Connect with us

UTILE

Ai calcat blana pedala de viteze? Vezi cum si ce faci sa-ti redobandesti permisul

Published

on

Soferii care sunt atrasi de viteza si uita sa mai apese pedala de frana risca sa isi piarda permisul de conducere pentru o perioada de 30 de zile, 60 de zile sau chiar pentru o perioada mai indelungata, in functie de cat de tare si-au dorit sa-si testeze masinile. Pentru procedura de redobandire permis, conducatorii auto trebuie sa stie care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze, ce trebuie sa faca si cum isi pot recupera dreptul de a conduce cat mai repede atunci cand perioada de pedeapsa expira!

Reducerea perioadei de suspendare

Pentru inceput, soferii carora politistii le-au luat permisele de conducere trebuie sa stie ca au dreptul de a solicita reducerea perioadei de suspendare in baza HG nr. 182/2020. Cererile au, insa o data limita de depunere.

De exemplu, cei care vor sa poata conduce din nou cat mai repede trebuie sa completeze cereri speciale in acest sens, pana in cea de-a 30-a zi a suspendarii, respectiv pana in cea de-a 45-a zi de suspendare.

Advertisement

Ulterior, autoritatile au obligatia de a se ocupa de astfel de cereri in cel mult 5 zile din momentul in care le-au primit. Titularii cererilor trebuie sa primeasca un raspuns in cele 5 zile, indiferent daca este vorba despre unul pozitiv sau negativ.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca soferii pentru procedura de redobandire permis inainte de termen?

Un alt aspect pe care conducatorii auto trebuie sa il aiba in vedere atunci cand vor sa-si primeasca permisele inainte de finalizarea perioadei de suspendare tine de faptul ca trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa detina carnetele de conducere de cel putin 1 an de zile, astfel incat sa nu fie considerati incepatori si, in acelasi timp, sa fie declarati admisi la testele de verificare a cunostintelor regulilor de circulatie. Testele constau mai exact in completarea unor chestionare auto redobandire permis. Conditiile pentru redobandirea permisului auto nu sunt greu de indeplinit, insa soferii trebuie sa le cunoasca.

De unde isi pot lua soferii permisele inapoi?

Indiferent daca opteaza pentru recuperarea carnetelor de conducere inainte ca perioada de suspendare sa expire sau asteapta termenul impus de autoritati, soferii isi pot recupera permisele de la institutiile abilitate din judetul, respectiv localitatea din buletin. De exemplu, cei care locuiesc in Bucuresti, dar au adresa oficiala in Alexandria, Teleorman, trebuie sa mearga in Alexandria pentru a-si lua fizic inapoi carnetele.

Advertisement

Ce contine procesul verbal?

Conform modificarilor aduse legislatiei in vigoare, procesele verbale prin care soferilor li se suspenda dreptul de a conduce trebuie sa includa in prezent data, ora si locul in care sunt incheiate, dar si gradul profesional, numele, dar si prenumele agentilor constatatori. Mai mult, documentele oficiale trebuie sa contina detalii despre unitatea de care apartin politistii, la care se adauga numele, prenumele, codul numeric personal, dar si numarul si seria de identitate a conducatorilor auto.

Procedura de recuperare a carnetelor auto nu este una dificila, insa soferii trebuie sa stie care sunt toate optiunile pe care le au la dispozitie in acest sens. Ideal este sa faca cereri de eliberare a permiselor inainte de termen, pentru a se putea bucura in continuare in siguranta de confortul propriilor autoturisme!

 

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending