Connect with us

A-Z NEWS

Află informații utile despre alergiile cu care se poate confrunta câinele tău!

Published

on

Alergiile au intrat în atenția oamenilor deoarece sunt tot mai des întâlnite inclusiv la animalele de companie. Unele dintre cele mai afectate animale de alergii sunt câinii. Aceștia pot avea sau dezvolta alergii alimentare, alergii de mediu sau alergii cutanate. Medicii veterinari au descoperit numeroase cazuri de alergii şi la animale ale căror simptome sunt asociate adesea de către stăpâni cu alte afecțiuni. Astfel că identificarea corectă a acestora se poate face mai greu.

Care sunt simptomele câinilor care au alergii?

Cum alergiile sunt de mai multe tipuri, iar fiecare organism este unic – chiar și în cazul patrupezilor – simptomele pe care aceștia le pot avea atunci când sunt alergici la un aliment sau la un factor extern se manifestă diferit.

Există totuși o serie de simptome care sunt mai des întâlnite, printre care se regăsesc: apariția mâncărimii, urticariei, înroșiri sau inflamații ale pielii, strănut, dificultăți la respirație, vărsături, diaree, umflarea feței, a buzelor sau a urechilor, un ritm cardiac anormal, crescut.

Advertisement

De asemenea, mai sunt și simptome care pot fi ușor de asociat cu alte afecțiuni specifice câinilor, cum ar fi scărpinatul frecvent, căderea exagerată a părului, rosul labelor sau frecarea feței de covor, infecții ale urechilor.

În astfel de cazuri, stăpânii ar trebui să meargă cât mai curând cu animalul lor de companie la veterinar, pentru a identifica cu exactitate cauza acestor comportamente sau manifestări. Cei care sunt în căutarea unui cabinet veterinar în Suceava au posibilitatea de a găsi o clinică veterinară performantă, în care pot fi realizate mai multe tipuri de investigații. Acest lucru reprezintă un ajutor important în descoperirea afecțiunilor de care suferă câinele lor.

Cum pot fi depistate alergiile câinilor?

Unele simptome pe care le au câinii cu alergii pot pune în dificultate și un medic veterinar. Fie că nu cunoaște încă motivul apariției simptomelor respective, fie că dorește să se convingă de bănuielile pe care le are, un medic veterinar poate apela la una dintre cele 3 modalități de identificare a alergiilor.

Acestea sunt testarea alergică prin intermediul unor analize de sânge sau intradermic, terapia la reacție sau prin eliminarea treptată a factoriilor asupra cărora planează suspiciunea că provoacă alergiile respective, până se descoperă „vinovatul”.

Advertisement

Nord Vet –  clinică veterinară din Suceava în care pot fi tratate aproape toate afecțiunile animalelor de companie!

O clinică veterinară care să se adreseze oricăror animale, indiferent de specia, rasa sau dimensiunea acestora și care se găsește în Suceava este Nord Vet. În cadrul acesteia sunt oferite de la serviciile medicale de bază, cum ar fi consultații, vaccinări, deparazitări, până la servicii de ecografie, oftalmologie, stomatologie, chirurgie și chiar analize de laborator.

Prin urmare, orice problemă de sănătate ar avea animalele, aceasta poate fi descoperită și tratată de o echipă de medici veterinari pasionați și profesioniști care au la îndemână aparatură performantă, ce îi poate ajuta să investigheze chiar și afecțiuni mai puțin cunoscute.

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending