Connect with us

Culinar

Meniu special de Revelion. Iata ce retete festive absolut fabuloase le poti prepara celor dragi!

Published

on

Impresioneaza-i pe cei dragi cu un meniu absolut fabuloas in care bucatele delicioase si aromele irezistibile sa imbie in mod placut papilele gustative ale tuturor. De Revelion servim preparate mai usoare, pentru ca este vorba despre o petrecere ce dureaza toata noaptea. Putem opta lejer pentru meniurile dietetice pentru ca sunt la fel de gustoase ca cele obisnuite.  De asemenea, accentul va fi pus pe dulciurile ce vor fi oferite invitatilor, dar si pe bauturi.

Iata cateva retete Toman Diet Romania care ii vor cuceri pe invitati in Noaptea dintre Ani:

 

Oua umplute cu iaurt si legume

Timp de pregatire : 30 minute

 

Ingrediente:

8 oua

100 ml iaurt de 0,1 grasime

1 lingura mustar

1 ardei gras rosu taiat cubulete

2 linguri branza de vaci slaba in grasime

Sare, piper, curry

Pentru sos:

300 ml iaurt slab

1/3 chimen tocat

1 dovlecel dat prin razatoare

Arpagic pentru ornament

 

Mod de preparare:

Fierbem ouale intr-un vas cu apa cu sare , aproximativ 20-25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Le cojim dupa ce se racesc si le taiem pe lungime.

Intr-un castron punem galbenusul de ou, mustarul, branza de vaci, iaurtul si condimentele si mixam pe prima treapta a mixerului, astfel vom avea o textura mai cremoasa. Apoi umplem jumatatile cu aceasta pasta.

Intr-un bol vom amesteca chimenul maruntit cu dovlecelul dat pe razatoare si asezonam cu sare. In caz ca lasa prea multa apa, le vom scurge. Dupa care adaugam iaurtul si amestecam.

Asezam ouale umplute pe un platou si tornam sosul langa. Ornam cu arpagic sau ceapa verde

 

Salau la tigaie in stil Toman

 

Ingrediente:

800 g file de salau

2 buc radacina de telina

1 legatura de marar proaspat

300 ml iaurt slab

1 lingurita ulei de masline

Sare, piper

Mod de preparare:

Fierbem cuburile de telina in apa cu sare dupa care le strecoram bine de tot.

Punem fileurile de peste intr-o tigaie cu foarte putin ulei si prajim ambele parti (2 minute pe ambele parti) si dam la o parte. In aceeasi tigaie punem cuburile de telina si le rumenim putin. Presaram cu marar si adaugam iaurtul.

 

Piept de curcan cu portocale

 

Ingrediente:

200 g piept de curcan

1 portocala

Cuisoare, nucsoara

1 lingura ulei de masline

Sare, piper

 

Mod de preparare:

 

Feliile de carne asezonam cu sare, piper si ulei de masline. Asezam intr-un vas de iena. Portocala taiem in doua, o jumatate taiem cubulete si punem peste carne, iar jumatatea cealalata vom stoarce. Stropim carnea cu sucul de portocale si asezonam cu nucsoara si cuisoare. Acoperim cu o alufolie si punem a cuptor pentru  40 minute, pana se va rumeni frumos.

 

Pui la punga cu cartofi dulci si ceapa

 

Timp de pregatire : 50 minute

 

Ingrediente:

800 g cartofi dulci taiat felii (2 bucati medii/ persoana)

3 cepe rosii

600 g piept de pui taiat fasii

1 lingura ulei de masline

Oregano proaspat

Sare, chili

 

 

Mod de preparare:

 

Amestecam ingredinetele curatate si taiate in prealabil si asezonam cu sare, chili si ulei si le punem in punga de copt.

Introducem in cuptor pentru 25-35 de minute.

 

Tiramisu cu zmeura in stil Toman

 

Ingrediente:

 

1 pliculet desert de ciocolata Toman

1 pliculet desert de vanilie Toman

1 pachet de biscuiti cu portocale Toman

1 mana de zmeura

 

Mod de preparare:

Se sfarama biscuitii si se pun intr-un pahar. Deasupra se pune un strat de zmeura, un strat de desert de ciocolata Toman si un strat de desert de  vanilie Toman. Se lasa la frigider peste noapte.

 

Se decoreaza cu zmeura proaspata.

