Connect with us

Timp Liber

3 Minute de meditație – „ Iată o carte pe care o pot citi toți cei de la 7 la 107 ani”

Published

on

Editura Trei publică în această lună 3 Minute de meditație, cea mai recentă carte a psihiatrului și psihoterapeutului francez Christophe André. Pe cât de simplă, pe atât de clară și bine structurată, „3 Minute de meditație” oferă o introducere în această disciplină spirituală, cu sfaturi și 40 de exerciții practice explicate tuturor celor care vor să afle mai multe informații despre beneficiile acesteia.

Totodată, autorul vorbește și despre propria sa experiență și întâlnire cu meditația, el fiind unul dintre primii psihoterapeuți care a introdus-o ca formă de terapie în practica de zi cu zi, alături de pacienții săi. Acest moment a marcat un punct de cotitură în cariera și în demersul său profesional, mărturisind că acest lucru se datorează unei întâlniri cu totul speciale. „Printrun noroc — cu toții știm ce mult contează uneori norocul — am avut ocazia săl întâlnesc pe Matthieu Ricard, care mia dat răs­punsuri la întrebările legate de meditația budistă, ma ajutat să o descopăr și mia spus că se afla în legătură cu anumiți pionieri din vremea aceea, per­soane care făceau studii științifice pe tema medita­ției. Mam format alături de ei, mai ales alături de Jon KabatZinn și de Zindel Segal”, povestește Christophe André în „3 Minute de meditație.

 

Învățăturile primite de la Matthieu Ricard, călugăr budist, autor și traducător al textelor budiste, care a petrecut mai bine de 40 de ani în Himalaya alături de maeștri spirituali tibetani și care a devenit interpretul oficial de limbă franceză al lui Dalai Lama, i-au adus lui Christophe André nu numai informații folositoare pentru profesia sa, dar și o frumoasă prietenie și o colaborare în zona publicistică.

 

În opinia lui Matthieu Ricard, „3 Minute de meditație” este cartea perfectă pentru toți cei care sunt curioși și atrași de tehnica meditației, dar care nu știu de unde să înceapă. „Cu bunăvoința sa caracteristică, Christophe André ne poartă într-o călătorie în care ne ghidează pe parcursul celor mai simple, dar și celor mai pline de recompense etape ale meditației. Fiecare dintre cele 40 de exerciții propuse de autor au o scurtă introducere explicativă, o parte practică și un sfat. Să fim atenți la respirație, acest companion care ne însoțește tot timpul (…), să apreciem momentul prezent oprindu-ne să privim cerul, să ascultăm păsările sau un copil care râde, să savurăm un pahar cu apă rece, un ceai sau o cafea, să lăsăm de-o parte, timp de câteva minute, speranțele, fricile sau îndoielile noastre, pentru unica bucurie de a fi prezent. Să devenim conștienți de starea noastră interioară, să fim atenți la mesajele pe care ni le transmite corpul nostru; să nu mai fim «jucăria» impulsurilor și emoțiilor noastre, să aducem și să creștem în inima noastră bunăvoința pentru tot ceea ce ne înconjoară; să adormim cu spiritul senin”, scrie Ricard, exemplificând modul în care André își îndeamnă cititorii să parcurgă cei mai mărunți pași înspre o mai bună cunoaștere de sine și spre „o modalitate mai echilibrată de a fi și o încredere crescută în capacitățile noastre de a stăpâni hazardul existenței.

Mai mult decât atât, el precizează că „3 Minute de meditație” este cu atât mai utilă cu cât se adresează publicului larg, inclusiv celor pentru care cuvântul „meditație” și acțiunea în sine pot fi asociate cu o practică religioasă sau cu ceva extrem de dificil de pus în aplicare. „Această abordare plină de bun simț clarifică, în egală măsură, și neînțelegerile, dar și clișeele și prejudecățile legate de subiectul meditației. De exemplu, că ne așezăm înconjurați de un nor de tămâie și ne forțăm – fără succes – să ne oprim gândurile, cu scopul de a evada din realitatea cotidiană… Beneficiile meditației sau, altfel spus, «antrenamentul spiritului» au fost intens studiate de psihologi și de specialiștii în neuroștiințe. Meditația este modalitatea perfectă de a ne familiariza cu propriul nostru spirit, de a ne cultiva inteligența emoțională și de a ne întări reziliența. Această tehnică ne ajută să dezvoltăm relații armonioase cu ceilalți și cu noi înșine  și să ne bucurăm mai mult de momentul prezent. Îi mulțumesc lui Christophe că ne-a amintit toate aceste lucruri cu blândețe și iscusință. Iată o carte de care se pot bucura și pe care o pot citi toți cei de la 7 la 107 ani”, încheie Ricard.

Cartea 3 Minute de meditație poate fi achiziționată din librării și de pe site-ul Editurii Trei, alături de celelalte 11 apariții editoriale în România semnate de Christophe André, printre care se numără și Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii. Un călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale, scrisă împreună cu Matthieu Ricard și cu filosoful Alexandre Jollien.

Timp Liber

Cu gândul la sănătate, alegem dezinfectanții potriviți

Published

on

În contextul actual, grija noastră pentru sănătate a crescut, pe bună dreptate. Suntem mai responsabili, mai atenți și mai preocupați pentru binele nostru și al celor din jur. Produsele care și-au făcut rapid loc, pe toate listele de cumpărături, din întreaga lume sunt dezifectanții.

Fie că vorbim despre dezinfectanți de mâini, fie că vorbim despre dezinfectanți de suprafețe, nu puteți spune “nu mai am.” sau  “s-a terminat.”. Ne gândim constant la siguranța cititorilor noștri și pentru a ne asigura că ai tot timpul la îndemână astfel de produse, îți recomandăm magazinul online potrivit, pentru a le achiziționa – www.cclean.ro.

Ce găsești pe cclean?

O gamă extrem de variată de dezinfectanți online. De la dezinfectanți pentru suprafețe, la dezifectanți pentru piele și până la accesorii pentru dezinfecție. Cclean nu îți vinde simple produse, ci adevărate unelte de sprijin, în lupta ta cu inamicul invizibil al momentului.

Cum cumperi dezinfectanți online?

Procesul de comandă este simplu, doar câteva click-uri și primești produsele de dezinfecție acasă, prin curier rapid. Nu obții doar produse de calitate superioară la un preț excelent, ci eviți și aglomerația din marile magazine. Practic, iei măsuri duble pentru siguranța ta și a familiei tale.

De ce să cumperi dezinfectanți online?

Dacă ne permiți exprimarea, ne permitem să spunem că prevenția este cel mai bun tratament. Așa că ar fi păcat să nu îți alegi un aliat profesionist în lupta împotriva virusurilor și a bacteriilor.

Continue Reading

Timp Liber

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Published

on

În ultimii ani, meseria de barista este din ce în ce mai discutată și a căpătat valențe tot mai perfecționiste, odată cu creșterea apetitului românilor pentru cafeaua de calitate, ce trebuie preparată în consecință. Drept urmare, pretențiile clienților au crescut, iar jobul de barista a devenit o artă meticuloasă, în timp ce Latte-ul a devenit cea mai populară băutura pe bază de cafea în țara noastră. 

Pentru sfaturi cheie și unele lămuriri în ceea ce privește cele mai importante aspecte referitoare la prepararea Latte-ului perfect, am apelat la un barista profesionist, totodată și Training Manager în cadrul lanțului de cafenele Okfea: Ionuț Levențu.

 

  1. Ce cursuri speciale de barista ai urmat și ce recomanzi începătorilor care își doresc să devina barista profesionist ?

 

Eu am urmat cursurile de barista în Italia, la IIAC (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè). Au trecut ceva ani de atunci, dar pot spune cu siguranță că fară curiozitatea de a încerca tot timpul ceva nou și fără documentarea zilnică completată de practica continuă, nu poți atinge performanțele de a mulțumi și cele mai rafinate gusturi.

Recomand pasionaților de cafea sau tinerilor care vor să înceapă o carieră în acest domeniu să urmeze cursurile de barista la una din academiile din București, unde vor învăța de la oameni pasionați si dedicați întru totul preparării băuturilor pe bază de cafea. Sperăm ca, în viitor, să dezvoltăm o școală de barista chiar în cadrul brandului Okfea. Totodată practica este obligatorie pentru a-ți forma simțurile și skill-ul necesar pentru o carieră de succes în acest domeniu. Bariștilor juniori nu trebuie să le fie frică să strice lapte si cafea pentru a învăța și pentru a găsi rețeta perfectă pe gustul lor, pe care să o poată împărtăși cu din ce în ce mai numeroșii consumatori de cafea din România.

 

  1. Cum influențează ingredientele folosite în prepararea băuturii pe bază de cafea și desenul Latte Art?

 

În industria cafelei și a preparatelor pe bază de cafea, ingredientele folosite de fiecare barista influențează major și modelează produsul final. Doar utilizând produse corecte, aparate și ustensile profesionale, dar și materii prime atent alese putem obține o calitate superioară a produsului în sine. Începând de la calitatea apei folosite până la proteina și grăsimea laptelui, toate ingredientele dar și ustensilele au un rol important în îmbunătațirea calității produsului finit.

Pentru Latte Art este recomandată folosirea unui lapte de calitate ce poate fi frotat (aerat) mult mai bine, permite eliminarea bulelor de aer în scopul integrării perfecte cu cafeaua, devenind astfel o masă omogenă și formând o chimie perfectă și un gust deosebit, un liant între cafeaua de buna calitate, bine preparată si rezultatul final, gustul! Și pentru că obișnuim să sorbim din ochi okfea, aspectul estetic și desenul în cafea aduc în mod automat un zâmbet pe buze oricărui client pasionat de cafea, care înțelege și apreciază implicarea unui barista în ceea ce face zilnic. Este vorba de serviciile conexe unei cafenele, atât de importante în industria Horeca, pentru mulțumirea și încântarea zilnică a clienților. Un desen în cafea se poate realiza doar cu o cremă perfectă de lapte și necesită o perioadă de exersare dar și un pic de talent propriu!

 

  1. Ce criterii trebuie să îndeplinească Latte-ul perfect din punctul de vedere al gustului și al consistenței?

 

Perfecțiunea unui produs pe bază de cafea este greu de deslușit, pentru că fiecare persoană în parte are percepții diferite când vine vorba de gust. Totuși, pentru a obține un Latte perfect (sau aproape perfect), trebuie să pornim de la câteva premise general acceptate. Ca și criterii de bază putem enumera calitatea apei, calitatea boabelor de cafea și gradul de prăjire al acestora, densitatea cremei laptelui dar și temperatura acestuia.

Laptele folosit face o diferență majoră, deoarece prin încâlzire dezvoltă anumite proprietăți și gusturi, îndulcindu-se sau, dacă ajunge la temperaturi peste limita recomandată, poate dezvolta un gust acrișor spre amărui. Un Latte preparat corect nu ar trebui să necesite un adaos de zahăr, deci crema de lapte ar trebui să fie suficient de dulce pentru a acoperi parțial gustul impunător al cafelei. Pe de altă parte, un Latte nu trebuie să fie fierbinte, iar pentru asta, crema de lapte trebuie să echilibreze temperatura cafelei, în niciun caz să fie la fel de fierbinte ca aceasta. Un Latte bine preparat trebuie să fie echilibrat, dulce și consistent, putând constitui echivalentul unui mic dejun. Consistența lui ar trebui să fie una cremoasă, densă, iar laptele și cafeaua să formeze un singur element.

 

  1. Cât de popular este Latte-ul în țara noastră?

 

Rețeta de Caffe Latte a prins foarte repede la consumatorul român, fiind o băutură pe bază de cafea destul de echilibrată, ce poate fi consumată de mai multe ori pe zi, chiar și de la vârste fragede. Rețeta activează de foarte mulți ani la noi în țară dar explozia conceptului de coffee shop din ultimii 6 ani, a pus-o pe un piedestal bine meritat.

În istoria noastră, datorită influențelor turcești în ceea ce privește cafeaua, s-a pus amprenta pe consumul cafelei la ibric, cu caimac sau fără, de cele mai multe ori neagră, astfel consumatorul român de cafea s-a obișnuit cu un anumit gust, în principiu simplu și uzual, mai mult de necesitate decât de plăcere. Apariția coffee shop-urilor în schimb, tot mai des întâlnite în ultimii ani, are un rol important în schimbarea acestei percepții, a educării gusturilor și a papilelor consumatorilor spre o altă etapă. Cunosc foarte multe persoane care nu obișnuiau să bea cafea, pentru că nu apreciază gustul ușor amărui al acesteia, neîndulcită. În schimb, servesc cu plăcere un Latte, unii chiar devenind dependenți în mod pozitiv și făcându-și un obicei zilnic din asta.

Prin această nouă etapă, cafeaua în combinație cu laptele dă posibilitatea iubitorilor de cafea să descopere și alte modalități de consum, noi rețete și combinații, noi încântări ale gustului. În același timp, în paralel s-a dezvoltat și o nouă industrie – cea a aromelor pentru cafea, recomandate în principal pentru Latte-uri. Pentru a schimba din când în când rutina zilnică, putem opta să adaugăm o aromă în Latte-ul nostru, scorțișoară, cacao, fulgi de cocos, topping, frișcă sau alte ingrediente delicioase. Iar cum la okfea folosim siropuri naturale cu o mare diversitate de arome, ne putem bucura de un gust nou în fiecare zi.

 

  1. De ce este atât de popular Latte-ul printre clienții voștri?

 

Întărind cele spuse mai devreme, părerea mea este că cei mai mulți clienți aleg acest tip de băutură și din cauza unei temeri vis-à-vis de gustul cafelei, pentru că mulți comercianți sunt axați doar pe câștig și folosesc boabe de cafea de proastă calitate. Implicit, gustul cafelei preparate de ei nu este tocmai unul de apreciat, și clienții aleg să diminueze acest gust puternic și ars cu o cantitate mai mare de lapte. Pe altă parte, alți comercianți nu se pricep excelent în alegerea sortimentului optim de cafea care să se îmbine perfect cu cantitatea de lapte, astfel încât rezultatul final să fie unul deosebit care să te încânte. Noi la okfea, ne facem mereu timp să explicăm clientului ce fel de cafea i se potrivește cel mai bine, în funcție de așteptările și gusturile sale, de momentul zilei în care este servită și nu ne temem nicicând să recomandăm un espresso simplu pentru a simți aroma intensă a cafelei noastre, sau un cappuccino la fel de delicios și cu un desen la fel de frumos.

Tocmai pentru că folosim o cafea de calitate, clienții noștri fideli aleg și celelalte tipuri de preparate pe bază de cafea, iar Latte-ul nu este neapărat cel mai popular produs la okfea, cel puțin nu în toate locațiile noastre. Clienții apreciază dedicarea cu care bariștii noștrii prepară fiecare cafea în parte, păstrând de fiecare dată aceeași rețetă implementată și atenția la detaliu. Într-adevăr, printre clienții mai tineri sau cei nehotărâți, Latte-ul este cea mai des întâlnită alegere.

 

Ionuț Levențu se ocupă de trainingul noilor angajați ai lanțului de cafenele Okfea, business ce se află într-o continuă expansiune, recrutând și instruind constant noi barista pentru cafenelele în curs de lansare. În momentul de față, Okfea deține 5 cafenele proprii, 2 francize funcționale și alte 7 francize în curs de implementare.

Continue Reading

Timp Liber

Preparatele potrivite pentru pauza de pranz de la birou

Published

on

Pauza de pranz de la birou este recunoscuta pentru faptul ca da batai de cap tuturor colegilor. „Noi ce mancam azi?” probabil este cea mai des pusa intreabare din birou. Toata lumea incerca sa gasesca variante pe placul tuturor colegilor si sa fim sinceri este greu de gasit un singur loc care sa satisfaca gusturile tuturor.

Intelegand aceste aspecte, Presto pizza vine in intampinarea celor ce vor sa manance un pranz consistent la birou cu o varietate de preparate de la pizza, paste, burger, salate sau gratar la deserturi si bauturi. Practic niciun coleg nu are cum sa ramana infometat sau nemultumit.

Cei care prefera pizza pot alege din peste 30 de sortimente, pot adauga si scoate ingrediente, iar daca isi aleg cea mai mare dimensiune o pot chiar imparti cu un coleg sau doi. Pastele pot fi alternativa perfecta pentru un pranz satios si delicios, avand in vedere ca fiecrare portie este de 500 de grame. Pastele pot fi cu carne, legume sau sos de branza, iar la fiecare preparat poate fi ales tipul de paste dorit: spaghete, penne sau tagliatelle. Categoria de brurgeri va fi probabil una dintre cele mai solicitate. Din vita, pui sau cu halloumi si cartofi crocanti langa este greu sa nu vrei sa ii incerci pe toti. Cei carnivori pot opta si pentru stripsuri crispy sau coaste de porc cu sos barbeque. Daca sunt persoane la birou care tin dieta sau doar vor sa manance ceva mai usor, isi pot alege o salata fie cu pui, ton sau branzeturi, somon la gratar sau piept de pui la gratar.

Desertul cu siguranta poate face o zi de munca mult mai usoara si mai dulce, astfel ca nici acesta nu putea lipsi. Ingetata, torturi, tiramisu, cheese cake, clatite, papanasi, baclava si chiar deserturi fara zahar, exista si la acest capitol o multitudine de optiuni ce merita incercate.

Pentru un pranz reusit este important sa existe un lider care sa adune comenzile si care sa dea comanda online pe www.presto-pizza.ro sau sa sune la 0219220 sau *9220.

Continue Reading

MEDIA NEWS

Life Style2 săptămâni ago

Descopera studioul care face angajari videochat in Bucuresti si ofera asigurare medicala privata!

Frumusete4 săptămâni ago

Beneficiile SICURO SLIM, ceaiul vedetelor, prin ochii Ralucai Badulescu

Life Styleo lună ago

Protejează-ţi unghiile cu cele mai frumoase oje semipermanente!

Life Styleo lună ago

Pediatrii recomandă alegerea unui body bebe confecţionat din bumbac! Află de ce!

Culinar2 luni ago

Retete de sanatate, cu produse romanesti din carne. Ciuburciu (Vascar): “Ingredientele sunt de cea mai buna calitate”

Sanatate2 luni ago

Clinica dermatologică Skinovate

Timp Liber2 luni ago

Cu gândul la sănătate, alegem dezinfectanții potriviți

Lectura2 luni ago

„Noi alegem viitorul”, o apariţie editorială de excepție despre problemele climatice

Sport2 luni ago

Antrenează-te pe stepper şi sculptează-ţi corpul în confortul casei tale! Iată câteva recomandări!

Lectura2 luni ago

Este oare Odiseu un mare macho ? Ce spun femeile despre el

Lectura3 luni ago

Erich Fromm, despre 7 experiențe care i-au marcat viața și profesia de psihanalist

Lectura3 luni ago

Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte aduce mesajul epopeii clasice în secolul 21

Life Style3 luni ago

Magia ordinii la locul de muncă – pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o viață profesională împlinită

Lectura3 luni ago

Surpriză de la Editura Trei pentru cititori! Cunoscutul scriitor Iv cel Naiv va publica primul său roman

Naturiste3 luni ago

Vrei să gestionezi durerile supărătoare ? Alege un ulei CBD de calitate superioară!

Sanatate3 luni ago

5 probleme de sanatate care pot fi tratate cu ulei de canabis

Antreprenoriat3 luni ago

Narada și IPSO Agricultură, parteneriat strategic pentru sprijinirea accesului la educație digitală

Antreprenoriat3 luni ago

Povestea antreprenoarei Sarah Sarrad care şi-a transformat pasiunea pentru animale într-un business de succes

Lectura4 luni ago

Top 7 cărți pentru un an mai bun cu noi înșine, în noutățile publicate la Editura Trei

Lectura4 luni ago

Top 12 cărți – cele mai potrivite cadouri pentru domni, de la Editura Trei

Trending