Deliciul serii: PRĂJITURĂ CROCANTĂ CU GEM

Din categoria dulciuri super bune, astăzi vă propunem o reţetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă: prăjitura crocantă cu gem (vişine, caise, gutui).

Ingrediente:

  • unt (100 g)
  • zahăr pudră (275 g)
  • cacao (2 linguri)
  • faină (300 g)
  • praf de copt (1 pachet)
  • ouă (3 bucăți)

 

Mod de preparare:

Untul, zahărul şi gălbenuşurile se freacă până devin spumoase după care se adăugă faina amestecată cu praful de copt şi cacao, cernute de două ori.

Se amestecă bine şi se toarnă într-o tavă unsă cu u nt şi presărată cu făină. Se coace la foc potrivit 15-20 minute. Cu câteva minute înainte de a fi coaptă, se scoate din cuptor, se unge repede cu un gem sau se presară vişine fără sâmburi şi se acoperă cu albuşurile bătute spumă cu zahărul.

Se pune din nou la cuptor, dar la foc slab, până se usucă glazură. Se taie rece.

O tavă pentru 6 persoane costa aprox. 12-15 lei.

POFTĂ BUNĂ!

 

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns