Connect with us

Educație

Afecțiunile la nivelul umărului – Cauze și soluții de tratament non-chirurgicale

Published

on

Sindromul de Impingement Subacromial

Persoanele care practică activități sportive intensive, dar și cele foarte sedentare, sunt expuse aproape în egală măsură la a dezvolta probleme articulare care se manifestă în primă instanță prin durere localizată. Înaintarea în vârstă, accidentele, genetica sau anumite afecțiuni preexistente pot favoriza apariția acestora, ceea ce înseamnă că dacă te afli într-una dintre aceste categorii de risc este nevoie să iei măsuri cât mai timpuriu pentru a le preveni. Tratează Sindromul de Impingement Subacromial prin metode alternative și proceduri non-chirurgicale care se bazează pe capacitatea naturală de autovindecare a organismului!

Ce este Sindromul de Impingement Subacromial

Pentru că termenul de Implingement desemnează mecanismul de diminuare a structurilor spațiului subacromial; tendoane, manseta rotatorilor și bursa subacromială, ceea ce conduce la inflamații și durere, acesta indică o serie de patologii adiacente și nu un singur diagnostic. Altfel spus, majoritatea tulburărilor și problemelor de umăr intră sub spectrul acestui sindrom și poate fi înțeles cel mai bine ca mișcarea de frecare pe care acromionul o realizează asupra coafei rotatorilor, provocând durere, inflamații, bursită și alte afecțiuni adiacente.

Principali factori de risc pentru această afecțiune

Această problemă de mobilitate poate fi rezultatul mai multor factori de risc ce și-au pus în timp amprentă asupra articulației umărului ori al unui traumatism localizat care a condus la degradarea poziției componentelor acesteia. Vârsta este principala cauză de risc pentru marea majoritate a problemelor articulare, dat fiind faptul că organismul încetează treptat să mai producă colagen, substanță esențială în lubrifierea și mișcarea corectă a articulației. Drept urmare, în condiții normale, cazurile de sindrom de Impingement Subacromial sunt aproape inexistente înainte de vârsta de 40 de ani.

Pe de altă parte, sportivii de performanță care ridică în permanență mâinile deasupra capului sau care sunt nevoiți să ridice greutăți mari sunt predispuși la această problemă indiferent de vârstă. La fel este și în cazul muncitorilor care operează cu materii grele zilnic, cum ar fi constructorii, transportatorii sau orice persoană care efectuează ridicări repetate de braț.

Advertisement

Anumite patologii preexistente la nivelul coloanei sau a umărului, cum ar fi o morfologie congenitală îngustă, o anomalie ori o poziție deficitară ce determină lipsă de mobilitate, conduc în timp la dezvoltarea acestei probleme. De asemenea, traumatismele localizate pot determina deteriorarea tendoanelor manșetei rotatorilor, ceea ce cauzează compresia spațiului subacromial, determinând durere și inflamație.

Soluții de tratament nechirurgicale

În cele mai multe cazuri, când durerea devine greu de suportat și se impune vizita la medic, metodele de tratament includ injectii analgezice și antiinflamatoare, iar în cazuri complexe, se poate recomanda folosirea unei orteze. Cu toate acestea, cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a ameliora durerea și a diminua cauzele este să acționezi conștient asupra zonei afectate.

Terapia non-chirugicală a durerii se bazează pe principiul conform cărui fiecare dintre noi suntem responsabili de starea de bine a corpului nostru pe care o putem influența conștient. Drept urmare, la RestartiX te așteaptă programe specializate prin care să înveți cum să controlezi această putere și să o exerciți asupra problemei cu care te confrunți.

RestartiX Umăr Sănătos include o serie de exerciții de fizio și kinetoterapie cu ajutorul cărora durerea să scadă ca intensitate și inflamația să se amelioreze încă din primele zile de practică. Autovindecarea prin mișcare organizată, la indicațiile clare ale unui specialist, după o evaluare detaliată a stării inițiale de sănătate, poate reprezenta soluția de tratament ideală pentru tine care te ajută să îți recapeți și să menții starea de bine a organismului, uitând definitiv de durere.

Descoperă beneficiile programului RestartiX Umăr Sănătos și învață cum să controlezi durerea și afecțiunile care o determină fără să fie nevoie de intervenții medicale!

Advertisement

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending