Iluzia optica la urmatorul nivel. Kaleidoscope, cel mai ambitios proiect al riderului Kriss Kyle

Un mediu ambiant in continua schimbare, un bike park in miscare – iata cea mai noua lansare a riderului Kriss Kyle. Se numeste Kaleidoscope si este cel mai ambitios proiect al sau de pana acum.

Keleidoscope il prezinta pe scotian facand diferite trick-uri inedite pe un platou aflat intr-o miscare perpetua – “cel mai suprarealist lucru in care am fost implicat,” spune el.

Red Bull Media House si Ridley Scott Associates au produs filmul Kaleidoscope folosind o combinatie de elemente mobile si tehnici optice uimitoare, furnizandu-i lui Kyle un cadru special in care sa demonstreze ce poate sa faca pe BMX.

Urmareste clipul video pe redbull.com AICI.

In continuare, regizorul filmului Kaleidoscope, Benn Scott de la Ridley Scott Associates, explica provocarile din spatele acestui concept.

Conceptul de iluzie optica a fost mai dificil de pus in practica decat design-urile anterioare pe care le-ai folosit pe platou? 

“Nu conceptul de iluzie optica a fost cel mai dificil. Am mai creat platouri optice si cinetice pana acum. De aceea m-a contactat Red Bull Media House in primul rand. Sa creez design-uri optice care sa fie in acelasi timp cinetice si abordabile pentru Kriss pe un BMX. Asta a fost partea destul de sensibila.”

Cum ti s-a parut sa regizezi pentru prima data?

“Sincer? Absolut infiorator. Dar, cand a venit momentul filmarii, cunosteam platourile atat de bine, fiindca asistasem la momentul crearii lor, incat s-a dovedit a fi foarte distractiv. M-am inteles foarte bine cu producatorul Alex Heathcote si cu directorul de imagine Marcus Domleo. Avand in vedere ca absolut totul se misca – si chiar vreau sa subliniez “totul” –elementele, riderul, camerele – a fost destul de greu sa construiesc filmarea si sa explic tuturor ce se intampla. Dar odata ce am filmat, totul se intampla in camera si a fost un adevarat deliciu sa vedem cum se imbina totul.

Mi-am petrecut toata cariera pe platourile de filmare si am vazut cam tot ce era de vazut, dar nimic nu te pregateste pentru un sportiv care vine la tine in mijlocul unei filmari si iti spune ‘stii acel drop combo de 11 metri? M-am gandit sa il fac invers.’ Acum, asta este ceva cu adevarat infricosator.”

Kaleidoscope - Kriss Kyle (2) Kaleidoscope - Kriss Kyle (1)

Foto Credit: Redbull

Video Credit: Youtube

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns