Povestea din spatele celui mai nou single Parazitii, “Demnitate”

Demnitate, acesta este mesajul pe care Ombladon, Cheloo si FreakaDaDisk il transmit in cel mai recent single, mesaj ce rezoneaza perfect cu situatia in care se afla tara noastra de o saptamana incoace.

Asa cum ne-au obisnuit, baietii de la Parazitii nu se feresc sa spuna lucrurilor pe nume, melodia lansata alaturi de Daniel Lazar reusind sa impresioneze prin versuri, dar si prin productia muzicala complexa.

Si, daca piesa se bucura deja de succes printre fanii trupei, putini sunt cei care stiu ca in spatele liniei melodice atat de emotionante se afla un cunoscut artist de la noi. Negativul nu este unul obisnuit, ci o intreaga simfonie, scrisa de Daniel Lazar special pentru a transmite cat mai bine mesajul gandit de cei de la Parazitii.

“Muzica este mare mea dragoste, iar intotdeauna ma simt in elementul meu printre note. Atunci cand am ascultat pentru prima data piesa, m-a cuprins un tremur si un fior rece mi-a trecut pe sira spinarii.

Cred ca demnitatea noastra este cel mai important lucru pe care il avem, iar realitatea este ca vremurile pe care le traim ne-o pune mereu la grea incercare. Iar versurile baietilor de la Parazitii ating exact acest subiect atat de sensibil. Tot ce am facut, de fapt, a fost sa transpun pe portativ sentimentele astea.

Ce a iesit e un ‘dans’ de corzi, suflatori, percutii, viori. Iar daca oamenilor le place, nu pot decat sa ma bucur. Le multumesc baietilor de la Parazitii pentru incredere. Ea a stat la baza tuturor lucrurilor frumoase pe care le-am facut impreuna”, a declarat Daniel Lazar.

Oricine a avut ocazia sa il asculte pe Daniel Lazar cantand la vioara a inteles cu siguranta ca aceasta este marea lui dragoste. Iubirea pentru sensibilul instrument este cu atat mai mare cu cat in urma cu ani buni, cantaretul a fost la un pas sa isi ia adio de la acesta.

In urma unui accident, Lazar a riscat sa nu mai poata canta niciodata, dar asta nu s-a intamplat, din fericire. De la Rapsodia lui Enescu, la “Serile Moscovei” sau de la “Fir-ai tu sa fii de murg” la  “I will survive” a Gloriei Gaynor, Daniel Lazar reuseste de fiecare data sa lase pe toata lumea fara cuvinte atunci cand pune mana pe vioara.

“Nu-mi imaginez viata mea fara muzica, fara scena, fara vioara. Dumnezeu a fost atat de bun incat mi-a permis sa imi urmez visul, iar eu nu pot decat sa multumesc pentru asta. Si sa daruiesc mai departe din ceea ce El mi-a dat mie”, a marturisit Daniel Lazar.

Daniel Lazar

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns