Supă de mere cu green sugar

Supele și ciorbele ridică aportul de lichide pe timpul zilei, dar trebuie avut grija ca acestea să fie cât mai slabe și fără adaos de smântână, care împiedică hidratarea. Cele mai potrivite sunt supele și ciorbele de pui și de pește cu legume, sau supele și ciorbele numai din legume. Puteți încerca și o supă inedită, din mere – la fel de răcoritoare pe timpul verii, precum un compot.

 

Supă de mere

Ingrediente

  • 250 gr mere
  • 750 ml apa
  • 5 cm pastaie de vanilie (sau 1/2 fiola esenta de vanilie)
  • 3-4 felii subtiri lamaie
  • 3-4 linguri indulcitor Green Sugar
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri rom (sau esenta de rom)
  • scortisoara
  • 1 lingura rasa amidon alimentar

 

Valori nutritionale (portie 340 ml)

  • 209,39 kcal / 876 Kj Valoare energetica
  • 2,99 gr Proteine
  • 9,38 gr Total zaharuri
  • 17,63 gr Total lipide
  • 1,45 gr Total acizi grasi saturati
  • 1,77 gr Total acizi grasi mononesaturati
  • 0,66 gr Total acizi grasi polinesaturati
  • 2,31 gr Fibre
  • 0,0584 gr Sodiu

 

Etape

Merele se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert in 750 ml apa impreuna cu Green Sugar, feliile de lamaie si vanilia pana devin moi. Intre timp amestecam galbenusurile de ou cu amidonul si frisca. Cand merele sunt fierte adaugam din zeama fierbinte putin cate putin la amestecul de oua si frisca. Dupa care o turnam in oala si lasam sa dea in clocot. Luam deoparte si adaugam romul (sau esenta de rom). O punem la rece.

Se va servi bine racita presarata cu putina scortisoara, sau fierbinte.

 

Sursa: www.bucatareselevesele.ro

Lasa un comentariu aici!

Lasă un răspuns