 

 

 

Brownie de ciocolata cu inghetata

Timp de pregatire: 60 min

 

Ingrediente:

400 g faina de secara

Un varf de cutit de stevie

250 g ciocolata topita Toman (chocolate with crisp)

120 g praf de cacao

3 linguri ulei de masline

5 oua

250 ml iaurt de 0,1 grasime

2 linguri fulgi de ovaz

Scortisoara, nucsoara

1 lingurita praf de copt

4 cupe de inghetata fara zahar

 

Mod de preparare:

Amestecam ouale cu iaurtul si ciocolata topita. Adaugam praful de cacao, praful de copt si faina. Punem intr-o forma de copt si punem la cuptor la 140 grade C timp de 30 de minute.

Vom felia dupa ce se raceste.

 

Servim cu inghetata fara zahar

 

Pofta mare!

Culinar

Reteta unica de papanasi

Published

on

Toamna se apropie cu pasi repezi iar la moda in materie de dulciuri, revin celebrii papanasi. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acasa cei mai deliciosi papanasi.

 

Papanasi  (9 bucati) – Ingrediente

 

•300 g branza de vaci

•200 g faina

•1 ou mediu

•50 g zahar

•1 lingurita praf de copt (4 g)

•1 lingurita plina coaja rasa de portocale

•1 varf cutit sare

•1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat

•500 – 600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui

 

Papanasi prajiti – Mod de preparare

 

•Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, semintele unei pastai de vanilie, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare.

•Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita. O adaugam treptat aluatului de papanasi si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. Eu, la inceput, amestec cu lingura, apoi framant aluatul cu mana usor pudrata cu faina.

 

Papanasi prajiti, preparare aluat

 

•Este foarte important ca aluatul final sa aiba o consistenta moale, usor lipicioasa. Daca aluatul are o consistenta prea densa, papanasii nu vor fi pufosi.

•Punem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il aplatizam cu mana, apoi il intidem, cu grija, cu facaletul pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 1.5 cm grosime. Cu o forma rotunda de cca 4 cm , decupam papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupam centrul fiecarui papanas.

•Punem uleiul intr-o cratita cu fund gros pe foc mic si, cand s-a incalzit, adaugam papanasii. Eu am prajit cate doi papanasi deodata. Ii prajim pe ambele parti, pana cand se rumenesc uniform.

 

Papanasi prajiti, pufosi si deliciosi

 

•Ii scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.

•Servim papanasii cu smantana si dulceata de fructe de padure sau cirese amare. Eu am ales dulceata de cirese amare si i-am pudrat cu scortisoara.

Continue Reading

Culinar

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Published

on

Pentru cei care nu au timp sa petreaca ore in sir in bucatarie exista si preparate simple, sanatoase si extrem de delicioase. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne prezinta o reteta minunata ce este gata in mai putin de 30 de minute. 

 

Broccoli gratinat

 

INGREDIENTE:

300g broccoli

100g branza mozzarela rasa

2 oua

2 linguri de smantana

3 linguri de faina

100ml lapte 

unt 

 

 

MOD DE PREPARARE:

Broccoli se fierbe separat timp de 10 minute. Se bat ouale pana se fac spuma apoi se adauga faina, smantana, laptele si branza pana se face un amestec omogen. Intr-un vas de Iena uns cu unt se asaza broccoli apoi se adauga amestecul. Se baga la cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade timp de 25 minute pana capata o culoare aurie. Se serveste cald. Pofta buna!

 

Continue Reading

Culinar

Plăcinte raw-vegane preparate de actriţă Jojo şi Anca Alungulesei

Published

on

Jojo Catalina Grama a invatat sa prepare placinte raw-vegane de la Anca Alungulesei, gazda serialului “Mademoiselle Coco”, intr-un nou episod realizat special cu recomandari de dulciuri pentru sezonul rece.

“Ce fac doua moldovence cand se intalnesc? Se apuca de gatit! Insa de aceasta data, nu framanta placinte moldoveneşti poale`n brau, ci placinte raw vegan de toamna: placinta de dovleac si placinta de mar cu scortisoara. Ambele placinte ne amintesc de copilărie, insa de aceasta data le-am reinventat: am pregătit placinte raw, fara zahar si fara lactoza!”, spune Anca Alungulesei, expert in nutritie.

Desi a fost prima data in viata cand a preparat o placinta de dovleac raw vegana, Jojo s-a dovedit foarte priceputa si chiar s-a intrecut cu Anca Alungulesei, care a “gatit” o placinta cu mere si scortisoara. Pe langa faptul ca a preparat singura, sub indrumarea Ancai Alungulesei, o placinta cu dovleac raw vegana, Jojo a aflat si multe alte informatii interesante legate de o nutritie sanatoasa.

Jojo a descoperit cu interes ca nucile hidratate cu 8 ore inainte de a fi consumate se “trezesc”, adica toate enzimele prezente in ele se activeaza si astfel sunt mult mai sanatoase, dar si mai usor de digerat. Actrita a invatat de la Anca Alungulesei cum se prepara un gem dulce din curmale, smochine si stafide hidratate cu 2, 3 ore inainte, dar si cum sa obtii un blat foarte sanatos, gustos si care nu ingrasa din fulgi de ovaz macinati intr-un blender de mare putere.

“Sesiunea de gatit cu Jojo a fost una interactiva, la fel ca la fiecare workshop de gatit pe care-l organizez, pentru a-i învăţa pe participantii la atelier cum sa gateasca diverse feluri de mancare raw vegan. Pentru ca stiu din experienta didactică si pedagogică ca cel mai uşor si temeinic se învata din practica.”, spune Anca Alungulesei. Cum se distreaza Jojo impreuna cu gazda serialului “Mademoiselle Coco”, dar si cum se prepara aceste placinte fara foc poate fi vazut aici:

Jojo si Anca 6

Foto Credit: Talentivity

Continue Reading
Advertisement
Life StyleO zi ago

Este argintul o investiție bună? 8 motive pentru a investi acum în argint

Frumusete2 zile ago

Povestea de succes a Biancăi Pop, care a cucerit piaţa de cosmetice din România

Sanatate3 zile ago

Alege un SINBIOTIC pentru sănătatea florei tale intestinale

Sanatate3 zile ago

Ela Crăciun îți spune lista analizelor pe care trebuie să le faci pe toată durata sarcinii

Sanatate5 zile ago

Un reputat doctor oncolog turc vine în România pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală

SpiritualitateO săptămână ago

Legătura între Feng Shui şi relaţiile romantice

Relatii&SexO săptămână ago

Cine suntem noi în cadrul relaţiilor noastre?

Life StyleO săptămână ago

Câteva idei despre blocarea inconștientă a propriilor obiective. Salvatoarea negație „nu”

SanatateO săptămână ago

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Spiritualitate2 săptămâni ago

Bucuraţi-vă! Ştiai că în Biblie scrie de 820 de ori “bucuraţi-vă”?

Terapii2 săptămâni ago

Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală?

Psiho2 săptămâni ago

7 sfaturi practice pentru a preveni atacurile de panică

Life Style2 săptămâni ago

Ela Crăciun ajută gravidele sărace din România să își cunoască drepturile și să aibă asistență medicală gratuită

Relatii&Sex2 săptămâni ago

Lipsa definirii emoţiilor, precum fericirea sau iubirea, aduce suferinţă

Psiho2 săptămâni ago

Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

Antreprenoriat2 săptămâni ago

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

Life Style2 săptămâni ago

Plaja Terapeutica pentru persoanele cu dizabilităţi se află în staţiunea Mamaia

Naturiste2 săptămâni ago

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Sport2 săptămâni ago

Florin Neby: „Beneficiile oferite de sport copiilor sunt incomensurabile”

Culinar2 săptămâni ago

Reteta unica de papanasi

Spiritualitate2 săptămâni ago

Bucuraţi-vă! Ştiai că în Biblie scrie de 820 de ori “bucuraţi-vă”?

Culinar2 săptămâni ago

Reteta unica de papanasi

Sanatate3 săptămâni ago

Toman Diet, cea mai eficienta dieta in 2018

Naturiste2 săptămâni ago

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Psiho2 săptămâni ago

Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ

Culinar2 săptămâni ago

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Frumusete2 săptămâni ago

Sfaturi simple de îngrijire a tenului pentru bărbaţi

Naturiste3 săptămâni ago

VITAMINE ŞI MINERALE într-un pahar: Suc de morcovi şi portocale

Psiho3 săptămâni ago

Cum ajungem să uităm de noi?

Sport2 săptămâni ago

Florin Neby: „Beneficiile oferite de sport copiilor sunt incomensurabile”

Psiho2 săptămâni ago

8 sfaturi pentru a ne combate slăbiciunile

Culinar2 săptămâni ago

Plăcinte raw-vegane preparate de actriţă Jojo şi Anca Alungulesei

Relatii&SexO săptămână ago

Cine suntem noi în cadrul relaţiilor noastre?

SanatateO săptămână ago

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Life StyleO săptămână ago

Câteva idei despre blocarea inconștientă a propriilor obiective. Salvatoarea negație „nu”

Psiho2 săptămâni ago

Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

Terapii2 săptămâni ago

Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală?

Life Style2 săptămâni ago

Plaja Terapeutica pentru persoanele cu dizabilităţi se află în staţiunea Mamaia

Antreprenoriat2 săptămâni ago

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

SpiritualitateO săptămână ago

Legătura între Feng Shui şi relaţiile romantice

Trending