Connect with us

Naturiste

SĂNĂTATE RADIANTĂ: POLENUL CRUD! Iată miracolul din acest produs apicol!

Published

on

Foto Credit: RETETE DE SANATATE

Polenul crud este în două cuvinte: elixirul vieţii.

Pe lângă toate proprietăţile extraordinare pe care le au toate produsele apicole, polenul conţine toate elementele chimice din care este construit corpul omenesc, o multitudine de vitamine, minerale, proteine, lipide şi alte elemente necesare funcţionării în mode excepţional al organismului uman.

Pe scurt, polenul crud contine:

  • liposolubile A (şi provitamina A),
  • vitaminele D, E, F, cât şi hidrosolubile C, P (rutin), acid folic, B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B8 (H),
  •  macroelemente minerale Ca, Mg, P, K, Na
  •  microelemente Cu, Fe, Mn, Ni, S, Se, Si, Zn, B, Co, Cr, I, Mo.

Seleniul din polenul crud este antioxidant, detoxifiant, anticanceros si antitumoral.

Jpeg

Polenul crud poliflor – RETETE DE SANATATE

Cum se administraza polenul crud?

Polenul crud se poate consuma zilnic câte o linguriţă pe stomacul gol amestecat cu miere, suc de fructe sau iaurt. Dar cea mai bună variantă ar fi cu miere de albine. Polenul crud are un gust dulce şi foarte plăcut. Ideal ar fi să-l integrăm în propriul stil de viaţă pentru că ne aduce numai beneficii pe termen lung. Practic este sănătate radiantă!

Consumat pe o perioadă lungă de timp polenul crud ne aduce multă vitalitate, energie, o stare de spirit extraordinară, intuiţie, întrucât polenul crud conţine o vibraţie a albinelor care se transmite involuntar şi în structura noastră prin simpla consumare. Astfel ansamblul de beneficii şi miracolul din polenul de albine se transfera şi corpului nostru.

Jpeg

Miere de albine – RETETE DE SANATATE

Polen crud poliflor - RETETE DE SANATATE

Polen crud poliflor – RETETE DE SANATATE

Polenul Crud este un aliment VIU, care are în plus față de polenul uscat lactofermenți ce ajută la regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice și antioxidanți.

Polenul Crud se păstrează la congelator, dar NU îngheață, datorită conținutului scăzut de apă (aproximativ 8-10%), lucru care permite consumarea imediată după ce a fost scos din congelator.

Vom reveni cu o reţetă privind o terapie cu polenul crud special concepută pentru o sănătate radianta!

Foto Credit: retetedesanatate.ro

Am gasit un material video interesant despre polenul crud pe Youtube, va invitam sa-l vizionati.

Cum se colecteza polenul din stupii albinelor?

Naturiste

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Published

on

Continuăm să vă oferim informaţii despre cele mai preţioase legume care ne sunt la îndemână şi au proprietăţi şi beneficii miraculoase.

Ceapă este un antibiotic natural de excepţie, fie că vorbim de ceapă galbenă, albă sau roşie!

 

Ce beneficii are ceapa consumata in stare cruda?

Proprietăţile antibiotice ale acestor „medicamente vegetale” se datorează compuşilor sulfuraţi, ce distrug microorganismele. Cel mai important compus sulfurat este alicina, care le conferă acestor legume proprietăţi detoxifiante, sudorifice, expectorante, tonice şi antispastice. Datorită acestor proprietăţi, ceapă şi usturoiul sunt
indicate în virozele respiratorii.

Alicina are şi proprietăţi anticoagulante. De aceea, ceapă şi usturoiul pot împiedica formarea trombozelor. De asemenea, alicina contribuie la scăderea colesterolului şi a trigliceridelor din sânge şi previne afecţiunile cardiovasculare (ateroscleroza, cardiopatia ischemică).

Consumaţi zilnic câte o ceapă mică timp de 30 de zile şi veţi scăpa de răceală şi gripă în sezonul rece! 

Ceapa contribuie substanţial la sănătatea ţesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.

Ceapa conţine săruri minerale (sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, fosfat), principii antibiotice, glucide, lipide, zaharoză, acizi organici, steroli, vitamine (vitamina c, vitamine din grupul b, vitamina E), ulei volatil, saponine.

Ceapă crudă mai este bună pentru dureri de burtă, acesta poate fi consumată sub formă de ceai sau comprese exact acolo unde simţiţi durerea. 

Am gasit si un material video interesant! Va invitam sa-l vizionati.

 

Foto Credit: retetedesanatate.ro

Video Credit: Youtube

Continue Reading

Naturiste

VITAMINE ŞI MINERALE într-un pahar: Suc de morcovi şi portocale

Published

on

Mă gândeam zilele acestea ce suc natural să mai beau şi mi-am adus aminte că în perioada rece îmi place să beau suc de morcovi şi portocale. Este super gustos şi are foarte multe proprietăţi.

Morcovii conţin vitamina A şi betacaroten, sunt legumele cu rădăcina profundă în sol, iar acest lucru le permite acestora să absoarbă o serie de minerale abundente. Ei sunt, de asemenea, bogaţi şi în  vitama B.

Sucul de morcovi curaţă şi reface ficatul. Ficatul este organul care detoxifica corpul nostru – fără de care am muri de la adunările interne toxice. Sucul de morcovi a fost numit sucul vindecător de aur.

Detalii complete pe VIATA BIO!

Foto Credit: viatabio.com

Continue Reading

Naturiste

Nu trebuie sa fii un „masterchef” ca sa poti consuma alimente minune

Published

on

Gata, de maine mananc sanatos! De cate ori nu ti-ai spus asta, insa ai si facut-o? Ce anume te-a oprit? Auzi in stanga si-n dreapta despre oameni care consuma alimente „minune”, ii crezi pe cuvant ca sunt grozave pentru sanatate dar alegi sa ramai la felul tau de a intelege mancarea sanatoasa, captiv/a intr-un stil clasic, asa cum ne-au crescut parintii?

Poate ca nu ai timp sa te informezi asupra proprietatilor unor alimente, nu le cunosti gustul si ti-e teama ca nu-ti vor fi pe plac, crezi ca felul in care se consuma este unul complicat iar timpul si poate neindemanarea crezi ca te vor impiedica si mai mult.

Hai sa-ti oferim cateva informatii utile si concrete. Semintele de Chia, Quinoa si fructele de Goji Sano Vita au proprietati miraculase si pot fi consumate foarte simplu, nu trebuie sa fii un masterchef sa le poti folosi. Iata cateva informatii despre ele, precum si  cateva sugestii despre cum pot fi consumate.

Semintele de chia – Daca exista un aliment care poate fi numit sfant, acesta trebuie sa fie Chia! Pline de vitamine si minerale, ajutand la reglarea greutatii, controlarea poftei de dulce si luptand impotriva radicalilor liberi, aceste seminte sunt cu adevarat o minune pentru sanatate, cu beneficii infinite! Iti vom spune ce contin si, crede-ne, vei fi uimit/a: de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai multe proteine decat orice alte boabe / seminte si de 2 ori mai mult potasiu decat o banana.

Cum le consumam?  Ti le recomandam la micul dejun in: cereale, smoothiuri, iaurt, ca budinca (amesteca semintele de chia cu apa sau lapte de cocos si lasa-le sa stea putin pana se umfla) sau in clatite (dupa ce ai terminat de facut compozitia clasica de clatite, adauga si 1-2 linguri de seminte de chia, astfel clatitele tale vor fi de zece ori mai sanatoase).

Quinoa alba – Pe langa proteine sale unice, quinoa contine amidon, zaharuri, ulei, fibre, minerale, si vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B. De asemenea, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Cum o consumam? Quinoa este un aliment care poate fi servit in multe feluri: ca atare, budinca, cereale adaugate in salate, in supe sau sosuri. Quinoa are o textura pufoasa atunci cand este gatita iar aroma usoara de nuca o face o alternativa la orez alb sau cuscus. Quinoa faina poate fi folosita in panificatie fie amestecata cu faina de grau, fie singura – daca se doreste un produs fara gluten.

Fructele de goji – Sunt bogate in minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, seleniu, contin 18 aminoacizi (mai mult decat polenul), vitamina A, vitamina B, B2 si B6, vitamina E, polizaharide, acizi grasi nesaturati, antioxidanti, fitosteroli si fenoli. Fructele goji sunt fructele cu cel mai puternic efect antioxidant dintre toate produsele alimentare din lume. Sunt o puternica sursa de vitamina C, continand pe unitate o cantitate de 500 ori mai mare decat portocalele, continand mai mult caroten decat orice alt produs alimentar.

Cum le consumam? Doza ideala de fructe de goji pentru persoanele care vor sa isi imbunatateasca viata este de 16g pe zi, grame care chiar fac diferenta.

 

Ce zici, te-am convins?

Continue Reading
Advertisement
Sanatate4 minute ago

Pășește încrezătoate într-o nouă etapă din viață, cu Mastrelle Meno

Frumusete5 zile ago

Gama SantaDerm ParasiteS împotriva păduchilor, o soluție naturală, sigură și eficientă

Timp Liber2 săptămâni ago

ZAREA 7 Stele, istoria ce merită povestită

Sanatate2 săptămâni ago

Victoria Asanache organizeaza primele cursuri de Navigatori de pacienti oncologici din Romania

Frumusete2 săptămâni ago

Luptă împotriva îmbătrânirii tenului cu noua gamă ACM: Duolys

Life Style3 săptămâni ago

Arcca, cel mai mare operator de campusuri private din România, pune la dispoziția studenților peste 2500 de locuri de cazare

Frumusete3 săptămâni ago

Premiera – Onda, prima optiune pentru cei cu grasime localizata!

Life Style3 săptămâni ago

S-a lansat platforma online myorganic.ro

Frumusete3 săptămâni ago

Bucură-te de un păr bogat, sănătos și plin de vitalitate cu Plantur 39

Timp Liber4 săptămâni ago

Crearea de noi locuri de joaca pentru copii

Life Style1 lună ago

De ce sa alegem incaltaminte de calitate?

Antreprenoriat1 lună ago

Cupio, succes 100% românesc pe piața autohtonă de beauty

Antreprenoriat1 lună ago

Importanta echipamentului de protectie in industria alimentara

Sanatate1 lună ago

De ce sa alegi epilarea definitiva?

Sanatate2 luni ago

INTERVIU, Doctor Andreea Catrina – Clinica de stomatologie Catrident

Sanatate2 luni ago

Radioterapia, soluția de luptă împotriva cancerului

Sanatate2 luni ago

Mastrelle Symbio, pentru confortul și sănătatea ta intimă

Spiritualitate2 luni ago

Cele 10 Tulpini Celeste care ne influenţează viaţa. Tu cu care te identifici?

Timp Liber2 luni ago

HISTORY recreează cele mai periculoase cascadorii ale legendarului Evel Knievel

Timp Liber2 luni ago

Mark Sullivan, autorul cărții Sub un cer sângeriu despre întâlnirea cu Pino Lella

Trending