Connect with us

Tehnologie

4 Detalii de care sa ții cont în alegerea numelui de domeniu

Published

on

Dacă ai luat decizia de a păși în mediul online prin lansarea unei unui proiect, un prim pas pe care trebuie să îl faci este acela de a alege un nume de domeniu pentru afacerea ta. Acest lucru este important în special pentru faptul că este detaliul care oferă identitate business-ului tău online. Deși poate părea un lucru mai puțin important pentru unii webmasteri, în realitate numele de domeniu are o pondere importantă în ceea ce privește evoluția unui site. Alegerea unui nume de domeniu nu este întotdeauna un lucru simplu, mai ales dacă ținem cont de miliardele de nume de domenii deja înregistrate. Cu toate acestea însă, nu ar trebui să fii descurajat, ci determinat să cauți idei creative de nume de domeniu, pentru că la mijloc este vorba despre imaginea afacerii tale.

Serviciile de înregistrare domenii sunt astăzi mai ușor de accesat ca oricând, astfel că singura provocare rămâne aceea de a găsi numele de domeniu reprezentativ pentru business-ul tău online. Pentru că este un pas atât de important și de dificil, am pregătit pentru tine câteva sfaturi ce îți pot fi de folos în identificarea unui nume de domeniu potrivit din toate punctele de vedere. Servicii de înregistrare domenii pot fi regăsite cu ușurință în prezent la www.gazduire.ro.

Evită pe cât posibil cifrele și cratimele

Chiar dacă cifrele și cratimele te pot ajuta să găsești cu o mai mare ușurință un nume de domeniu pentru viitorul tău business, este necesar să iei în calcul faptul că acest lucru va duce la o îngreunare semnificativă a scrierii și memorării unei adrese web. Din acest motiv, este recomandat să eviți pe cât posibil utilizarea acestora, iar dacă decizi totuși să le folosești, asigură-te că alegi un nume de domeniu cât mai simplu.

Fii cât mai succint

Este lesne de înțeles faptul că un nume de domeniu lung sau complicat nu este nici pe departe o alegere inspirată. De ce? Pentru că cu cât un nume de domeniu este mai mult, cu atât acesta este mai greu de scris, memorat sau poate crea confuzie. Ideal ar fi ca numele de domeniu pe care îl alegi, să nu depășească 20 de caractere. Cu cât numele de domeniu este mai simplu, cu atât acest lucru va fi mai apreciat de către utilizatori.

Brand sau cuvânt cheie?

Acest lucru depinde foarte mult de planurile pe care le ai pe termen lung. Dacă dorești ca afacerea ta să devina un brand, atunci poți alege un nume de domeniu care să poată deveni cu ușurință o marcă. Optând pentru un cuvânt cheie, practic vei oferi din start utilizatorilor detalii despre activitatea pe care o desfășori.

Mare atenție la mărcile deja înregistrate!

În alegerea si înregistrarea numelui de domeniu, este mai mult decât esențial să te asiguri că verifici în prealabil dacă acesta nu este deja înregistrat. În caz contrar, riști să te confrunți cu neplăceri de ordin juridic dacă vreuna dintre companii constată că numele de domeniu pe care l-ai ales, periclitează în vreun mod imagina lor. Acest lucru se poate verifica foarte simplu pe site-uri de specialitate.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending

Copyright © 2015 - 2022, Rețete de Sănătate by RADAR DE MEDIA ONLINE. Acest site este găzduit de ROMARG