Un deliciu cu 10 lei în 10 minute: TOCĂNIŢĂ DE BUREŢI CU DOVLECEI

Dragii noştri astăzi gătim ceva repede, uşor şi sănătos – TOCĂNIŢĂ DE BUREŢI cu DOVLECEI.
Este o mâncare uşoară, care se prepară foarte repede, iar gustul este extraordinară.

 

Iată pentru început ingredientele:
  • 500 grame de bureţi sau ciuperci din comerţ
  • 500 grame de dovlecei
  • 2 căţei de usturoi
  • o ceapă
  • ulei – 2 linguri
  • sare
  • piper
  • suc de roşi – 100 ml
  • pătrunjel
  • un ardei rosu (gogosar)
Mod de preparare:
  1. Se spală legumele, ciupercile se taie pe din două asta în cazul în care sunt mari. Dovlecei se spală şi se taie cubuleţe, ceapă se taie rondele, iar ardei in cubulețe mărunte.
  2. Punem la foc într-o tigaie mai încăpătoare cele două linguri de ulei şi usturoiul tăiat mărunt. Imediat după se pun în tigaie la călit ciupercile şi ceapă.
  3. După ce acestea s-au rumenit se adăugă ardeiul şi dovlecei şi se amesteca la foc mic.
  4. Apoi se pune sucul de roşi, sare şi piperul.
  5. La final se adăugă pătrunjelul tăiat mărunt.

Timp de preparare 10 minute.

Cost pentru 4 porţii aprox 10-12 lei.

Dacă doriţi să asortaţi cu carne merge perfect cu gratar de porc, pui sau berbecuț şi bineînţeles un pahar de vin alb sec.

Vă dorim multă sănătate şi poftă bună!

 

Foto Credit: REȚETE DE SĂNĂTATE

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns