Saptamana incepe cu – File de calcan cu spanac in aluat fraged garnisit cu rulouri din dovlecei cu ardei gras

Pentru ca este inceput de saptamana si afara a nins, de multe ori evitam sa mergem la restaurant. Azi noi va propunem o reteta de sezon ideala pentru a-ti surprinde familia sau prietenii.

 

Recomandarea ne-a fost facuta de Eugen Stoica, Chef Restaurant Danke Bavaria.

Timp de preparare: 65 min

 

Materii prime pentru 2 portii:

 

  • File de calcan 400 gr
  • Spanac proaspat 100 gr
  • Foietaj 200 gr
  • Dovlecei 100 gr
  • Ardei Gras Rosu 100 gr
  • Sare 5 gr
  • Piper 2 gr
  • Usturoi 2 gr
  • Ulei de masline 50 gr

 

File-ul de calcan se spala si se portioneaza la 200 gr.

 

Spanacul se spala si se scurge de apa dupa care se trage la tigaie cu uleiul de masline timp de 3 minute si se condimenteaza cu piper, sare si usturoi.

File-urile de calcan se condimenteaza si se pun la cuptor ( pe hartie de copt) timp de 10 min la 160 grade.

Intindem foietajul. Punem calcanul pe centru astfel incat la final sa fie acoperit tot si adaugam spanacul dupa ce l-am impartit in 2 portii.

Punem apoi rulourile la cuptor timp de 30 min la 180 grade.

Dovleceii ii taiem pe lungime ca sa putem obtine 2 fasii pentru fiecare portie si ii facem fie la gratar, fie la tigaie stropiti cu putin ulei de masline.

Ardeiul gras se curata de seminte si se taie fasii( cate 3 fasii pentru fiecare portie).

Rulam dovlecelul cu cele 3 fasii de ardei si inainte de servire se mai pun toate la cuptori 5 minute la 160 grade.

 

Pofta buna!

 

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns