Ne albim sau nu dintii? Afla ce ne recomanda specialistii!

Ce poate fi mai frumos decat un zambet perfect? Admiram intotdeauna persoanele cu un zambet impecabil. Acum procedurile de albire ale dintilor ne sunt la indemana oricaruia dintre noi. Si, in doar o ora, puteti pleca din cabinetului stomatologului cu un zambet absolut ravasitor.

 

Tehnologia a evoluat foarte mult iar medicul stomatolog Jona Yousif, de la IDENT TOTAL CARE, ne spune ce procedura recomanda si care este costul ei.

 

 “Una dintre cele mai moderne si avansate metode de albire este cea cu lampa LED, care emite lumina la un spectru optim pentru activarea gelului de albire, cu o intensitate a luminii de 100% mai mare decât cea mai apropiată lampă competitivă. Costul unei astfel de proceduri este intre 1100-1600 ron pentru 30-60 de minute.” Numarul romanilor care trec pragul cabinetului stomatologic si solicita o astfel de procedura este in crestere. “Fiind o metoda de albire foarte moderna, cu un spectrum larg în ceea ce privește diferite concentrații de substanța de albire (preoxid de hidrogen 6-25%) si intensității diferite (de la low -medium – high) pacienti noștri solicita foarte des albirea. Si, cum procedura cu lampa zoom este una costisitoare, pentru pacienții cu buget mic exista metode de albire la domiciliu, cu un kit de albire. Pacientii trebuie sa tina cont ca, pentru a păstra o nuanță de alba a dintilor, este nevoie de o igienizare foarte buna si un control periodic la medical stomatolog”, spune medicul Jona Yousif.

 


Poate insa albirea avea si efecte negative asupra danturii?

Parerile specialistilor sunt impartite. “Depinde de structura smalțul si cat de des e repetata procedura, la acțiuni repetate într-o perioada foarte scurta, gen 2 albiri în 12 luni, se poate pierde din structura dentara, poate aparea o sensibilitate și crește numărul de carii dentare.”

Ce este interzis sa consumi dupa o albire?

Desigur, medicul stomatolog are anumite recomandari, mai ales dupa ce pacientul a suportat o albire a dintilor.  “La un pacient fumător de un pachet de țigări si consumator de cafea perioada de albire se poate reduce la jumatate (6 luni). Asta in conditiile in care in mod normal albirea dentara ține 12-24 de luni. Imediat dupa procedura nu mancam rosii, nu bem Cola sau alte sucuri colorate, evitam fumatul”, spune Jona Yousif, medic stomatolog IDENT TOTAL CARE.

 

Detalii despre albire, costuri si riscuri gasiti pe www.ident.com.ro  sau pe pagina de FB Ident Total Care. https://www.facebook.com/identtotalcare/?fref=ts.

 

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns