Connect with us

UTILE

3 pași important în achiziționarea unui apartament

Published

on

Când porneșți în căutarea unui apartament și începi să te documentezi și să mergi la vizionări, cu siguranță atenția îți este îndreptată spre multe detalii, de la zona în care este acesta amplasat, la finisajele pe care le găsești în interior,  la priveliștea pe care o ai de pe geam sau la felul în care arată comunitatea din care ar urmasă faci parte. Puțini sunt cei care acordă atenție altor amănunte, care sunt însă la fel de importante precum cele enumerate anterior.

Apartament nou sau vechi

În primul rând, va trebui să te decizi ferm dacă îți doreșți un apartament nou sau un apartament într-un imobil mai vechi,  în care au locuit și alții înainte. Când alegi un apartament vechi scos la vânzare principalul avantaj este acela că te vei putea muta în el imediat după ce l-ai cumpărat, în timp ce apartamentele noi se vând încă din faza de proiect sau de construcție și durează o perioada până când vei deveni proprietar cu acte în regulă, iar această perioada poate varia foarte mult de la un dezvoltator imobiliar la altul.

Pe de altă parte achiziționarea unui apartament vechi poate presupune investiții suplimentare în renovarea acestuia sau reconfigurarea spațiului, ceea ce înseamnă un buget suplimentar pe care ar trebui să îl ai prevăzut înainte de a-l cumpăra. Un alt dezavanj ar putea fi alte probleme mai mult sau mai puțin grave, pe care proprietarul care dorește să îl vândă nu le va expune.

Advertisement

Achiziționarea unui apartament nou vine cu avantajul că atât pereții cât și infrastructura sunt noi, au garanție și nu vei avea probleme câțiva ani la rând.  Un alt avantaj major este acela de a face achiziția unui apartament nou când acesta este într-un stadiu incipient de proiectare sau construcție pentru că ii vei putea cere dezvoltatorului să mai poate face anumite modificări și adaptări în funcție de dorința și nevoile tale.

Vezi mai multe apartamente Bucuresti disponibile în acest moment.

Cum alegi apartamentul

Sunt multe detalii pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când alegi un apartament, însă oricât te-ai gândi înainte, nu știi niciodată dacă ai făcut sau nu cea mai bună alegere. Este important să îți faci o listă scurtă a acelor condiții pe care trebuie să le îndeplinească viitoarea ta locuință, altfel vei căuta la nesfasit. Ține cont că planurile pe care ți le faci astăzi, poate nu vor mai fi valabile peste câțiva ani pentru că se pot schimba multe, de la configurația familiei, la locul de muncă sau direcția în care se dezvoltă cartierul pe care îl alegi acum, ceea ce ar putea să te determine să faci o nouă schimbare, la un moment dat. Așadar, alege acum apartamentul în funcție de zona în care se află, de numărul de camere și orientează-te că spațiul pe care îl ai la dispoziție să corespundă stilului tău de viață actual.

Verifică proprietatea înainte să o cumperi

Advertisement

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci imediat ce ți-a plăcut un apartament și îți dorești să fie al tău, este să verifici actele acestuia și să te asiguri că nu există probleme de legalitate în legătură cu respectivul imobil. Verifică cine este proprietarul și cum a intră în posesia apartamentului (cumpărare, moșternire, etc). Un alt detaliu important pe care trebuie să îl știi de la început este să verifici dacă nu există ipotecă, sechestru sau alte forme legale care ar amenința bună desfășurare a tranzacției tale.

Înainte de a cumpăra un apartament de la un dezvoltator, ar trebui să verifici servituțile de pe proprietate. În majoritatea cazurilor, vei avea de-a face cu servituți pentru utilități (electricitate, gaz, apă etc.).

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending