Connect with us

UTILE

Alegerea corecta a incaltamintei de protectie

Published

on

Incaltamintea de protectie iti permite sa lucrezi in siguranta, fara a sacrifica confortul. In ziua de astazi, majoritatea mediilor de lucru necesita o atentie speciala si din acest motiv companiile sunt obligate din ce in ce mai mult sa respecte normele care necesita utilizarea incaltamintei de protectie! Dar, pentru a beneficia de un nivel inalt de siguranta la locul de munca, incaltamintea de protectie trebuie aleasa cu grija, in functie de tipul de activitate.

Cum alegi incaltamintea de protectie?

Atunci cand doresti sa achizitionezi bocanci de protectie, ar trebui sa tii cont de mai multe criterii, nu doar de cele legate de siguranta personala. Inainte de a cumpara o pereche de bocanci de siguranta, cizme sau pantofi de protectie, arunca o privire asupra nivelului de confort pe care il ofera incaltamintea, a materialului din care este confectionata si daca respecta standardele in vigoare. De asemenea, ar trebui sa verifici daca tipul de incaltaminte ales indeplineste normele de securitate referitoare la riscurile aferente domeniului tau de activitate. Pentru incaltamintea de siguranta, standardul EN ISO 20345: 2011 defineste diferite criterii in functie de protectia de care ai nevoie. Atunci cand iti alegi incaltamintea de protectie, ar trebui sa tii cont de diferentele legate de prezenta unui bombeu, si anume:

  • Incaltaminte de siguranta EN ISO 345: bombeu rezistent la impact de 200J.
  • Incaltaminte de protectie EN ISO 346: bombeu rezistent la impact 100J.
  • Incaltaminte de lucru EN ISO 347: fara bombeu.

Incaltamintea de siguranta pe care o alegi va depinde de nivelul de protectie de care ai nevoie, luand in considerare, de asemenea, criteriile de confort, estetica si pret. Toti pantofii care respecta normele EN ISO 20345: 2011 sunt echipati cu bombeu care rezista la un impact de 200J. Pantofii de protectie trebuie sa aiba, de asemenea, talpa antiderapanta necesara in medii umede, grase si in special acolo unde exista podele netede.

Poate fi necesar sa verifici daca talpile sunt clasificate anti-perforatie, in special pentru interventii in atelierele mecanice, anti-statice pentru atelierele care ar putea avea descarcari electrostatice sau ignifuge. Incaltamintea trebuie sa prezinte o rezistenta buna la uzura pentru a evita deteriorarea prematura.

Dupa ce a fost determinat tipul de protectie necesara, unul dintre primele criterii pentru alegerea celor mai comozi pantofi este sa stabilesti daca ai nevoie de incaltaminte cu protectie pentru glezna sau daca este suficient sa achizitionezi o pereche de pantofi.

De ce este important sa porti incaltaminte de protectie?

7% din ranile cauzate de accidentele de la locul de munca sunt rani la nivelul picioarelor. Orice angajat trebuie sa poarte incaltaminte de protectie atunci cand lucreaza sau intra in zone cu risc ridicat. Inspectia Muncii are dreptul sa sanctioneze angajatorul daca acesta nu ofera fiecarui angajat incaltaminte de siguranta adecvata. Incaltamintea de protectie trebuie purtata in toate sectoarele in care exista riscul de ranire a piciorului, atat pentru a proteja angajatii, pentru a evita sanctiunile cat si pentru a asigura desfasurarea activitatii in conditii optime, ceea ce duce la cresterea productivitatii si, in cele din urma, la succesul companiei pe termen lung.

Advertisement

oto Credit: https://www.freepik.com/free-photo/boots-wooden-floor_951711.htm#page=1&query=boots&position=42

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending