Connect with us

UTILE

5 motive pentru care trebuie să ții cont de sistemul de rafturi în designul restaurantului

Published

on

Te-ai gândit ce sistem de rafturi vrei să alegi pentru restaurantul tău? În acest domeniu, alegerea echipamentului potrivit este deosebit de importantă. De exemplu, în catering, sunt necesare rafturi specializate, sisteme din oțel inoxidabil. Ca proprietar de restaurant, probabil și proiectarea spațiului de depozitare în mod adecvat face parte din planurile tale.

Iată care sunt principalele 5 motive pentru care designul restaurantului poate începe cu alegerea sistemului de rafturi:

1. Creșterea capacității de stocare

Într-o bucătărie profesională, uneori este destul de dificil să găsești suficient spațiu de depozitare. Pentru asta sunt necesare sisteme de rafturi care permit maximizarea capacității de stocare. Există diferite sisteme moderne de depozitare care se adaptează perfect bucătăriei și care sunt disponibile în oferta de rafturi de pe Bigg.ro în multe formate.

2. Siguranța alimentelor

În mod cert nu trebuie să folosești rafturi vechi, care au urme de rugină și care pot pune în pericol clienții, personalul și restaurantul. Când proiectezi un restaurant trebuie să faci lucrurile foarte bine încă de la început, iar sistemul de rafturi este important și pentru siguranța alimentelor.

Advertisement

Cum trebuie să fie rafturile pentru un restaurant?

În mod normal trebuie alese rafturi care sunt rezistente, durabile, realizate din materiale fiabile, anticorozive. De exemplu, rafturile din polipropilenă sunt rezistente și ușor de curățat. În plus, acestea pot suporta greutăți mari, rezistă la temperaturi ridicate, nu ruginesc și sunt necorozive.

3. Rafturile se aleg înainte de adăugarea corpurilor de iluminat

Iluminatul are rolul de a crea o atmosferă adecvată în spațiul respectiv, deci nu trebuie ignorat. De regulă se finalizează după alegerea rafturilor. Corpurile de iluminat în bucătărie se aleg și în funcție de designul sistemului de rafturi. Proiectarea iluminatului este creată și în conformitate cu proiectarea spațiului de depozitare.

Atmosfera restaurantului este realizată în ansamblu, deci trebuie gândită și în funcție de zonele separate – spațiul pentru bucătărie, spațiul de depozitare al produselor. Se ține cont și de alte zone, precum sunt sala de restaurant unde se servește masa, cafeneaua sau barul. Lumina în aceste zone este diferită în funcție de scopul special dorit.

4. Ține cont de toate detaliile

Alegerea rafturilor se face ținând cont de toate detaliile și anume:

Advertisement
 • Spațiul trebuie utilizat în mod eficient
 • Proiectarea rafturilor se realizează pentru fiecare spațiu separat
 • Rafturile trebuie să maximizeze fluxul operațional
 • Rafturile adecvate pot genera practici de organizare mai bune
 • Folosirea unui sistem de rafturi insuficient poate întârzia execuția comenzilor
 • Rafturile trebuie să fie compacte și cât mai funcționale
 • Toate rafturile trebuie să fie de calitate, pentru că altfel ele vor trebui reparate în mod constant în viitor, sau chiar înlocuite cu altele noi.

Alegerea unor echipamente fiabile pentru restaurant este o garanție a profitabilității afacerii.

5. Nu uita de noile tendințe!

Designul restaurantului trebuie să fie wow, să includă elemente importante din noile tendințe ale modei, dar și pe elemente generale, clasice, care creează o atmosferă deosebită. De exemplu interiorul bucătăriei ar putea fi într-un stil modern, dar în același timp unic și elegant, care să includă și materiale naturale și elemente industriale, ce țin de designul de interior.

Pentru a nu greși, se poate apela la ajutorul unui specialist în design pentru restaurante și cafenele.

Cele mai frecvente greșeli, care se fac în amenajarea restaurantului, sunt:

 • Plafonul poate fi inestetic dacă anumite conducte și cabluri ale sistemului de stingere al incendiilor sunt lăsate la vedere
 • Spațiul trebuie utilizat în mod adecvat, dar fără a crea senzația de sufocare; între mese trebuie să fie un culoar destul de larg, pentru un plus de confort în încăpere
 • Atenție la detalii și la calitate, pentru a nu ajunge în situația în care abordarea să fie neprofesionistă
 • Folosirea unor accesorii suplimentare poate aglomera spațiul; în plus, astfel de lucruri, chiar dacă țin de decor, pot fi greu de curățat după ce acumulează praf
 • Alegerea unui design care a fost folosit și în altă locație nu va impresiona clienții, va crea un clișeu, care cu siguranță nu va funcționa în atragerea succesului.

În ultimii ani s-a pus accent pe mobilierul de calitate, care s-a dovedit a fi foarte important pentru designul unui restaurant.

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending