Mancare ungureasca: Supă de peşte

Astazi va propunem o reteta de mancare ungureasca foarte gustoasa: Supă de peşte. 

 

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 3 kg peşte feliat, de diverse tipuri (crap, somn, etc)
    Pentru ca gustul să fie foarte bun, peştele se pune cu tot cu oase şi cap!
  • Opţional: lapţi şi icre
  • 4 l apă
  • 2 cepe tăiate în bucăţi destul de mari
  • 3 linguriţe de boia dulce
  • 1 ardei iute cascabel uscat (tăiat în jumătate)
  • 15 linguriţe de sare

 

Mod de pregătire:

  • Se pun la fiert peştii cu oase şi capete, într-o oală mare. Se adaugă ceapa şi sarea.
  • Când amestecul dă în clocot, se adaugă boiaua şi ardeiul iute. Se lasă să fiarbă aproximativ 45 de minute.
  • Se sărează feliile de peşte pe o parte.
  • Se scot oasele şi capetele, apoi se strecoară fiertura de peşte.
  • Se adaugă felii de peşte (opţional, se adaugă şi lapţii, şi icrele) în fiertura strecurată şi se lasă pe foc încă 10 minute, până când carnea de peşte se înmoaie foarte bine.
  • Se serveşte cu pâine proaspătă sau tăiţei.

 

Foto Credit: TLC

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns