole, având o istorie de peste 14 ani în acest domeniu și mii de clienți mulțumiți. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Naturiste

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Published

on

Continuăm să vă oferim informaţii despre cele mai preţioase legume care ne sunt la îndemână şi au proprietăţi şi beneficii miraculoase.

Ceapă este un antibiotic natural de excepţie, fie că vorbim de ceapă galbenă, albă sau roşie!

 

Ce beneficii are ceapa consumata in stare cruda?

Proprietăţile antibiotice ale acestor „medicamente vegetale” se datorează compuşilor sulfuraţi, ce distrug microorganismele. Cel mai important compus sulfurat este alicina, care le conferă acestor legume proprietăţi detoxifiante, sudorifice, expectorante, tonice şi antispastice. Datorită acestor proprietăţi, ceapă şi usturoiul sunt
indicate în virozele respiratorii.

Alicina are şi proprietăţi anticoagulante. De aceea, ceapă şi usturoiul pot împiedica formarea trombozelor. De asemenea, alicina contribuie la scăderea colesterolului şi a trigliceridelor din sânge şi previne afecţiunile cardiovasculare (ateroscleroza, cardiopatia ischemică).

Consumaţi zilnic câte o ceapă mică timp de 30 de zile şi veţi scăpa de răceală şi gripă în sezonul rece! 

Ceapa contribuie substanţial la sănătatea ţesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.

Ceapa conţine săruri minerale (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, fosfat), principii antibiotice, glucide, lipide, zaharoză, acizi organici, steroli, vitamine (vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina E), ulei volatil, saponine.

Ceapă crudă mai este bună pentru dureri de burtă, acesta poate fi consumată sub formă de ceai sau comprese exact acolo unde simţiţi durerea. 

Am gasit si un material video interesant! Va invitam sa-l vizionati.

 

Foto Credit: retetedesanatate.ro

Video Credit: Youtube

Continue Reading

Naturiste

VITAMINE ŞI MINERALE într-un pahar: Suc de morcovi şi portocale

Published

on

Mă gândeam zilele acestea ce suc natural să mai beau şi mi-am adus aminte că în perioada rece îmi place să beau suc de morcovi şi portocale. Este super gustos şi are foarte multe proprietăţi.

Morcovii conţin vitamina A şi betacaroten, sunt legumele cu rădăcina profundă în sol, iar acest lucru le permite acestora să absoarbă o serie de minerale abundente. Ei sunt, de asemenea, bogaţi şi în  vitama B.

Sucul de morcovi curaţă şi reface ficatul. Ficatul este organul care detoxifica corpul nostru – fără de care am muri de la adunările interne toxice. Sucul de morcovi a fost numit sucul vindecător de aur.

Detalii complete pe VIATA BIO!

Foto Credit: viatabio.com

Continue Reading

Naturiste

Nu trebuie sa fii un „masterchef” ca sa poti consuma alimente minune

Published

on

Gata, de maine mananc sanatos! De cate ori nu ti-ai spus asta, insa ai si facut-o? Ce anume te-a oprit? Auzi in stanga si-n dreapta despre oameni care consuma alimente „minune”, ii crezi pe cuvant ca sunt grozave pentru sanatate dar alegi sa ramai la felul tau de a intelege mancarea sanatoasa, captiv/a intr-un stil clasic, asa cum ne-au crescut parintii?

Poate ca nu ai timp sa te informezi asupra proprietatilor unor alimente, nu le cunosti gustul si ti-e teama ca nu-ti vor fi pe plac, crezi ca felul in care se consuma este unul complicat iar timpul si poate neindemanarea crezi ca te vor impiedica si mai mult.

Hai sa-ti oferim cateva informatii utile si concrete. Semintele de Chia, Quinoa si fructele de Goji Sano Vita au proprietati miraculase si pot fi consumate foarte simplu, nu trebuie sa fii un masterchef sa le poti folosi. Iata cateva informatii despre ele, precum si  cateva sugestii despre cum pot fi consumate.

Semintele de chia – Daca exista un aliment care poate fi numit sfant, acesta trebuie sa fie Chia! Pline de vitamine si minerale, ajutand la reglarea greutatii, controlarea poftei de dulce si luptand impotriva radicalilor liberi, aceste seminte sunt cu adevarat o minune pentru sanatate, cu beneficii infinite! Iti vom spune ce contin si, crede-ne, vei fi uimit/a: de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai multe proteine decat orice alte boabe / seminte si de 2 ori mai mult potasiu decat o banana.

Cum le consumam?  Ti le recomandam la micul dejun in: cereale, smoothiuri, iaurt, ca budinca (amesteca semintele de chia cu apa sau lapte de cocos si lasa-le sa stea putin pana se umfla) sau in clatite (dupa ce ai terminat de facut compozitia clasica de clatite, adauga si 1-2 linguri de seminte de chia, astfel clatitele tale vor fi de zece ori mai sanatoase).

Quinoa alba – Pe langa proteine sale unice, quinoa contine amidon, zaharuri, ulei, fibre, minerale, si vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B. De asemenea, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Cum o consumam? Quinoa este un aliment care poate fi servit in multe feluri: ca atare, budinca, cereale adaugate in salate, in supe sau sosuri. Quinoa are o textura pufoasa atunci cand este gatita iar aroma usoara de nuca o face o alternativa la orez alb sau cuscus. Quinoa faina poate fi folosita in panificatie fie amestecata cu faina de grau, fie singura – daca se doreste un produs fara gluten.

Fructele de goji – Sunt bogate in minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, seleniu, contin 18 aminoacizi (mai mult decat polenul), vitamina A, vitamina B, B2 si B6, vitamina E, polizaharide, acizi grasi nesaturati, antioxidanti, fitosteroli si fenoli. Fructele goji sunt fructele cu cel mai puternic efect antioxidant dintre toate produsele alimentare din lume. Sunt o puternica sursa de vitamina C, continand pe unitate o cantitate de 500 ori mai mare decat portocalele, continand mai mult caroten decat orice alt produs alimentar.

Cum le consumam? Doza ideala de fructe de goji pentru persoanele care vor sa isi imbunatateasca viata este de 16g pe zi, grame care chiar fac diferenta.

 

Ce zici, te-am convins?

Continue Reading
Advertisement
Life Style2 zile ago

Este argintul o investiție bună? 8 motive pentru a investi acum în argint

Frumusete3 zile ago

Povestea de succes a Biancăi Pop, care a cucerit piaţa de cosmetice din România

Sanatate4 zile ago

Alege un SINBIOTIC pentru sănătatea florei tale intestinale

Sanatate4 zile ago

Ela Crăciun îți spune lista analizelor pe care trebuie să le faci pe toată durata sarcinii

Sanatate6 zile ago

Un reputat doctor oncolog turc vine în România pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală

SpiritualitateO săptămână ago

Legătura între Feng Shui şi relaţiile romantice

Relatii&SexO săptămână ago

Cine suntem noi în cadrul relaţiilor noastre?

Life Style2 săptămâni ago

Câteva idei despre blocarea inconștientă a propriilor obiective. Salvatoarea negație „nu”

Sanatate2 săptămâni ago

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Spiritualitate2 săptămâni ago

Bucuraţi-vă! Ştiai că în Biblie scrie de 820 de ori “bucuraţi-vă”?

Terapii2 săptămâni ago

Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală?

Psiho2 săptămâni ago

7 sfaturi practice pentru a preveni atacurile de panică

Life Style2 săptămâni ago

Ela Crăciun ajută gravidele sărace din România să își cunoască drepturile și să aibă asistență medicală gratuită

Relatii&Sex2 săptămâni ago

Lipsa definirii emoţiilor, precum fericirea sau iubirea, aduce suferinţă

Psiho2 săptămâni ago

Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

Antreprenoriat2 săptămâni ago

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

Life Style2 săptămâni ago

Plaja Terapeutica pentru persoanele cu dizabilităţi se află în staţiunea Mamaia

Naturiste2 săptămâni ago

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Sport2 săptămâni ago

Florin Neby: „Beneficiile oferite de sport copiilor sunt incomensurabile”

Culinar2 săptămâni ago

Reteta unica de papanasi

Spiritualitate2 săptămâni ago

Bucuraţi-vă! Ştiai că în Biblie scrie de 820 de ori “bucuraţi-vă”?

Culinar2 săptămâni ago

Reteta unica de papanasi

Sanatate3 săptămâni ago

Toman Diet, cea mai eficienta dieta in 2018

Naturiste2 săptămâni ago

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Psiho2 săptămâni ago

Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ

Culinar2 săptămâni ago

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Frumusete2 săptămâni ago

Sfaturi simple de îngrijire a tenului pentru bărbaţi

Naturiste3 săptămâni ago

VITAMINE ŞI MINERALE într-un pahar: Suc de morcovi şi portocale

Psiho3 săptămâni ago

Cum ajungem să uităm de noi?

Psiho3 săptămâni ago

8 sfaturi pentru a ne combate slăbiciunile

Sport2 săptămâni ago

Florin Neby: „Beneficiile oferite de sport copiilor sunt incomensurabile”

Culinar2 săptămâni ago

Plăcinte raw-vegane preparate de actriţă Jojo şi Anca Alungulesei

Relatii&SexO săptămână ago

Cine suntem noi în cadrul relaţiilor noastre?

Sanatate2 săptămâni ago

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Life Style2 săptămâni ago

Câteva idei despre blocarea inconștientă a propriilor obiective. Salvatoarea negație „nu”

Psiho2 săptămâni ago

Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

Terapii2 săptămâni ago

Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală?

Life Style2 săptămâni ago

Plaja Terapeutica pentru persoanele cu dizabilităţi se află în staţiunea Mamaia

Antreprenoriat2 săptămâni ago

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

SpiritualitateO săptămână ago

Legătura între Feng Shui şi relaţiile romantice

Trending