Connect with us

UTILE

Ajutorul de înmormântare în 2020 – despre ce sumă e vorba?

Published

on

Spre deosebire de anul încheiat, în 2020 cei care trec prin suferința pierderii cuiva drag primesc pe baza dosarului de ajutor suma de 5.429 lei, comparativ cu 5.163 lei care se ofereau anul trecut. Desigur, pentru a putea intra în posesia respectivilor bani, familia sau rudele celui trecut la cele veșnice trebuie să urmeze un demers, să întocmească dosarul specific.

Există posibilitatea de a face acest lucru pe cont propriu sau de a apela la ajutorul unei firme funerare, care să se ocupe și de organizarea procesului propriu zis de înmormântare. Rarox este un exemplu de agenție funerară din capitală care oferă servicii complexe ce vizează și partea de întocmire a dosarului respectiv. Despre acest aspect, dar și mai în detaliu despre ajutorul de înmormântare, pot citi cei interesați și pe funerarenonstop-bucuresti.ro.

Această schimbare privind suma oferită în caz de deces a fost făcută după ce s-a adoptat amendamentul nou în legea bugetului de asigurări sociale din anul 2019. Majorarea în cauză este parte din legea nr. 47/2019 a bugetului asigurărilor sociale de stat din anul anterior și a fost anunțată public pe Monitorul Oficial în data de 12 martie.

Despre modul în care este văzută această majorare, părerile sunt împărțite. Cert este că faptul că e vorba despre o creștere și nu o stagnare este un pas înainte în orice caz. Organizarea unei înmormântări poate fi deosebit de costisitoare și nu oricine deține posibilitatea de a cheltui atât cât cere un astfel de proces.

Advertisement

Ce cuantum s-a stabilit pentru ajutorul de înmormântare și cine poate beneficia de suma respectivă?

Pentru anul 2020, guvernul a stabilit un cuantum de 5429 lei pentru cei asigurati sau pensionari. În cazul persoanelor coasigurate, valoarea ajutorului de înmormântare decontată va fi de 2715 lei. Această sumă va fi stabilită de fiecare dată potrivit cu articolul 15 din legea 47/2019 și se aplică în cazul persoanelor care erau asigurate, a celor coasigurați și a pensionarilor.

Ce servicii pot fi furnizate de firmele funerare pe baza ajutorului de înmormântare?

Fiecare agenție va avea un pachet diferit pentru cei care doresc să îl achite prin această metodă. În principiu, acestea includ toate serviciile de bază, necesare pentru a putea efectua întreaga ceremonie funerară. Astfel, intră aici transportul trupului neînsuflețit, pregătirile pentru înmormântare, eliberarea certificatelor specifice, începând de la cel de deces eliberat de medicul constatator și până la cel de îmbălsămare, cosmetizarea acestuia, așezarea în sicriu și sicriul propriu zis, crucea etc. Despre ce includ pachetele oferite de Rarox pot afla cei interesați mai multe în cadrul paginii sale oficiale, funerarenonstop-bucuresti.ro. Costurile aferente pachetelor sunt cele oferite pe site și nu vin cu alte cheltuieli. Există desigur posibilitatea de a adăuga diverse servicii sau produse la acestea, după cum dorește fiecare.

Despre consultanța de care pot beneficia cei care trec printr-un astfel de eveniment nefericit, inclusiv legat de tot ce ține de întocmirea dosarului necesar pentru a obține ajutorul de înmormântare, pot fi furnizate mai multe direct de specialiștii Rarox.

Advertisement

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending