Connect with us

EVENTS

16 dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud  

Mai e o doar o săptămână până când publicul e chemat să-l voteze pe cel mai tare dansator de street-dance din România. Pe 27 octombrie, la Circul Metropolitan București, Shurubel prezintă competiția internațională de all-styles street-dance care-i  pune față în față, pe aceeași scenă, pe 16 dintre cei mai buni dansatori din România. La platane: Vlad Dobrescu.

Din Londra până în Galați, cei mai buni 16 dansatori români de street-dance se strâng la București săptămâna viitoare hotărâți să dea tot ce au mai bun. Consacrat pe străzile din Statele Unite ale  Americii, street-dance-ul este, prin definiție, profund conectat la energia și dinamica urbană, fiind un termen „umbrelă” pentru mai multe stiluri de dans asociate muzicii hip-hop. Cei 16 (dansatori profesioniști, coregrafi și instructori) vor arunca deci în luptă backgrounduri artistice, stiluri de street-dance și abordări diferite, de la Hip-Hop la Popping, Locking, House Dance, Waacking, Afro, Electro Dance și Dancehall, toate cu un numitor comun: doza crescută de spectacol. Miza e una importantă pentru orice artist – câștigătorul pleacă la finala mondială din Africa de Sud, unde va reprezenta România în battle-uri 1 la 1 cu  60 de campioni din întreaga lume. Pe 27 octombrie, la Circul Metropolitan București, publicul decide cine cucerește ringul de dans. După fiecare rundă, spectatorii îl votează pe cel mai bun cu cartonașe roșii sau albastre și-l trimit mai departe în concurs. E un spectacol de improvizație 100%, pentru că dansatorii nu știu ce muzică-i așteaptă; ei se duelează 1 la 1 pe orice hit, cu orice tempo, cu care-i provoacă Vlad Dobrescu. Este ceea ce face această competiție unică: DJ-ul și audiența joacă un rol crucial. 

Shurubel, MC-ul evenimentului: „Eu cred că energia face dansul. Am văzut și oameni care dau calm din cap pe dubstep, dar am și prieteni care dansează de rup pe muzica clasică. E vorba de cum se simte fiecare în prezentul lui. Săptămâna viitoare mă aștept să văd pe scenă o grămadă de stiluri și oameni ce depășesc limitele fizicii, dar cumva cad mereu pe beat-ul potrivit. Când te uiți la freestyle, e o magie care se întâmplă în fața ta, indiferent dacă ai vreo treabă cu dansul sau nu: omul care dansează nu știe dinainte pe ce piesa urmează să danseze, așa că e obligat cumva să fie prezent în fiecare secundă, să asculte, să proceseze și să-și transforme energia în mișcări. Iar când toate lucrurile astea se aliniază, rezultatul se transmite direct publicului și parcă simțim și noi că trăim mai intens momentul. Am început să prezint competiții de street-dance din liceu și am văzut cât de important e publicul, atât pentru atmosferă, cât și pentru a vota câștigătorul fiecărei lupte!” 


Alexandru Ciule a.k.a Cypher, consultantul evenimentului: „Stilurile Popping, Locking și Waacking își au originea în anii ’60 –’70, când au început să fie popularizate în America de emisiuni precum Soul Train (1971-2006) sau grupuri și dansatori precum Electric Boogaloos (Popping), The Lockers (Locking), Tyrone Proctor (Waacking). Asta se întampla înainte de Hip-Hop, care a apărut în ‘73. 1983 a fost anul în care a apărut pentru prima dată stilul Breaking în filmul Flashdance (pentru majoritatea lumii, filmul a marcat primul contact cu aceasta formă de dans). Ulterior au apărut Breakin’, Beat Street, Breakin’ 2, Krush Groove și altele. Buddha Stretch e primul coregraf de Hip-Hop, care împreună cu Mop Top Family, a acoperit în anii ’80-‘90 cam tot ce vedeai în materie de Hip-Hop, și nu doar la TV: de la Eric B & Rakim – Paid in Full la Will Smith – Miami și Men In Black, Mariah Carey (cam tot ce a scos în anii ‘90) și, probabil cel mai notoriu, Michael Jackson – Remember the Time. Și mai sunt o grămadă de exemple: Missy Elliott , Limp Bizkit (Rollin), Jay-Z, Big Daddy Kane, Whitney Houston, Heavy D, LL Cool J, Snoop Dogg”. 

Cine sunt cei 16 concurenți care se vor duela în Finala Națională? 

Din Polonia până-n Grecia, Moldova, Ungaria, Cehia, Ucraina, au traversat Europa dansând în zeci de competiții internaționale, au la activ zeci de premii, au predat sute de workshop-uri în toate colțurile țării, sau au făcut senzații cu tot atâtea showcase-uri în mega-producții TV sau în sălile de spectacol din Thailanda până-n Austria. Așii street-dance-ului care se vor duela la București pe 27 octombrie sunt: Alex Nuț (profesor de dans, organizator de evenimente), Andrada Cara a.k.a.KARA (artistă din Timișoara pasionată de muzică și dans), Andrei Pandi a.k.a. DHK Pandi (Locul 1 la Dancehall King Italia și director artistic), Alex Bărbieru a.k.a. Impulse (dansează de aproape 11 ani, Locul 1 la Black Sea Dance Camp 2017, Show Nuff Vol), Alin Țîrcă (reprezintă Street Groove Studio, câștigător Come and Get it 2, UBB Dance Battle), Darian Cârstea a.k.a. Darian (profesor de dans, dansează de la vârsta de 8 ani, Crew vs Crew – Street Groove Jam 2019 – Locul 1, semifinalist Red Bull Dance Your Style 2021), Diana Antar a.k.a. DXNGER (instructor, coregraf și mentorul primei trupe de dansuri africane moderne din România, profesoară de dans, Locul 1 la Monster Crib, Crew Show-Off, Românii Au Talent 2021), Eduard Nanu a.k.a.Oxi (predă de peste 5 ani, a făcut parte din mai multe trupe de dans, „Best Male Dancer” la concursul Dance Star, București, 2017, Locul 1 la 1 vs. 1 Open Styles și locul 1 Showcase la Dance Station, Galați, 2022), Eugen Ocneanu (deținător a numeroase premii naționale și internaționale), Gabriel Daniel a.k.a. Gabs (a început să danseze de mic, primul lui contact cu dansul fiind dansul sportiv, dar de 10 ani a descoperit streetdance-ul), Irina Florea a.k.a. Irene (câștigătoare World of Dance Romania și Street Groove Jam 2017 – Dancehall), Mihaela Popescu a.k.a. Miha (dansează din 2016, stilul ei preferat e Dancehall, a câștigat multiple trofee: Locul 1 la Dancehall Delivery, Dancehall Battle 1vs1 2018 și la Street Groove Jam 2018), Raul Bârsan a.k.a. Raul (câștigătorul primului loc la competiția „Show Nuff București”, dansator în cadrul „Românii Au Talent”, dansator profesionist și profesor de dans originar din Târgu Mureș), Cristian Frățică a.k.a. DHK Sixx (fondatorul proiectului Dancehall Students, care vrea să dezvolte comunitatea de Dancehall din România, în branșă de 14 ani. Palmares: Dancehall International Pre-Select Greece – Locul 1 la 1vs1, Locul 1 la Dancehall King Ukraina, Locul 1 la Battle Of The Best), Oana Neagu a.k.a.Waana Neagu (profesor de dans, co-fondator al primului studio de dans din România axat exclusiv pe educația culturală în aria street-dance, ambasador Imperial House of Waacking), Victor Marinescu a.k.a. Grooveek (câștigător „Polski Locking” Polonia 2022).  

O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări. În 2021, prima ediție Red Bull Dance Your Style din România a celebrat street-dance-ul românesc într-un show extraordinar la Teatrul de Vară Herăstrău: 1.000 de spectatori energici, 16 dansatori de excepție, 15 dueluri electrizante, 3 ore de aplauze prelungite. Atunci, Alexandra Barac a.k.a Sǎtǎnel a reuşit să câştige fără drept de apel inimile publicului.  

Biletele sunt disponibile pe redbull.ro/dance. 

Din 2018, Red Bull Dance Your Style oferă o platformă globală dansatorilor de street dance din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și originalitatea în battle-uri 1 la 1. Evenimentul se desfășoară în mai mult de 30 de țări, iar câștigătorii sunt aleși de public. Află mai multe pe redbull.ro/dance. 

top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EVENTS

Competiția arhitecților, ilustratorilor, fotografilor și pictorilor, la Romanian Creative Week

A CITY OF PLAY AND WONDER sau cum să transformi în artă periferia unui oraș

Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat

industriilor creative românești, care va avea loc în capitala Moldovei


în perioada 19-28 mai 2023, Uniunea Arhitecților din România, filiala

Iași, împreună cu echipa Arch Forward anunță pentru ediția din acest an

o serie de strategii, instalații și activări ale unui spațiu public

periferic din oraș, sub numele de PLAYESCAPES: A CITY OF WONDER.

Echipa Arch Forward, își continuă, astfel, activitatea de intervenții la

granița dintre arhitectură și activism social, începută la prima ediție

a RCW, cea din 2021, prin proiectul Bahlui Visions. Ca parte a

inițiativei PLAYESCAPES, organizatorii lansează un Call de ilustrație

despre arhitectură, oraș și spațiu public.

Dacă ești arhitect, ilustrator, grafician, fotograf, pictor sau puțin

din toate, ești invitat să împărtășești publicului viziunea ta asupra

modului în care orașul poate scoate la suprafață ludicul și

creativitatea din cotidian. Explorează viziuni din spectrul real,

realizabil sau utopic, și creează propriul tău manifest pentru un Iași

în care joaca nu e rezervată doar copiilor: A CITY OF PLAY AND WONDER.

Te poți exprima în orice mediu consideri (fotografie, colaj, mix-media,

ilustrație digitală sau clasică etc.), doar ține cont că toate lucrările

vor fi printate și expuse în cadrul unei instalații ce își dorește să

promoveze arta ca o apariție uzuală în spațiul public, și nu doar în

galerii și muzee.

Cele mai reușite trei ilustrații vor fi premiate cu 100 de euro fiecare

și cu expunerea în cadrul PLAYESCAPES. Pe lângă ilustrațiile premiate,

organizatorii anunță că, în limita spațiului expozițional, vor fi

prezentate cât mai multe dintre lucrările primite din partea

concurenților.

CALENDARUL COMPETIȚIEI

10.03 – 20.04.2023: Înscrierile se fac printr-un e-mail, cu subiectul „A

CITY FULL OF WONDER AND PLAY”, trimis la play.wonder.city@gmail.com, în

care participanții trebuie să menționeze numele, o scurtă descriere a

motivației și a conceptului și să atașeze lucrarea în format A2 portrait

sau landscape, la o rezoluție de 300 dpi. Originalitatea, execuția și

claritatea ideii exprimate, precum și sensul lucrării vor fi apreciate.

25.04.2023: Anunțarea ilustrațiilor premiate.

19.05.2023: Premierea câștigătorilor, odată cu evenimentul de deschidere

a expoziției.

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Aflat la cea de-a treia ediţie, Romanian Creative Week este organizat de

Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura

federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în

sectorul Industriilor Creative din România. Înfiinţată la Iaşi, în 2011,

FEPIC a organizat peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi

internaţională a industriilor creative româneşti.

Puteți urmări Romanian Creative Week și pe Facebook și Instagram.

top-shop.ro%20
Continue Reading

Festivaluri

7 februarie – Ziua Trandafirilor! Ce semnificație are și cum o puteți sărbători?

Sursă foto - Pixabay.com

Ziua trandafirilor este o sărbătoare celebrată în fiecare an pe 7 februarie și marchează începutul săptămânii îndrăgostiților. În această zi romantică, trandafirii sunt dăruiți acelei persoane speciale pentru a sărbători dragostea și afecțiunea. Începutul acestui obicei de a oferi trandafiri, datează din epoca victoriană când oamenii au început să ofere flori celor dragi pentru a-și exprima sentimentele, iar trandafirii erau simboluri ale celor mai intime și pasionale tipuri de iubire.

Fiind atât de iubiți în întreaga lume, trandafirii au devenit un simbol al iubirii, al frumuseții, bucuriei și fericirii, astfel că nu întâmplător ziua de 7 februarie a devenit ziua trandafirului, cea care anunță oficial sărbătorile săptămânii îndrăgostiților. Fiecare zi a săptămânii are o semnificație specială și începe pe data de 7 februarie cu Ziua Trandafirilor, urmată de Ziua Propunerii ( 8 februarie), Ziua Ciocolatei ( 9 februarie), Ziua Plușurilor ( 10 februarie), Ziua Promisiunii ( 11 februarie), Ziua Îmbrățișării (12 februarie), Ziua Sărutului (13 februarie) și se încheie pe 14 februarie cu Ziua Îndrăgostiților.

De Ziua Trandafirilor, puteți oferi celor dragi trandafiri roșii, roz, galbeni, portocalii, albi, mov și chiar albaștri. Fiecare culoare a trandafirului semnifică o emoție diferită. De asemenea, puteți sărbători Ziua Trandafirilor purtând oricare dintre aceste culori, plantând trandafiri sau chiar cumpărând o bijuterie din aur roz.


Pe măsură ce ne pregătim să sărbătorim săptămâna iubirii, iată tot ce trebuie să știți despre ziua trandafirilor, semnificația acesteia, cum o putem sărbători și mai ales de ce!

Cultivarea trandafirilor pare să fi început cu mii de ani în urmă în China. Maestul filozof și politician asiatic, Confucius, a fost îndrăgostit de trandafiri și a scris despre modul în care i-a crescut în Grădinile Imperiale în jurul anului 500 i.Hr.  Mai mult decât atât, biblioteca împăratului conținea sute de cărți doar pe tema acestor frumoase flori.

Ziua Trandafirilor este asociată cu Ziua Îndrăgostiților, o sărbătoare veche de cel puțin 1500 de ani care a luat naștere ca o sărbătoare creștină în cinstea unui martir creștin pe nume Sfântul Valentin.  Potrivit datelor, Sacramentarul Gelasian din secolul al VIII-lea a consemnat sărbătorirea Sfântului Valentin la data de 14 februarie. În secolul al XVIII-lea în Anglia, ziua a devenit o ocazie în care cuplurile și-au exprimat dragostea oferind flori, cadouri și trimițând felicitări. Deși Ziua Îndrăgostiților se reduce la o singură zi, în trecut sărbătoarea iubirii începea cu o săptămână înainte. Astăzi, luna februarie s-a transformat în luna iubirii, asta pentru că în Romania, ziua dragostei sau Dragobetele este sărbătorită pe data de 24 februarie.

Ziua Trandafirilor este o zi dedicată exprimării iubirii și afecțiunii, de cele mai multe ori prin schimbul de trandafiri. Sărbătorirea Zilei Trandafirilor poate avea mai multe semnificații. În primul rând, ajută la întărirea relațiilor, oferind oamenilor șansa de a-și exprima sentimentele și afecțiunea unul față de celălalt. De asemenea, îi încurajează pe oameni să se concentreze pe pozitivitate și dragoste, mai degrabă decât pe evenimente negative sau stresante.

În plus, Ziua Trandafirilor poate fi, de asemenea, o oportunitate excelență de a sărbători frumusețea și simbolismul trandafirilor care adesea sunt asociați cu dragostea, pasiunea și admirația, facandu-i modalitatea perfectă de a exprima aceste emoții.  Trandafirul este unul dintre cele mai importante semne de dragoste, care definește în sine de ce este important și face parte din săptămâna îndrăgostiților.

Se crede că oferirea trandafirilor celor dragi în această zi specială este primul pas în exprimarea iubirii. Legendele spun că povestea zilei trandafirilor a început când zeul grec Eros îi oferea trandafiri soției sale Atena. Zeița iubea trandafirii, motiv pentru care Eros obișnuia să-i dăruiască trandafiri ca simbol al iubirii.

Un trandafir roșu definește pasiunea și dorințele față de cealaltă persoană. Aceasta culoare de trandafir este definită ca simbolul iubirii, așadar aceasta ar putea fi cea mai bună zi pentru a vă exprima sentimentele și a spune „te iubesc” celor dragi. Cu toate acestea, trandafirul roșu a fost un simbol al iubirii și pasiunii, dar există și multe alte nuanțe și fiecare culoare este diferită în exprimarea iubirii.

Iată câteva dintre semnificațiile culorilor de trandafiri:

Trandafirii Roșii – Culoarea dragostei adevărate, a pasiunii și a intensității, trandafirul roșu transmite cu siguranță mesajul care spune „Te iubesc”.

Trandafirii Roz – Culoarea roz a trandafirului este folosită ca semn al admirației, recunoștinței, blândeței și aprecierii. Nuanța subtilă de roz simbolizează grația și eleganța, acest trandafir ar putea fi folosit și pentru a exprima fericirea.

Trandafirii Galbeni – Reprezentând sentimente de prietenie și optimism, trandafirul galben este, de asemenea, considerat a fi un simbol al bucuriei, puterii și bucuriei.

Trandafirii Albi – Culoarea pentru puritate și liniște, trandafirii albi reprezintă ideea de inocență și loialitate. Trandafirul alb poate fi oferit pentru a marca începutul unei noi povești de dragoste. În același timp, este o culoare perfectă de oferit în Ziua Trandafirului pentru cineva care este logodit și pe cale să se căsătorească.

Și pentru că Ziua Trandafirilor celebrează, de asemenea, semnificația culturală a florii, este momentul perfect pentru a vă pune la încercare abilitățile de grădinărit. Deși este începutul anului și încă iarnă, ziua trandafirilor ar putea fi un moment excelent pentru a vă planifica să plantați niste trandafiri. Fie că abia începeți prin a planta o tufă de trandafiri sau continuați cultivarea în gradina de trandafiri construită de-a lungul anilor, acesta este un moment minunat pentru a afla mai multe și pentru a începe planificarea. Dacă plantați un trandafir în Ziua Trandafirilor, vă veți bucura de parfumul său dulce pe tot parcursul anului.

Puteți opta pentru trandafirii celebri pentru cel dedicat Prințesei Charlene de Monaco. Un trandafir minunat ce aduce un aer regal în orice gradină, o apariție elegantă și fermecătoare de fiecare dată. Florile sale roz-pal, cu aproximativ 68 de petale, beneficiază de un parfum puternic, suav și delicat. Este un trandafir remarcabil în gradină și magic în mâna florarilor specializați în decorațiuni florale.

Dacă vă plac operele de artă atât în casă cât și în gradinta, trandafirul pomișor Leonardo da Vinci este alegerea perfectă. Creatorul de opere de artă, creatorul de natură încântătoare, Meilland Richardier, a dorit să complimenteze grădinile tuturor iubitorilor trandafir cu un pomișor bogat și romantic, care abundă de flori mari, pitate într-un formidabil roz deschis. Vă puteți bucura de frumusețea trandafirului pomișor Leonardo da Vinci pe toată perioada sezonului, mai ales dacă îl plantați în ghivece mari. Desigur poate fi plantat și direct în sol sau în spatele unor borduri de trandafiri pentru a crea înălțime într-o anumită zona a grădinii.

Dacă vă doriți un trandafir celebru în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe https://www.famousroses.eu/. Aveți de ales dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

Trandafirii au trecut de la a fi simbolurile speranței, păcii și iubirii la un simbol al războiului. Chiar dacă trandafirul a avut o istorie sângeroasă, este sărbătorit astăzi ca o floare ce reprezintă dragostea și prietenia. Fie că este Ziua Îndrăgostiților sau Ziua Trandafirilor, ar trebui să încercați să faceți lucruri cât mai speciale și minunate pentru cei dragi, iar un trandafir este modalitatea perfectă de a transmite sentimentele cele mai profunde. Pentru că trandafirii au fost și vor rămâne un simbol internațional al iubirii!

top-shop.ro%20
Continue Reading

EVENTS

Nicu Bocancea, Adrian Perjovschi, Andreea Mărcuță si Ivona Nenu anunță „Wedding Trends 2023”

Foto Credit: TALENTVITY
 • Ce se poartă și ce nu mai e la modă, cele mai frecvente greșeli, cele mai utile sfaturi
 • TOP 5 recomandări pentru miri!

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi impreuna cu echipa sa de beauty și wedding planner-ul Ivona Nenu au anunțat trendurile în materie de nunți pentru sezonul acesta, in cadrul „Wedding Trends 2023”, organizat la unica orangerie pentru evenimente de lângă București.

Mai mute fotografii gasiti pe pagina de Facebook Retete de Sanatate

„Trendurile mondiale în decoruri și locații de evenimente conduc oamenii spre spații aproape de natură, indiferent de anotimp, spre decoruri cu inspirații fresh, romantice, solare, cu elemente din natură fie că e iarnă sau vară. Orangeriile sau locațiile de tip seră, inundate de lumina naturală sunt printre cele mai căutate și aspiraționale spații pentru nunți, pentru că primesc energia naturii și a iubirii pentru ea, pentru că au plante, spații largi, lumină, confort, unicitate și pentru că sunt versatile și arată spectaculos cu orice fel de mese, scene, aranjamente florale sau decoruri, în funcție de tema aleasă sau de nivelul de eleganță dorit.”, declară Nicu Bocancea, master florist internațional.

Rochia de mireasă este elementul-vedetă al unei nunți, iar 2023 vine cu multă personalitate și originalitate în designul colecțiilor bridal: „Anul acesta nu mai există „nu se poate”, „nu este permis” sau „nu se cade” în designul rochiilor de mireasă. Se poartă rochiile îndrăznețe, cu transperențe, decupaje sau decolteuri adânci, corsetele structurate, transparente cu aplicații spectaculoase din pene, cristale, franjuri, minuțios realizate manual sau broderiile transparente dublate cu corsete în culoarea pielii. Sunt în mare vogă printre miresele neconvenționale din toată lumea piesele separate, costumele sau rochiile de tip sacou pentru libertatea de mișcare pe care o dau și pentru imaginea cool și modernă pe care o transmit. Rochiile mini sunt preferate de miresele 2023 atât ca primă rochie, cât și ca a doua rochie a serii, cea dedicată dansului și momentelor de divertisment. Fundele și florile 3D sunt printre cele mai in trend accesorii pentru rochiile de mireasă, iar albul tradițional este tot mai frecvent înlocuit de alte culori în materialele din care ele se realizează pentru un impact vizual puternic și pentru memorabilitate.”, declară Andreea Mărcuță, unul dintre fashion designerii preferați de miresele din 2023.   


            Coafurile mireselor 2023 țin cont de trendurile în hair-styling, dar și de componenta „timeless” pe care trebuie ele să o aducă look-ului total în cea mai importantă zi din viață:„Este un plus de chic anul acesta în coafurile de mireasă, adus bineînțeles din accesorii, formă, dar și din adaptarea la forma feței, la tipul de păr, la rochie și la aspectul total al mireselor.Trendurile sunt pentru fiecare lungime de par, avem coafuri pentru parul tuns pixie, pe scurt, coafuri texturizate cu produse pentru aspect lucios, dar și coafuri pentru parul lung care poate fi lăsat desfăcut, ondulat, drept, pe jumatăte prins sau cu totul. Putem crea din coafuri un look elegant, clasic, modern, boemian, relaxat, casual, de basm, pentru plaja sau de povești cu zâne. Coafurile de mireasă pot fi accesorizate creativ, de la simplu și elegant, până la cât mai sofisticat, complex sau glam. Avem de exemplu coronițe de la cele simple din material până la cele mai stralucitoare cu pietre sau perle. Voalul este un alt element important de accesorizare a coafurii, cu un puternic impact în look-ul mireselor. El poate fi de diferite lungimi și dimensiuni, ne putem juca foarte mult cu volumele sau îl putem înlocui cu voalete sau cu diverse accente de voal. Pentru miresele care aleg să nu poarte voal, avem alternativă în simplitate,  în inserarea de flori naturale în coafuri sau chiar în alegerea unei pălării pentru un look mai avangardist.”, anunță Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, expert în transformări radicale de look.

            Florile folosite în buchete, în aranjamentele de masă sau în construcțiile decorative sunt esențiale pentru crearea unui tablou perfect al nunții și al poveștii de dragoste sărbătorită de miri: „Construcțiile florale suspendate sunt printre cele mai spectaculoase decoruri de nuntă ale anului 2023, pentru că ele completează aspectul oricărei săli, învăluie în natură, parfum și frumos contextul și aduc originalitate și personalitate evenimentului. Cromatica-vedetă a anului este în continuare albul sau inserția de alb, iar florile preferate sunt de cele mai multe ori cele de sezon sau cele preferate de mireasă. Aranjamentele de masă trebuie calibrate ca proporție și gândite ca parte din povestea mirilor, cu inserții personalizate, cu elemente lemnoase sau elegante. Vesela, tacâmurile, paharele, fețele de masă sunt alese dintr-o varietate de forme, materiale, nuanțe pentru a se potrivi contextului, temei, elementelor din jur. Place-card-urile, meniurile, mărturiile se pot realiza creativ pentru a fi elemente de inedit și culoare, nu doar accesorii de masă. Buchetele de mireasă, de nașă sau de domnișoare de onoare sunt „vedetele” zilei, ele trebuie să fie memorabile, instagramabile, demne de păstrat ca amintire o viață, iar floriștii aleși să le realizeze au de multe ori provocarea unor adevărate mini-opere de artă.”, consideră Nicu Bocancea, cel mai premiat și apreciat master florist din România pe plan internațional.       

Momentele inedite, care ies din tipare, cornerele instagramabile, detaliile care fac diferenta sunt subiectele principale in discutia mirilor cu un wedding planner: „Inspiratia mireselor vine si in 2023 din Pinterest, Tik Tok, Instagram, unde viitoarele mirese isi salveaza referinte preferate si isi creaza moodboard-ul care este de mare ajutor atat pentru wedding planner cat si pentru florist, pentru a putea veni cu recomandari foarte aproape de asteptarile lor. Momentul First Look a devenit un must-have in desfasuratorul de nunta, este un moment plin de emotie si intimitate, iar speech-urile sunt din ce in mai imprumutate ca idee astfel ca startul nuntii il dau clinchetul de pahare si discursul celor dragi. In ceea ce priveste programul artistic, mirii pot deschide evenimentul cu o muzică de pian, vioară, saxofon si pot alege pana la 6 reprize de muzica live, intercalate ca genuri, de la coveruri, folclor, special guest star-uri, cât să acopere toate gusturile. Mirii se gandesc in 2023 si la continut pentru social media, reels, stories, unele obtinute cu filmarea circulara, in 360 grade, si aleg sa proiecteze la eveniment fotografiile editate in aceeasi zi. Atenția la detalii ajută mirii să creioneze un eveniment diferit, special: tortul de shot-uri pentru a condimenta distractia, dancing shoes, care sunt extrem de apreciati de doamne si domnisoare in mijlocul petrecerii cand isi doresc sa arunce tocurile si sa danseze in continuare, machetele de tort care anul acesta se anunta a fi grandioase, decorate cu flori sau cu design personalizat sau un spectacolul de lumina, redat prin perdeaua de lumini de pe tavan (denota romantism), candelabre (denota eleganta), inscrisurile luminate (I DO, LOVE, AMORE, A&C, etc), sunt doar cateva din detaliile cu care mirii pot surprinde invitatii.”, dezvăluie Ivona Nenu, cunoscută de miri sub numele de Ivo Your Wedding Planner.

Fotografiile de la evenimentul Wedding Trends 2023 by Talentivity au fost realizate de White Ruffles, unii dintre cei mai accesați fotografi de nunți și evenimente private din România.

TOP 5 puncte esențiale în căutarea locației ideale pentru nuntă

Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist din România pe plan local și internațional, desemnat al patrulea cel mai bun florist al Europei, co-fondatorul Orangeriei Iris

1.Numărul de persoane – căutările încep prin a face o listă aproximativă de invitați care determină găsirea unui spațiu care să se umple de oameni, de bine și de frumos în cel mai adecvat mod. Este neplăcut să ajungi să ai o sală prea mică sau prea mare pentru invitați pe care să te chinui să o comprimi sau să o lărgești din artificii de decor. 

2.Anotimp/Momentul din an – trebuie căutată o locație care să permită desfășurarea evenimentului atât la interior, cât și la exterior pentru ca vremea cu capriciile ei să fie un detaliu, nu un impediment. Există locații care au terasă, locații care au pereți culisanți, spații segmentate etc. Chiar dacă ai convingerea că evenimentul tău va fi vara și nu vei avea multe elemente imprevizibile de luat în calcul, natura oferă surprize pe care ar fi bine să poți să le transformi în momente plăcute, nu generatoare de haos

3.Stil și concept – Ar trebui să știi dacă petrecerea ta va fi rustică, mediteraneană, glamour, clasică, tradițională, hippie sau boho-chic. Există locații versatile care se pot transforma în funcție de stilul petrecerii, însă unele chiar au anumită ștampilă care poate fi nepotrivită pentru ceea ce îți dorești tu. Ar fi bine să stii de la început ce temă ți-ar plăcea să aibă evenimentul tău, dacă va fi unul jucăuș sau serios, ca să poți așeza toate piesele ca într-un puzzle care să iasă perfect.    

4.Bucătărie proprie sau construită provizoriu și bar – o locație de evenimente nu este doar o poză frumoasă. Evenimentul pe care tu îl ai trebuie să fie o experiență completă, plăcută, cu tot ce implică simțirea de bine pentru invitații tăi. Degeaba ai o locație superbă care nu are bucătărie sau spațiu și elemente necesare pentru a funcționa una printr-o firmă specializată sau o locație în care nu este prevăzut spațiu pentru bar sau chiar un bar propriu. Sunt elemente necesare pentru buna desfășurare a unui eveniment

5.Spațiu pentru dans și pentru cornere tematice – nu se mai poartă evenimentele private statice, ci se caută evenimente în care invitații să treacă prin mai multe experiențe multisenzoriale, interactive. Va fi întotdeauna un atu un spațiu care permite un corner de cigar și narghilea, un spațiu de photobooth, un corner special amenajat pentru copii cu activități și elemente adecvate, un spațiu pentru live cooking sau câte și mai câte 

TOP 5 cele mai importante aspecte atunci când alegem rochia de mireasă

Andreea Mărcuță, fashion designer și fondator al MMarquise

1.Alege rochia în funcție de silueta ta, de ce te avantajează și te pune cel mai bine în valoare! Sfătuim miresele să urmărească tendințele actuale, însă alegerea trebuie făcută de fiecare persoană în parte, ținând cont de corp, de formele fiecăreia și de ce le avantajează. Aici este foarte importantă consilierea, pentru punerea în valoare a atuurilor personale și pentru acele mici trucuri care ne ajută să mascăm mici defecte sau să evidențiem punctele forte, în funcție de fiecare siluetă. Recomandăm astfel o sesiune cu designerul și proba mai multor tipuri de rochii, pentru a vedea ce stil, ce formă de rochie pune cel mai bine în valoare silueta respectivă.

2. Povestea fiecărei mirese, locația în care are loc evenimentul și tematica aleasă trebuie să ocupe un loc important în alegerea rochiei! Este important pentru noi să intrăm în povestea miresei, să înțelegem ce își dorește și cum se visează în ziua nunții. Înainte să alegem rochia de mireasă perfectă, trebuie să ne decidem dacă evenimentul va fi unul formal, într-o locație somptuoasă de tip castel, sau dacă evenimentul este unul casual, tip garden-party, petrecere pe malul lacului sau pe plajă.

3. Stabilire bugetului este foarte importantă în alegerea rochiei, ajută foarte mult atât mireasa, cât și casa de modă sau brandul care o va realiza. În momentul în care știm în ce buget trebuie să ne încadrăm, ne facilităm munca și alegerile, pentru că putem propune cele mai potrivite variante, atât ca stil, dar și din punctul de vedere al sumei alocate pentru rochie. Foarte important este ca mireasa să se gândească la întreaga ținută și să nu uite de accesorii, de voal, pantofi sau bijuterii atunci când își stabilește bugetul.

4. Rezervă timp pentru căutarea rochiei, pentru întânirea cu designerul și probarea mai multor tipuri de rochie! Multe rochii de mireasă, în funcție de materialul folosit, fie că este o dantelă fină sau prețioasă comandată din Franța sau Italia, fie că necesită zeci sau sute de ore de lucru manual, are nevoie în general de un timp de realizare între 2 și 8 luni. Căutările trebuie să înceapă din timp, însă nici prea devreme nu este oportun, pentru că riscăm să ne plictisim de model sau să apară modele noi, broderii noi spectaculoase și să ne pară rău că nu am așteptat. Este foarte important să ne sfătuim cu designerul sau cu consilierii casei de modă alese cu privire la primele programări și la începerea căutărilor.

5. Găsește casa de modă sau designerul care ți se potrivește, care este pe gustul tău și cu care să ai chimie! Considerăm că ROCHIA este elementul principal din cadrul nunții pentru viitoarea mireasă, de aceea realizarea acesteia trebuie să fie în întregime o poveste frumoasă. Astfel, recomandăm vizite la mai mai multe branduri pentru a vedea unde există chimie, unde sunt rochiile care sunt pe placul nostru, unde ni se acordă atenția dorită și nu în ultimul rând, unde sunt materialele și mâna de lucru de calitate. Este foarte important să poți face diferența și să poți analiza rochiile de mireasă și materialele folosite, aplicațiile manuale și măiestria cu care acestea sunt lucrate.

TOP 5 sfaturi esențiale pentru alegerea coafurii de mireasă

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, specialist în transformări radicale de look, fondatorul Jovsky Studio  

 1. Coafurile de mireasă trebuie să fie timeless, ele, de cele mai multe ori, nu trebuie să țină cont de vremuri sau de trenduri revoluționare. Privite în fotografii mâine sau peste ani, ele trebuie să transmită aceeași frumusețe și eleganță ca în ziua nunții și să fie o completare a look-ului total de fericire al miresei. 
 1. Fără excepție, recomand ca părul viitoarelor mirese să fie pregătit din punctul de vedere al culorii și tunsorii cu câteva săptămâni înainte de marele eveniment, ca să se așeze culoarea, tunsoarea, percepția viitoarei mirese asupra lor și să se elimine elementele neprevăzute! Schimările de culoare și tunsoare nu sunt recomandate cu puțin timp înainte de nuntă!
 1. Proba coafurii trebuie făcută cu ceva timp înainte de nuntă la salonul sau la hair-stylistul ales, ca și când ar fi ziua cea mare. Dacă este hotărâtă că va purta voal, atunci ideal ar fi să-l aibă cu ea la probă, ca să se poată simula look-ul final. Astfel mireasa poate fi sigură că va arăta în ziua nunții așa cum a visat și că va elimina emoțiile și situațiile imprevizibile de atunci.
 1. Recomand mireselor coafurile fără volum exagerat, ci părul stilizat fin, fără formă atipică exagerată care poate modifica fizionomia sau poate atrage atenția în detrimentul ansamblului, a imaginii generale strălucitoare pe care o țintim pentru o asemenea zi importantă. Mereu am spus și o repet: coafura din ziua nunții trebuie să fie un accesoriu pentru frumusețea miresei în cea mai importantă zi din viața ei.
 1. Recomand mireselor o coafură naturală și rezistentă multe ore cu care să se simtă libere în mișcări, care să le permită să se îmbrățișeze cu invitații, să danseze până dimineață, să arate bine în poze pe tot parcursul nopții, fără retușuri! O mireasă trebuie să strălucească nu numai prin coafură, accesorii sau prin felul în care este îmbrăcată sau aranjată, ci prin ceea ce transmite, prin privire, prin fericirea pe care o emană.

TOP 5 cei mai importanți pași în colaborarea cu un wedding planner

pentru mirii și nunțile din 2023

Ivona Nenu – Ivo Your Wedding Planner, una dintre cele mai respectate și căutate organizatoare de evenimente din România

 1. Drumul organizării nunții este unul mai simplu, mai sigur, mai precis și mai frumos dacă ai un wedding planner. El atentioneaza, accentueaza sau marcheaza anumite aspecte/clauze din contracte care negestionate corect pot ajunge sa provoace adevarate pagube financiare, poate veni cu solutii sau propuneri in discutiile cu furnizorii, adaptate la cerintele mirilor si mult in beneficiul acestora, este ghidul perfect prin multitidinea de oferte, cautari, comparatii si întrebări.
 1. Cunoașterea, chimia, prospecțiile în gânduri, dorințe, preferințe! Inca de la prima intalnire cu mirii, incerc sa imi dau seama care le sunt asteptarile, ii rog sa imi povesteasca cat mai multe despre ei astfel incat sa vedem care este directia in care trebuie sa ne indreptam cu cautarile, să facem împreună ordine in planuri, in ganduri, in suflet, sa prioritizăm, să analizăm pentru ca nunta să fie visul împlinit pentru ei.
 1. Furnizorii perfecți! Dupa ce stabilim impreuna care sunt tema, conceptul, bugetul, facem impreuna un necesar pentru a stabili care sunt furnizorii de care au nevoie, optiunile sunt multiple si e foarte important sa inteleg care este tabloul pe care ei il viseaza astfel incat sa le pot recomanda parteneri de drum care sa ii ajute sa isi transforme visul in realitate. Deci urmatorul pas este sa le ofer variante de furnizori pentru fiecare segment in parte (fotografie, video, muzica, candy-bar, torture, etc) si cautam pana ei simt ca au facut alegerea cea mai buna.
 1. Desfășurător precis! Cand toti furnizorii sunt contractati, facem impreuna un desfasurator in care notam toate detaliile importante, de la orele pentru montaj, probe, pana la schema salii, persoane de contact, toate aceste detalii sunt incluse si trimise catre toti cei implicati in organizarea nuntii cu doua saptamani inainte. Toata lumea are timp sa verifice datele, sa le modifice, corecteze sau sa ceara alte lamuriri. In asa fel incat in ziua nuntii totul este clar si sa nu apara surprize neplacute.
 1. In ziua evenimentului sunt alaturi de miri pentru a urmari respectarea cu mare atentie a desfasuratorului si sunt in acelasi timp persoana de contact pentru toti furnizorii. Mirii nu trebuie deranjati cu intrebari in ziua nuntii, ei trebuie sa traiasca la intensitate maxima fiecare minut, sa se iubeasca, sa se bucure de familie, de toti cei dragi.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending