Connect with us

UTILE

6 beneficii realiste pe care le aduce abordarea unei posturi corecte a corpului

Published

on

„Stai drept!” Da, probabil că sunteți deja sătul de această replică pe care ați tot auzit-o din copilărie și până la vârsta maturității. Termenul „postură” se referă la poziția în care ne ținem corpul, iar sfaturile pentru corectarea posturii sunt cele pe care uităm să le aplicăm.

 

Mulți dintre noi ne petrecem întreaga zi de lucru într-o poziție relativ statică, așa că este important să avem grijă cum ne poziționăm corpul într-o manieră cât mai corectă, dar mai ales cât mai sănătoasă. În acest articol, dorim să evidențiem beneficiile unei posturii adecvate și vă oferim câteva sfaturi care să vă ajute să preveniți durerile lombare și alte afecțiuni specifice prin intermediul câtorva produse de la Better Posture.

Întâi, haideți să aflăm care sunt beneficiile unei posturi corecte

Numeroși factori pot contribui la o poziție incorectă a corpului, inclusiv mușchii încordați sau devitalizați, stresul, obezitatea și purtarea pantofilor incomozi. Ulterior, aceste aspecte pot genera dureri de spate, probleme de respirație și dureri de cap și pot chiar afecta starea de spirit.

Advertisement

Este important să recunoaștem că poziția corpului poate avea un impact profund asupra sănătății și bunăstării noastre , precum și asupra capacității tale de a prospera la locul de muncă. În acest sens, corectarea posturii corpului determină o serie de beneficii asupra sănătății pe care ar fi bine să le aveți în vedere, dacă doriți să nu vă mai confruntați cu dureri lombare sau cu dureri de spate ce nu vă lasă nici măcar să vă odihniți. Produsele de la Better Posture te pot ajuta, iar în timp vei simți numeroase schimbări pe plan fizic și psihic. Iată câteva dintre ele!

  1. Încredere sporită

Corectarea posturii poate avea un impact asupra felului în care vă simțiți despre voi înșivă. Sunt multe studii care arată că o persoană care adoptă o postură corecta are mult mai multe șanse să aibă încredere în gândirea și a modului în care gestionează diverse situații din viață. Să te simți mai încrezător în ideile tale la locul de muncă te va ajuta în cele din urmă să reușești și să demonstrezi că ești stăpân pe ceea ce ai de făcut.

  1. Mai multă energie

O postură incorectă poate afecta negativ nivelul de energie, ducând la oboseală. Conștientizarea faptului că trebuie să aveți o poziție cât mai bună a corpului vă poate ajuta să rămâneți concentrat și plin de energie la locul de muncă.

  1. Stima de sine crescută și dispoziție mai bună

Pe lângă faptul că vă oferă mai multă energie, o poziție corectă poate reduce sentimentele depresive și vă poate îmbunătăți stima de sine și starea de spirit, simțindu-vă mai puternic și mai pregătit pentru a face față unor situații imprevizibile. A te simți bine în ceea ce privește viața ta profesională începe adesea cu a te simți bine cu tine însuți. Așadar, de multe ori, lucrurile bune și pofta de viață pornesc din interiorul nostru, putând fi dirijate armonios către o viață împlinită, indiferent dacă ne referim la viața de familie sau la viața profesională.

  1. Respirație mai ușoară

Când corpul este aliniat corect, este mai ușor să respiri. Aplecarea acestuia poate reduce capacitatea pulmonară, ceea ce duce la dificultăți de respirație. În cele din urmă, acestea vă pot afecta capacitatea de concentrare asupra sarcinilor de zi cu zi, având des o senzație de oboseală prematură, încă de la primele ore ale dimineții.

  1. Dureri de cap mai puțin frecvente

O altă problemă asociată unei posturi incorecte sunt durerile de cap care se manifestă sub formă de durere pulsantă la baza craniului și uneori către frunte.

  1. Productivitate sporită

Cercetările arată că postura corectă are un impact asupra productivității. Dacă aveți des dureri de spate, sau sunteți obosit, este evident că și productivitatea este scăzută. Prin urmare, realizarea frecventă a unor exerciții pentru îndreptarea spatelui vă pot ajuta ca, în timp, să abordați o poziție corectă și aceste probleme să dispară complet.

În final, senzația de bine revine, mai ales când Better Posture este cu tine!

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending