Rocket Bike Fest 2017- cel mai mare eveniment dedicat conștientizării autismului

Pe 30 septembrie, ciclisti de toate varstele, iubitori de adrenalina, dar si de timp liber petrecut in natura, isi dau intalnire la Cernica, la cea de-a VIII-a editie a concursului de ciclism cross country, Rocket Bike Fest.

 

Imprejurimile cabanei AGVPS din Padurea Cernica gazduiesc, si de aceasta data, startul celor 8 curse dedicate pasionatilor sportului pe 2 roti, pe trasee si niveluri de dificultate special concepute pentru fiecare varsta si nivel de experienta. Pe langa traseele de exceptie, Rocket Bike Fest ofera cadrul perfect al unei zile petrecute in mijlocul naturii, alaturi de intreaga familie, cu momente de entertainment pentru cei mici si cei mari, binecunoscuta tombola cu premii si multe alte surprize pregatite de organizatori si parteneri.

 

La cea de-a VIII-a editie, competitia beneficiaza de expertiza multiplului campion national la MTB,  Velodrom si Ciclocross, Razvan Juganaru care va asigura amenajarea traseelor, respectarea standardelor competitionale si buna desfasurare din punct de vedere tehnic a curselor.

 

Cele 8 curse ale concursului din acest an au fost concepute avand in vedere capacitatile sportive ale fiecarei grupe de varsta astfel, participantii, incepand cu varsta de 2 ani, pot alege una dintre cursele de copii: bicicleta fara pedale, bicicleta cu roti ajutatoare, bicicleta cu 2 roti 3-5 ani, bicicleta cu 2 roti 6-8 ani sau bicicleta 2 roti 9-11 ani. Copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani care au experienta unui concurs si sunt antrenati pot alege categoria adresata junorilor, ei nu vor fi insotiti de parinti si vor alerga pe traseul amenajat in padure. Ciclistii amatori, pasionati de competitii, pot participa la categoria Hobby, pe un traseu cu  pasaje rapide, ruperi de ritm, catarari scurte, drum forestier si single trail pe malul lacului, iar cei ce vor sa traiasca experienta unui concurs in familie pot alege categoria Family pentru copii cu varsta intre 6 si 14 ani si cel putin unul dintre parinti.

 

Initiat de Asociatia Help Autism si BikeXpert in anul 2013, Rocket Bike Fest a strans in cele 7 editii organizate, peste 3000 de concurenti si peste 6000 de participanti, zeci de parteneri, sponsori si sustinatori media, cu alte cuvinte, cel mai mare eveniment sportiv dedicat constientizarii autismului.

Asadar, fie ca esti un obisnuit al curselor de ciclism, fie un novice, ori vrei doar sa-ti incurajezi micutii la primul lor concurs, alege cursa potrivita si vino pe 30 septembrie la Cernica.

 

Inscrierile se pot face completand formularul de inscriere de pe site-ul competitiei www.rocketbike.ro iar fondurile colectate din taxa de inscriere vor fi directionate catre Asociatia Help Autism cu scopul sustinerii programelor de terapie pentru copiii cu autism.

 

Pentru mai multe informatii, acceseaza rocketbike.ro/ sau pagina de Facebook facebook.com/RocketbikeFest.

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns