Connect with us

Companii

Ai inceput procesul de constatare daune? Iata ce NU ar trebui sa faci!

Published

on

Dupa cum probabil stii, procesul de constatare daune este unul destul de usor, mai ales daca ai un centru de daune pe care te poti baza. Totusi, exista lucruri pe care le poti face – deseori in necunostinta de cauza – si care te pot pune intr-o situatie nu prea favorabila.

Evident, exista lucruri pe care nu ar trebui sa le faci indiferent de situatie – dar in cazul unei daune auto, lucrul gresit iti poate lasa masina fie nereparata, fie cu daune mai mari, dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza.

Nu te baza mereu pe transportul masinii cu platforma

Majoritatea soferilor sunt de parere ca beneficiaza de transport gratuit cu platforma ori ca acesta intra la despagubiri, indiferent de situatie – dar mai ales in cazul unei daune totale. Adevarul este ca nu poti fi 100% sigur de acest lucru pana nu consulti contractul RCA incheiat cu asiguratorul tau.

Advertisement

Costurile unui transport cu platforma pot varia – dar daca nu vrei sa fii supus acestora, ar fi indicat sa citesti contractul dupa o constatare daune, inainte de a crede ca acestea intra la despagubiri.

Constatarea ne-amiabila nu trebuie doar mentionata asiguratorului tau

In cazul in care nu te intelegi cu celalalt soferi si evident, nu semnati o constatare amiabila la fata locului, atunci ai responsabilitatea de a raporta acest lucru la politie – in termen de maximum 24h, tine minte acest lucru!

Daca acea constatare amiabila lipseste, atunci cazul tau se transforma dintr-o simpla constatare dauna intr-un accident auto care necesita solutionare din partea fortelor de ordine.

Nu contacta centrul de daune/asiguratorul pentru daunele la care nu ai fost prezent

Advertisement

De exemplu, atunci cand descoperi ca masina ti-a fost lovita cand era parcata (si tu nu erai prin preajma), nu ar trebui sa iti pierzi timpul cu o constatare daune ca la carte. In schimb, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa suni la 112 si sa chemi un echipaj de politie la fata locului.

Acest lucru transforma dauna auto din nou, intr-un accident care necesita solutioanre din partea fortelor de ordine competente.

constatare daune

Nu cere despagubire in regim propriu

Este adevarat, uneori despagubirea in regim propriu poate parea mai avantajoasa decat ofertele pe care ti le pune la dispozitie asiguratorul tau sau un centru de daune. Totusi, daca ai facut o constatare daune alaturi de un centru de top, stii prea bine ca acest tip de despagubire te poate lasa cu mai multe daune decat la inceput.

Despagubirea in regim propriu inseamna ca asiguratorul iti ofera o anumita suma de bani pentru a-ti repara masina. Desigur, asupra masinii nu se va realiza o evaluare in detaliu, din punct de vedere al daunelor.

In schimb, daca alegi sa colaborezi cu un partener al asiguratorului sau cu un centru de daune, acestia iti vor repara daunele masinii, dupa care vor solicita decontarea de la asigurator – mai exact, primesti exact atat cat iti trebuie pentru a-ti repara dauna sau daunele.

Advertisement

Daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile colaborarii cu un centru de daune de top (inclusiv sa poti face o constatare daune usor si rapid), apeleaza acum la Cars Inv – centru cu service auto incorporat si partener al asiguratorilor de renume din Romania. Alege centrul care se va ocupa cum trebuie de masina ta – alege Cars Inv!

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending