Deliciul serii: Muşchiuleţ de porc cu hribi şi muşuroi de cartofi prăjiţi

Dragi noştri cititori pentru cina din acesta seară echipa REŢETE DE SĂNĂTATE v-a pregătit un preparat cu totul şi cu totul special: „Muşchiuleţ de porc cu hribi şi muşuroi de cartofi prăjiţi.”

 

Timp de preparare: 45 minute

Porţii: 3

Ingrediente:

  • Muşchiuleţ de porc 400 g
  • Hribi 300 g
  • Unt 60 g
  • Vin alb 100 ml
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 cartofi potriviţi
  • Ulei de floarea soarelui 400 ml (pentru cartofii prăjiţi)
  • Cimbru, Piper, Sare

 

Preparare:

1. Cartofii se curăţa de coajă şi se taie fideluță (sau se dau prin razătoarea mare), apoi se clătesc sub apă rece într-o sită.

2. Într-o tigaie în care am pus unt şi un căţel de usturoi, prăjim bine muşchiuleţul de porc tăiat bucăţi. Le dăm gust cu sare, piper şi cimbru.

3. Se scot fripturile pe o farfurie şi, în aceeaşi tigaie se pun hribii şi ceapă tăiată cubuleţe. Le călim bine şi adăugăm vinul alb. Punem fripturile înapoi în tigaie şi le lăsăm să se incalzesca în sos.

4. Separat, într un vas pentru prăjit , încingem bine uleiul în care adăugăm cartofii. Cu o sită îi scoatem imediat ce sunt gata, pe un şerveţel de hârtie. Le punem sare şi îi servim împreună cu muşchiuleţul de porc şi sosul de hribi.

Poftă bună! 

Foto Credit: REȚETE DE SĂNĂTATE

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns