Connect with us

Culinar

Prajitura Cocosu Rosu, special gandita pentru anotimpul cald

Published

on

Pentru ca este vara ne-am gandit sa va propunem o reteta de prajitura racoroasa si fructata. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne-a dat cateva ponturi pentru ca a aceasta prajitura sa iasa perfect.

 

Ingrediente:

4 oua medii
200 gr zahar
120 ml ulei
180 ml lapte
240 gr faina alba
1 priza sare
3/4 plic praf de copt
350 gr fructe la alegere (coacaze, zmeura, visine, afine, mure, caise, prune; cantarite dupa curatare si sortare)
1 lingurita cu varf amidon (optional)

 

Preparare:

 

  1. Daca e cazul fructele se curata de samburi (visine, caise). Restul doar se spala si apoi se pun intr-o sita. Gustati fructele si daca sunt acrisoare adaugati zahar (la visine sau coacaze de exemplu, pun 2 linguri de zahar; la caise sau prune nu pun deloc). Se lasa fructele la scurs pana aveti nevoie de ele.
  2. Se separa ouale. Cerneti faina cu praful de copt si sarea.
  3. Se freaca galbenusurile cu 100 gr de zahar, cu mixerul, pana se obtine o crema galben-pal pufoasa si in care se simte doar putin zaharul (cca 3 minute).
  4. In timp ce mixati adaugati uleiul in fir subtire. Adaugati apoi laptele, la inceput in fir subtire, dar cand se subtiaza compozitia il puteti adauga pe tot.
  5. Adaugati faina in 3-4 transe, amestecand cu telul doar pana se vad doar urme de faina. Cand ati terminat de pus toata faina lasati aceste amestec deoparte.
  6. Bateti albusurile spuma pana ce spuma e alba si pufoasa. Incepeti sa adaugati zaharul ramas, cate o lingurita pe rand si continuati sa mixati. Cand ati terminat zaharul ar trebui sa aveti o spuma lucioasa, densa, care sta pe tel. Daca nu sta, mai mixati
  7. Adaugati spuma in aluat, in 3 transe, amestecand usor cu telul.
  8. Turnati compozitia intr-o tava (20 x 32 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelati cu dosul unei linguri, insistand mai ales in centru, ca sa nu fie acolo prea mult aluat si sa faca cocoasa prajitura.
  9. Peste fructele zemoase (visine, coacaze, zmeura de exemplu), adaugati amidon si amestecati usor. Caisele sau prunele nu au nevoie de amidon.
  10. Se aseaza fructele pe aluat (visinele una langa alta; fructele mici precum coacazea se presara in strat uniform; jumatatile de caise sau prune se aseaza la o distanta de 1 cm una de alta).
  11. Se coace prajitura la 180C (sau 160C cu ventilator), timp de 45-50 minute.

 

Culinar

Reteta unica de papanasi

Published

on

Toamna se apropie cu pasi repezi iar la moda in materie de dulciuri, revin celebrii papanasi. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acasa cei mai deliciosi papanasi.

 

Papanasi  (9 bucati) – Ingrediente

 

•300 g branza de vaci

•200 g faina

•1 ou mediu

•50 g zahar

•1 lingurita praf de copt (4 g)

•1 lingurita plina coaja rasa de portocale

•1 varf cutit sare

•1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat

•500 – 600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui

 

Papanasi prajiti – Mod de preparare

 

•Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, semintele unei pastai de vanilie, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare.

•Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita. O adaugam treptat aluatului de papanasi si amestecam pana cand obtinem un aluat moale, dar compact. Eu, la inceput, amestec cu lingura, apoi framant aluatul cu mana usor pudrata cu faina.

 

Papanasi prajiti, preparare aluat

 

•Este foarte important ca aluatul final sa aiba o consistenta moale, usor lipicioasa. Daca aluatul are o consistenta prea densa, papanasii nu vor fi pufosi.

•Punem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il aplatizam cu mana, apoi il intidem, cu grija, cu facaletul pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 1.5 cm grosime. Cu o forma rotunda de cca 4 cm , decupam papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupam centrul fiecarui papanas.

•Punem uleiul intr-o cratita cu fund gros pe foc mic si, cand s-a incalzit, adaugam papanasii. Eu am prajit cate doi papanasi deodata. Ii prajim pe ambele parti, pana cand se rumenesc uniform.

 

Papanasi prajiti, pufosi si deliciosi

 

•Ii scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.

•Servim papanasii cu smantana si dulceata de fructe de padure sau cirese amare. Eu am ales dulceata de cirese amare si i-am pudrat cu scortisoara.

Continue Reading

Culinar

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Published

on

Pentru cei care nu au timp sa petreaca ore in sir in bucatarie exista si preparate simple, sanatoase si extrem de delicioase. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne prezinta o reteta minunata ce este gata in mai putin de 30 de minute. 

 

Broccoli gratinat

 

INGREDIENTE:

300g broccoli

100g branza mozzarela rasa

2 oua

2 linguri de smantana

3 linguri de faina

100ml lapte 

unt 

 

 

MOD DE PREPARARE:

Broccoli se fierbe separat timp de 10 minute. Se bat ouale pana se fac spuma apoi se adauga faina, smantana, laptele si branza pana se face un amestec omogen. Intr-un vas de Iena uns cu unt se asaza broccoli apoi se adauga amestecul. Se baga la cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade timp de 25 minute pana capata o culoare aurie. Se serveste cald. Pofta buna!

 

Continue Reading

Culinar

Plăcinte raw-vegane preparate de actriţă Jojo şi Anca Alungulesei

Published

on

Jojo Catalina Grama a invatat sa prepare placinte raw-vegane de la Anca Alungulesei, gazda serialului “Mademoiselle Coco”, intr-un nou episod realizat special cu recomandari de dulciuri pentru sezonul rece.

“Ce fac doua moldovence cand se intalnesc? Se apuca de gatit! Insa de aceasta data, nu framanta placinte moldoveneşti poale`n brau, ci placinte raw vegan de toamna: placinta de dovleac si placinta de mar cu scortisoara. Ambele placinte ne amintesc de copilărie, insa de aceasta data le-am reinventat: am pregătit placinte raw, fara zahar si fara lactoza!”, spune Anca Alungulesei, expert in nutritie.

Desi a fost prima data in viata cand a preparat o placinta de dovleac raw vegana, Jojo s-a dovedit foarte priceputa si chiar s-a intrecut cu Anca Alungulesei, care a “gatit” o placinta cu mere si scortisoara. Pe langa faptul ca a preparat singura, sub indrumarea Ancai Alungulesei, o placinta cu dovleac raw vegana, Jojo a aflat si multe alte informatii interesante legate de o nutritie sanatoasa.

Jojo a descoperit cu interes ca nucile hidratate cu 8 ore inainte de a fi consumate se “trezesc”, adica toate enzimele prezente in ele se activeaza si astfel sunt mult mai sanatoase, dar si mai usor de digerat. Actrita a invatat de la Anca Alungulesei cum se prepara un gem dulce din curmale, smochine si stafide hidratate cu 2, 3 ore inainte, dar si cum sa obtii un blat foarte sanatos, gustos si care nu ingrasa din fulgi de ovaz macinati intr-un blender de mare putere.

“Sesiunea de gatit cu Jojo a fost una interactiva, la fel ca la fiecare workshop de gatit pe care-l organizez, pentru a-i învăţa pe participantii la atelier cum sa gateasca diverse feluri de mancare raw vegan. Pentru ca stiu din experienta didactică si pedagogică ca cel mai uşor si temeinic se învata din practica.”, spune Anca Alungulesei. Cum se distreaza Jojo impreuna cu gazda serialului “Mademoiselle Coco”, dar si cum se prepara aceste placinte fara foc poate fi vazut aici:

Jojo si Anca 6

Foto Credit: Talentivity

Continue Reading
Advertisement
Life Style2 zile ago

Este argintul o investiție bună? 8 motive pentru a investi acum în argint

Frumusete3 zile ago

Povestea de succes a Biancăi Pop, care a cucerit piaţa de cosmetice din România

Sanatate4 zile ago

Alege un SINBIOTIC pentru sănătatea florei tale intestinale

Sanatate4 zile ago

Ela Crăciun îți spune lista analizelor pe care trebuie să le faci pe toată durata sarcinii

Sanatate6 zile ago

Un reputat doctor oncolog turc vine în România pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală

SpiritualitateO săptămână ago

Legătura între Feng Shui şi relaţiile romantice

Relatii&SexO săptămână ago

Cine suntem noi în cadrul relaţiilor noastre?

Life Style2 săptămâni ago

Câteva idei despre blocarea inconștientă a propriilor obiective. Salvatoarea negație „nu”

Sanatate2 săptămâni ago

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Spiritualitate2 săptămâni ago

Bucuraţi-vă! Ştiai că în Biblie scrie de 820 de ori “bucuraţi-vă”?

Terapii2 săptămâni ago

Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală?

Psiho2 săptămâni ago

7 sfaturi practice pentru a preveni atacurile de panică

Life Style2 săptămâni ago

Ela Crăciun ajută gravidele sărace din România să își cunoască drepturile și să aibă asistență medicală gratuită

Relatii&Sex2 săptămâni ago

Lipsa definirii emoţiilor, precum fericirea sau iubirea, aduce suferinţă

Psiho2 săptămâni ago

Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

Antreprenoriat2 săptămâni ago

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

Life Style2 săptămâni ago

Plaja Terapeutica pentru persoanele cu dizabilităţi se află în staţiunea Mamaia

Naturiste2 săptămâni ago

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Sport2 săptămâni ago

Florin Neby: „Beneficiile oferite de sport copiilor sunt incomensurabile”

Culinar2 săptămâni ago

Reteta unica de papanasi

Spiritualitate2 săptămâni ago

Bucuraţi-vă! Ştiai că în Biblie scrie de 820 de ori “bucuraţi-vă”?

Culinar2 săptămâni ago

Reteta unica de papanasi

Sanatate3 săptămâni ago

Toman Diet, cea mai eficienta dieta in 2018

Naturiste2 săptămâni ago

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Psiho2 săptămâni ago

Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ

Culinar2 săptămâni ago

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Frumusete2 săptămâni ago

Sfaturi simple de îngrijire a tenului pentru bărbaţi

Naturiste3 săptămâni ago

VITAMINE ŞI MINERALE într-un pahar: Suc de morcovi şi portocale

Psiho3 săptămâni ago

Cum ajungem să uităm de noi?

Psiho3 săptămâni ago

8 sfaturi pentru a ne combate slăbiciunile

Sport2 săptămâni ago

Florin Neby: „Beneficiile oferite de sport copiilor sunt incomensurabile”

Culinar2 săptămâni ago

Plăcinte raw-vegane preparate de actriţă Jojo şi Anca Alungulesei

Relatii&SexO săptămână ago

Cine suntem noi în cadrul relaţiilor noastre?

Sanatate2 săptămâni ago

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Life Style2 săptămâni ago

Câteva idei despre blocarea inconștientă a propriilor obiective. Salvatoarea negație „nu”

Psiho2 săptămâni ago

Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

Terapii2 săptămâni ago

Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală?

Life Style2 săptămâni ago

Plaja Terapeutica pentru persoanele cu dizabilităţi se află în staţiunea Mamaia

Antreprenoriat2 săptămâni ago

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

SpiritualitateO săptămână ago

Legătura între Feng Shui şi relaţiile romantice

Trending