Connect with us

Sanatate

Sănătatea dulce! Iată ce afecţiuni poate provoca consumul de zahăr!

Published

on

Foto Credit: Exquis.ro

Este aproape imposibil să nu legăm gustul dulce al zahărului de copilărie. Chiar primele amintiri pe care le avem sunt legate de prăjiturile, dulcețurile, gemurile sau alte preparate delicioase pe care mama, mătușa sau bunica ni le pregătea.

 

Totuși, astăzi știm că pe cat de dulce este zaharul, pe atât de neiertătoare sunt efectele sale secundare asupra sănătății. Numărul celor care dau crezare avertismentelor medicilor în privința riscurilor consumului de zahăr este încă foarte mic, dar, din fericire, în creștere, iar principiile alimentației sănătoase încep să devină o reală preocupare pentru tot mai mulți oameni. Majoritatea persoanelor, însă, depășesc cu foarte mult acel bun simt acceptat în privința consumului zilnic de zahăr, astfel încât își pun în pericol propria sănătate.

 

Nu mai e de mult un secret că zahărul consumat zilnic nu este doar cel pe care îl adăugăm în cafeaua sau ceaiul de dimineață, ci este cel conținut de produsele consumate cu regularitate – sosuri, paste, sucuri, patiserii etc.  Acesta este chiar mai periculos decât zahărul granulat (și a cărui cantitate o putem controla), fiind supus unor procese multiple de procesare. Astfel, un adult poate ajunge să consume nu mai puțin de 30-50 de lingurițe de zahăr pe zi, toată această cantitate fiind “ascunsă” exclusiv în produsele alimentare obișnuite.

Consumul mare de zahăr are efecte negative atât asupra sănătății și a felului în care arătam, dar și asupra comportamentului și stării de spirit. Există, însă, câteva boli foarte grave care pot amenința foarte grav sănătatea și asupra cărora medicii avertizează cu cea mai mare seriozitate.

 

Diabet

 

Dacă în mod frecvent consumăm băuturi dulci, pline de zahăr, riscul de a face diabet de tip 2 este mult mai mare decât în cazul celor care nu beau sucuri, ceaiuri îndulcite, băuturi energizante și alte lichide pline de zahăr. Un studiu recent apărut în Jurnalul de diabet, realizat cu ajutorul a 310.000 de subiecți, a arătat că cei care beau 1-2 căni de lichide dulci pe zi sunt cu 26% mai predispuși la diabet față de cei care se feresc de acestea și nu le consumă mai des de două ori pe lună. Mai mult decât atât, cercetătorii de la Universitatea din California estimează că toate cazurile noi de diabet, apărute între 1990 și 2000, sunt cauzate de consumul acestor lichide. Ele duc la luarea în greutate, fapt ce se află printre primele cauze ale producerii diabetului. Mulți oameni țin diete și se abțin de la mâncare, dar uită că lichidele pot avea mult mai multe calorii.

 

Acnee

 

In timp ce dermatologii au avertizat mulți ani la rând că grăsimile nesănătoase pot cauza adevărate crize acneice, un studiu din 2008 atestă, în mod clar, faptul că ceea ce mâncăm afectează și calitatea pielii. Toate băuturile și alimentele rafinate ce conțin zahăr în exces, dar și fructele consumate în cantități prea mari, pot duce la probleme ale tenului. Cercetătorii spun că persoanele care și-au corectat dieta și au eliminat zahărul în exces, au observat o ameliorare cu 50% a acneei de care sufereau, în timp ce aceia care au continuat cu o dietă hiperglicemică s-au confruntat cu probleme și mai mari la nivelul tenului.

 

Probleme de inimă

 

Nu doar grăsimile afectează inima, ci și zahărul. Jurnalul American de Sănătate spune că persoanele care își iau 17,5% din calorii din zahăr sunt cu 20-30% mai predispuse la ridicarea nivelului de trigliceride, un tip de grăsime nocivă care se găsește în sânge. Atunci când consumăm mai mult zahăr decat arde corpul, acesta este stocat în celule și, în timp, face foarte mult rău. Același studiu arată că oamenii care își iau 25% din calorii din zahar sunt de 3 ori mai predispuși la scăderea colesterolului „bun”, HDL, care previne depunerea plăcilor de grăsime pe artere, față de cei care iau doar 5 procente calorii din zahăr.

 

Risc mai mare de depresie

 

Consumul de zahăr și carbohidrați poate îmbunătăți pe moment starea de spirit, ducând la eliberarea de serotonină. Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Baylor au găsit o legatură, însă, între zahăr și depresie, dupa cum o arată studiile lor realizate în 6 țări. Iar un raport publicat în Jurnalul Britanic de Psihiatrie arată că persoanele diagnosticate cu schizofrenie și care mâncau mult zahăr aveau, un risc de două ori mai mare să fie spitalizate în decursul a 2 ani. „Schimbările de comportament sunt destul de mult influențate de zahăr”, spune dr. Teitelbaum, căci pe cât de repede crește bucuria în momentul consumului, pe atât de rapid și dramatic scade apoi.

 

Infecții

 

Infecțiile cresc, hrănindu-se cu zahăr, astfel încât candidozele, atât la nivelul organelor genitale, cât și la nivel bucal, vor fi mult mai puternice și greu de tratat. Bacteriile care provoacă Candida se găsesc în mod normal în organism, dar sistemul imunitar le ține sub control. Totuși, atunci când ai prea mult zahăr în sânge, acesta crează mediul propice pentru dezvoltarea bacteriei.

 

Cancer

 

Legatura dintre cancer și zahăr este destul de înfricoșătoare, fiind indicată de studiile in vitro, care arată în mod clar că substanța dulce duce la înmulțirea mai rapidă a celulelor tumorale. Mai multe studii arată o relație între acestea două. Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au monitorizat peste 60.000 de pacienți de peste 14 ani, dintre care unii beau mai mult de două porții de suc dulce pe săptămână. Aceștia aveau un risc cu 87% mai mare de a face cancer pancreatic, față de restul. In plus, cei de la Universitatea din Buffalo au descoperit că femeile diabetice prezentau un risc cu 39% mai mare de a face cancer la sân decât celelalte.

Cancerul, în special cel de colon. Studii recente au evidențiat faptul că cei care consumă multe dulciuri și alte produse cu zahăr sunt mult mai predispuși la cancer localizat mai ales în tubul digestiv. Incidența cancerului de colon (intestin gros) este de până la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decât la persoanele care consumă foarte rar sau deloc zahăr.

 

Caria dentară

 

Dacă la începutul secolului al XX-lea doar 5-10% din populația sub treizeci de ani era afectată de aceste probleme, pe măsură ce zahărul a fost adoptat în alimentație s-a ajuns ca în țările „dezvoltate” aprox. 95% din populație să sufere de afecțiuni ale danturii. Popoarele care din motive de tradiție sau dezvoltare economică slabă nu consumă acest produs, prezintă o incidență a cariei de 10-20 de ori mai mică, în schimb se confruntă cu o explozie a problemelor dentare atunci când ajung să consume zahăr.

 

Obezitatea

 

Obezitatea se instalează frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce deși zahărul nu este atât de bogat în calorii pe cât se crede, dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la creșterea apetitului și la dezvoltarea țesutului adipos și a celulitei.

 

Osteoporoza și probleme legate de asimilarea calciului

 

Una din problemele majore generate de consumul de zahăr este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat, în schimb, la persoanele care renunță complet la zahăr și trec la o dietă cu multe fructe și legume crude, ca treptat calciul este din nou bine asimilat.

 

Scăderea imunității

 

Scăderea imunității, concretizată în creșterea receptivității organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infecțioase etc. Se pare că zaharoza afectează sinteza unor hormoni direct implicați în coordonarea activității sistemului imunitar.

 

Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentație, tulburările de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita. La copii, consumul frecvent de dulciuri influențează procesele de creștere, duce la apariția rahitismului și a fragilității osoase, declanșează pubertatea prematură, generează probleme de comportament (scăderea voinței, predispune la violenâă, scade capacitatea de concentrare etc.)

 

Cea mai sănătoasă alternativă la consumul de zahăr este Green Sugar, un îndulcitor 100% natural, pe baza de stevia rebaudiana care, spre deosebire de alți îndulcitori pe baza aceluiași ingredient principal, este singurul de pe piață cu gustul stabilizat. Acest lucru înseamnă că îndulcește precum zahărul, dar fără să schimbe gustul alimentelor în care este folosit, fie reci sau calde, și are 0 calorii și 0 indice glicemic.

 

Green Sugar este o combinație de produse naturale: stevioside extrase din Stevia și eritritol, un zahăr non-caloric obținut prin fermentație biologică și câțiva compuși naturali ai borului, care au fost identificați de Institutul nostru în Stevie. Această combinație îi conferă atât gradul de dulce, similar zahărului, dar cel mai important lucru este că asigură un necesar zilnic de nutrient, antioxidanți și antiinflamatori. Personal cred că în secolul XXII, oamenii nu vor mai cultiva sfeclă și trestie de zahar, ci Stevie! Există studii clinice care arată că extractul de Stevie și eritritolul sunt agenți nutritivi puternic antioxidanți, iar borul natural conținut în Stevie este puternic antiinflamator.”, afirmă domnul Dl. Romulus Ioan Scorei, profesor la Universitatea din Craiova, cercetator și fondator al Institutului de cercetare Bioboron (Podari, jud. Dolj).

 

 

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Sanatate

Alege un SINBIOTIC pentru sănătatea florei tale intestinale

Published

on

O floră intestinală sănătoasă este mai importantă decât îți imaginezi, deoarece un dezechilibru la nivelul acesteia  (mai puține tulpini probiotice și mai multe bacterii rele) îți va afecta și sistemul digestiv, imunitar, nervos, hormonal.

Din păcate, stilul de viață agitat, stresul, dietele repetate, mâncarea mult procesată, antibioticele la care apelăm des ne afectează nouă, adulților, starea de funcționare a florei intestinale. În cazul bebelușilor, aceasta este influențată de: vârsta gestațională, modalitatea de naștere, maniera de hrănire și expunerea precoce la antibiotice.

Tocmai de aceea, specialiștii îți recomandă administrarea unui produs SINBIOTIC dacă tu sau copilul tău, inclusiv nou-născut, vă loviți de una dintre următoarele probleme: răceli frecvente, otite, dermatită atopică, constipație sau diaree, alergii sau colon iritabil, îți va ajuta organismul să combată problema cu care se confruntă.

Nu lua un PROBIOTIC fără PREBIOTIC

Probioticele sunt bacteriile bune, numite Bifidobacterii sau Lactobacilli, care trebuie să se înmulțească pentru a asigura echilibrul florei intestinale.

Însă, bacteriile bune au nevoie de mâncare pentru a se dezvolta, a se înmulți și a acționa asupra stării tale de sănătate.

1 Miliard de PROBIOTICE + FOS fac mai mult decât  5 miliarde de PROBIOTICE

Pentru ca flora ta intestinală să fie în echilibru, nu este suficient să îi oferi doar o cantitate mare de probiotice. Tocmai de aceea combinația sinergică dintre probiotice și FOS (Fructooligozaharide = PREBIOTIC) face ca 1 miliard de tulpini benefice să se transforme în 10 miliarde, doar pentru că acestea primesc mâncarea de care au nevoie. Iar hrana cea mai bună pentru probiotice, conform studiilor, o reprezintă Fructoologozaharidele (FOS), pentru că sunt ”mâncate” de 4 ori mai repede decât orice alt prebiotic.

Așadar, dacă probioticele nu vor găsi la nivelul tractului digestiv condiţii prielnice, adică substratul hrănitor care să le asigure înmulţirea eficientă, vor muri.

Dă-i florei tale intestinale ce are nevoie și te vei simți în formă

Într-o piață plină de produse menite să dezvolte și să refacă flora intestinală, ai putea simți că decizia alegerii unui astfel de produs este una foarte dificilă, pentru că îți dorești ca alegerea să fie corectă și potrivită pentru familia ta.

BONFLOR®, bon ton, bon vivre!

FITERMAN PHARMA a lansat gama BONFLOR®. BONFLOR® este SINBIOTICUL de care are nevoie flora ta intestinală. Pe lângă cele mai studiate tulpini PRObiotice (peste 1.000 de studii clinice): Bifidobacterium animalis lactis, Lactobacillus rhamnosus și Bifidobacterium longum, BONFLOR® conține și hrana preferată a acestora: Fructooligozahaide.

BONFLOR® este fabricat în România de către Fiterman Pharma în condiții strict controlate și reglementate de: TUV Austria (2012), GMP, TUV Austria (2015) – ștampile.

Produsele din gama BONFLOR® îndeplinesc criteriile de selecție a tulpinilor PRObiotice susținute ESPGHAN 2017 – The European Society for Pediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition, una dintre cele mai importante organizații europene care au ca scop monitorizarea stării de sănătate gastrointestinală a copiiilor.

Astfel cele 3 criterii pe care ESPGHAN le consideră primordiale în alegerea unui SINbiotic sunt: criterii de siguranță, de eficiență și tehnologice.

Produsele din gama BONFLOR® le găsiți în farmacii în 3 variante:

BONFLOR® Imuno picături este singurul probiotic cu vitamina D3, ce poate fi administrat bebelușilor în că din prima zi de viață (inclusiv celor născuți prematur). BONFLOR® Imuno este special conceput pentru cei mici, fără zahăr și conservanți. Pentru a-și păstra bacteriile bune vii, BONFLOR® Imuno trebuie păstrat în frigider.

BONFLOR® plicuri  este o combinație de 3 tulpini probiotice, Fructooligozaharide (prebiotic) și vitamina C.

BONFLOR® capsule este o combinație de 2 tulpini probiotice și Fructooligozaharide (prebiotic).

 

Continue Reading

Sanatate

Ela Crăciun îți spune lista analizelor pe care trebuie să le faci pe toată durata sarcinii

Published

on

Ela Crăciun continuă Jurnalul de Sarcină de pe blogul ei cu încă un subiect interesant și foarte util pentru femeile gravide din România. Vedeta TV a apelat la specialist pentru a întocmi lista completă de analize pe care o femeie însărcinată este indicat să le facă pe toată durata sarcinii, analize grupate pe trimestre.

„Sunt deja la a treia sarcină și pot spune că am ajuns să cunosc aproape orice detaliu important ce trebuie reținut în această perioadă a vieții.

Obișnuiesc să mă informez corect de la specialiști și vreau acum să vin în ajutorul altor femei care ar avea nevoie de aceste informații necesare, direct de la un medic cu experiență, Dr. Doina Mihăilescu. Am întocmit lista tuturor controalelor și analizelor ce trebuie făcute pe perioada sarcinii, împărțite pe trei trimestre”, spune Ela Crăciun, postând pe blogul ei, www.elacraciun.ro, urmatoarele informații.

In era vitezei si a internetului multi dintre noi aleg sa-si petreaca timpul online facand multe activitati, iar multi cei care au experimentat jocurile din mediul virtual ne spun: jucați sloturi online .

Primul trimestru de sarcină (săptămânile 11-14):

În mod normal, în primul trimestru de sarcină nu trebuie să sari peste următoarele analize

– Hemoleucograma completă, biochimie și teste de coagulare;

– Grupa sanguină și Rh-ul. Dacă ai unRh negativ și tatăl copilului un Rh pozitiv, e necesară dozarea de anticorpi antiD la intervalele recomandate de medic);

– Testul HIV;

– Testare VDRL (sifilis)

– Teste pentru depistarea hepatitei B si C;

– Teste de sânge pentru hormoni;

– Examen citologic Babes-Papanicolau, examen de secreție vaginală;

– Ecografie de trimestrul I, efectuată între 11-14 săptămâni de sarcină; asociata cu dublu test (dozarea serica a unor hormoni de sarcina) . În urma acestor analize se pot depista anumite anomalii cromozomiale cum ar fi sindromul Down, Edwards.

 

Analizele de sânge nu ar trebui ignorate în primul trimestru, pentru că așa pot fi depistate posibile infecții, cu risc de avort spontan.

Controlul, în primul trimestru se face lunar, în cazul în care nu apar și alte complicații și atunci e nevoie să mergi mai des la medicul specialist.

 

Analizele din al doilea trimestru de sarcină (15-28 săptămâni)

În cel de al doilea trimestru se vor face analize de sânge pentru a se determina riscul ca bebelușul să aibă malformații sau probleme genetice.

Dacă ai peste 35 de ani sau dacă în familie au mai existat astfel de malformații, e recomandat să discuți cu medicul pentru a face aceste analize mai devreme de al doilea trimestru.

Tot în al doilea trimestru, trebuie verificată glicemia prin testul de toleranță la glucoză, pentru a se diagnostica un eventual diabet gestațional

 

Analizele din al treilea trimestru de sarcină (săptămânile 29 – 40)

Se apropie momentul cel mare iar acum analizele trebuie să fie din ce în ce mai dese, o dată la două săptămâni, iar în ultima lună chiar o dată pe săptămână.

În ultimul trimestru îți vor fi monitorizate tensiunea arterială, greutatea și poziția, înălțimea uterului și ritmul bătăilor cordului fetal.

Se pot repeta o parte dintre analizele de sânge și urină.

În săptămânile 30-32 îți este recomandată efectuarea ecografieri de trimestrul III, pentru o evaluare a dezvoltării fătului.

Nu trebuie să sari peste niciun control recomandat de medicul ginecolog. Deși ar putea părea doar controale de rutină, acestea pot prevedea multe situații nefericite și doar așa te poți asigura că îl vei aduce pe lume sănătos pe cel mic.

 

Ela Crăciun este prezentatoarea emisiunii „Numai de bine”, de la Antena 3, și deține blogul www.elacraciun.ro, unul din cele mai de succes din România.

Continue Reading

Sanatate

Un reputat doctor oncolog turc vine în România pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală

Published

on

Unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia, domnul profesor Kerem Okutur, vine în Constanța, în dată de 21 iulie 2018, pentru a oferi gratuit a două opinie medicală pentru pacienţii din România de peste 18 ani, suspectați sau diagnosticați cu cancer.

Evenimentul va avea loc la sediul Medical Park din Constanța, bvd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pentru programări, pacienţii pot suna la reprezentantul din România al Grupului Internațional de Spitale Medical Park, la 0727593533 sau prin e-mail, la adresele office@medicalparkromania.com sau aura@medproper.com.

 

Despre profesorul Sadi Kerem Okutur

După finalizarea cursurilor preuniversitare, Profesor Asociat Sadi Kerem OKUTUR a încheiat cu succes cursurile Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Cerrahpaşa şi a primit titlul de Doctor în Medicină. De asemenea, a absolvit cursurile de specializare în cadrul Spitalului Universitar de Cercetare Istanbul Şişli Etfal şi a devenit medic specialist în Boli Interne. A doua specializare în domeniul Medicinii Oncologice a obţinut-o în cadrul Facultăţii de Medicină din Universitatea Istanbul Bilim.

După finalizarea cursurilor de specializare în anul 2013, domnul profesor Sadi Kerem OKUTUR a ocupat postul de profesor asociat în cadrul Catedrei de Oncologie a Facultăţii de Medicină a Spitalului Istanbul Bilim, iar între anii 2013-2016 a lucrat ca şi cadru universitar în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Acibadem. În prezent, acesta îşi continua activitatea profesională în cadrul Spitalului Medical Park Bahcelievler. De asemenea, acesta este membru al Asociaţiei Oncologice Multidisciplinare, Societatea de Oncologie Medicală (ESMO), Asociaţia Turcă pentru Cancer, Asociaţia Turcă pentru Oncologie Medicală şi Asociaţia pentru Oncologie Imunitară.

 

Despre Grupul Internaţional de Spital Medical Park din Turcia

Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deserveşte pacienţi în peste 30 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, fiind trataţi peste 70.000 pacienţi din întreaga lume. Indiferent de statul social şi economic, serviciile de acces la asistenţă medicală la standarde internaţionale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toţi”. Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă şi metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, îşi propune să servească drept model în ştiinţă şi practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trăi sănătos şi să aibă acces la serviciile de sănătate”. Din anul 2016, România face parte din Grupul Internaţional Medical Park.

Continue Reading
Advertisement
Life StyleO zi ago

Este argintul o investiție bună? 8 motive pentru a investi acum în argint

Frumusete2 zile ago

Povestea de succes a Biancăi Pop, care a cucerit piaţa de cosmetice din România

Sanatate3 zile ago

Alege un SINBIOTIC pentru sănătatea florei tale intestinale

Sanatate3 zile ago

Ela Crăciun îți spune lista analizelor pe care trebuie să le faci pe toată durata sarcinii

Sanatate5 zile ago

Un reputat doctor oncolog turc vine în România pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală

SpiritualitateO săptămână ago

Legătura între Feng Shui şi relaţiile romantice

Relatii&SexO săptămână ago

Cine suntem noi în cadrul relaţiilor noastre?

Life StyleO săptămână ago

Câteva idei despre blocarea inconștientă a propriilor obiective. Salvatoarea negație „nu”

SanatateO săptămână ago

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Spiritualitate2 săptămâni ago

Bucuraţi-vă! Ştiai că în Biblie scrie de 820 de ori “bucuraţi-vă”?

Terapii2 săptămâni ago

Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală?

Psiho2 săptămâni ago

7 sfaturi practice pentru a preveni atacurile de panică

Life Style2 săptămâni ago

Ela Crăciun ajută gravidele sărace din România să își cunoască drepturile și să aibă asistență medicală gratuită

Relatii&Sex2 săptămâni ago

Lipsa definirii emoţiilor, precum fericirea sau iubirea, aduce suferinţă

Psiho2 săptămâni ago

Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

Antreprenoriat2 săptămâni ago

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

Life Style2 săptămâni ago

Plaja Terapeutica pentru persoanele cu dizabilităţi se află în staţiunea Mamaia

Naturiste2 săptămâni ago

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Sport2 săptămâni ago

Florin Neby: „Beneficiile oferite de sport copiilor sunt incomensurabile”

Culinar2 săptămâni ago

Reteta unica de papanasi

Spiritualitate2 săptămâni ago

Bucuraţi-vă! Ştiai că în Biblie scrie de 820 de ori “bucuraţi-vă”?

Culinar2 săptămâni ago

Reteta unica de papanasi

Sanatate3 săptămâni ago

Toman Diet, cea mai eficienta dieta in 2018

Naturiste2 săptămâni ago

CEAPA, UN MIRACOL la indemna oricui! Iată aici cum poţi avea o sănătate de fier în orice anotimp!

Psiho2 săptămâni ago

Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ

Culinar2 săptămâni ago

Reteta delicioasa de broccoli gratinat

Frumusete2 săptămâni ago

Sfaturi simple de îngrijire a tenului pentru bărbaţi

Naturiste3 săptămâni ago

VITAMINE ŞI MINERALE într-un pahar: Suc de morcovi şi portocale

Psiho3 săptămâni ago

Cum ajungem să uităm de noi?

Sport2 săptămâni ago

Florin Neby: „Beneficiile oferite de sport copiilor sunt incomensurabile”

Psiho2 săptămâni ago

8 sfaturi pentru a ne combate slăbiciunile

Culinar2 săptămâni ago

Plăcinte raw-vegane preparate de actriţă Jojo şi Anca Alungulesei

Relatii&SexO săptămână ago

Cine suntem noi în cadrul relaţiilor noastre?

SanatateO săptămână ago

Musli Sano Vita – dublu campion anul acesta

Life StyleO săptămână ago

Câteva idei despre blocarea inconștientă a propriilor obiective. Salvatoarea negație „nu”

Psiho2 săptămâni ago

Pe ce „sol” construim relaţia de cuplu?

Terapii2 săptămâni ago

Traumele ne “rescriu” mintea. Cum ne reechilibrăm greutatea corporală?

Life Style2 săptămâni ago

Plaja Terapeutica pentru persoanele cu dizabilităţi se află în staţiunea Mamaia

Antreprenoriat2 săptămâni ago

Cum transmiţi energie organizaţiei pe care o conduci?

SpiritualitateO săptămână ago

Legătura între Feng Shui şi relaţiile romantice

Trending