FARMACIA DIN CĂMARĂ. Turmeric sau Curcuma longa – beneficii şi proprietăţi!

Turmeric sau curcuma reprezintă cel mai eficient supliment nutritiv natural cu beneficii antiinflamatorii și antioxidante. Este foarte eficient în tratamentul naturist al artritei. Turmericul provine din rădăcina plantei Curcuma longa, are o coajă dură de culoare maro și un miez portocaliu intens.

Turmericul a fost numit tradițional “șofranul indian” datorită culorii sale intense galben-portocaliu. Numit turmeric sau curcuma, acesta a fost folosit de-a lungul timpului precum condiment, remediu tămăduitor dar și ca un bun colorant textil.

Turmericul are un gust piperat, intens și un miros care amintește ușor de portocale și ghimbir. Este cel mai bine cunoscut dintre ingredientele folosite pentru a face curry, dar este totodată și cel care dă culoarea galben strălucitoare a muştarului.

Turmericul este originar din Indonezia și sudul Indiei, unde a fost cultivat pentru mai mult de 5.000 de ani. Turmericul (curcuma) fost mult timp folosit de către chinezi și indieni ca agent antiinflamator pentru a trata o mare varietate de afecţiuni, inclusiv flatulență, icter, dureri menstruale, urina cu sânge, hemoragie, durere de dinți, contuzii, dureri în piept și colici.

Turmericul este o sursă excelentă atât de fier cât şi de mangan. Este de asemenea o sursă bună de vitamina B6, fibre alimentare şi potasiu. Un puternic agent antiinflamator Cercetările arată că uleiul volatil din turmeric are un rol antiinflamator. Dar chiar mai puternic decât uleiul volatil este pigmentul galben său portocaliu de turmeric, care se numește curcumina.

În numeroase studii, efectele antiinflamatorii ale curcuminei s-au dovedit a fi comparabile cu cele ale unor medicamente puternice precum hidrocortizonul şi fenilbutazona, precum şi al unor substanţe antiinflamatoare care se dau doar pe baza unei prescripţii medicale, cum ar fi motrin. Spre deosebire de medicamente, care sunt asociate cu efecte toxice semnificative (formarea ulcerului, scăderea numărului de leucocite, sângerări intestinale), curcumina nu este toxică. Deși (pe termen scurt) inflamația acută este benefică, ea poate deveni o problemă majoră atunci când aceasta este cronică (pe termen lung) și acționează împotriva țesuturilor proprii. Inflamația cronică este un factor care contribuie la multe boli comune. Curcumina poate inhiba multe molecule ce provoacă inflamație.

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns