Connect with us

A-Z NEWS

10 întrebări de la Alianța pentru Unirea Românilor pentru Guvern

Published

on

Constatând informațiile contradictorii lansate în spațiul public de membri ai Guvernului României cu privire la măsurile de restrângere a unor drepturi și libertăți după data de 15 mai 2020, dar și confuzia generată în rândul populației chiar de către autoritățile publice, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor -AUR lansează o serie de întrebări adresate Premierului României, Ludovic Orban, și ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela:

  1. După data de 15 mai 2020, va fi prelungită starea de urgență pe teritoriul României? Daca nu va fi prelungită, va fi instituită starea de alertă în baza OUG nr. 21/2004?
  2. Anularea restricțiilor de circulație anunțată de Președintele României, va permite deplasarea cetățenilor români în deplină libertate pe întreg teritoriul țării, inclusiv între localități, cu excepția celor aflate în carantină?
  3. Va fi permisă funcționarea serviciilor tip afterschool/creșe, cu instituirea măsurilor de siguranță oportune, pentru a veni în sprijinul părinților care vor să-și reia activitatea profesională și care nu au alternativă pentru supravegherea/îngrijirea copiilor?
  4. Va fi permisă deschiderea unităților de alimentație publică, care beneficiază de spațiu tip terasă în aer liber, ținând cont că o prelungire a interzicerii activității pentru aceste unități reprezintă intrarea în faliment?
  5. Vor fi menținute restricții de circulație pentru persoanele în vârsta de peste 65 de ani?
  6. Vor fi menținute restricțiile cu privire la oficierea de servicii religioase, chiar și în aer liber sau accesul în cimitire?
  7. Vor fi menținute restricțiile cu privirea la carantinarea/izolarea persoanelor care intră în România?
  8. Va fi permisă deplasarea către zonele turistice și cazarea în hoteluri sau la pensiuni?
  9. Având în vedere anunțurile operatorilor de zboruri de pe aeroporturile din România cu privire la reluarea vânzărilor de bilete pentru anumite destinații, vor fi menținute restricții cu privire la circulația aeronavelor?
  10. Luați în considerare testarea pe scară largă pentru a identifica persoanele deja imunizate și care ar putea beneficia de libertate totală de mișcare?

AUR consideră că este de maximă importanță ca oficialii statului român să răspundă cât mai repede și cuprinzător la întrebările de mai sus pentru ca fiecare locuitor al României, dar și firmele, să-și poată organiza viața în consecință.


top-shop.ro%20
Trending