Cotlet de porc umplut cu cârnaţi de casă, bacon şi verdeţuri proaspete

V-am pregatit o reteta sofisticata pe care sa o pregatiti in aceste zile de vacanta: Cotlet de porc umplut cu cârnaţi de casă, bacon şi verdeţuri proaspete.

 

Ingrediente: 

  • Cotlet de porc
  • Bacon uscat & afumat
  • Burtă de porc
  • Cârnaţi de casă, picante
  • Cimbru
  • Usturoi
  • Ardei iuţi
  • Unt
  • Sare
  • Piper
  • Cartofi

 

Mod de preparare:

  • Se taie burta de porc
  • Se fac mici incizii, ca nişte buzunăraşe, în care se pun bucăţile de bacon şi cârnaţi
  • Se marinează carnea cu cimbru proaspăt şi usturoi
  • Se taie o bucată de unt cu care se masează generos carnea, ţinând untul cu mâna
  • Se umple cotletul cu cârnaţi şi bacon
  • Se înfăşoară cotletul în burta de porc şi se leagă cu sfoară
  • Se adaugă mirodeniile
  • Se bagă la cuptor, cu cartofi şi vin alb
  • Se lasă în cuptor timp de două ore şi jumătate, la 160˚C

 

Pofta buna!

 

Foto Credit: TLC

 

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns