Connect with us

Evenimente

Anca Alungulesei organizeaza atelierul “Bunatati de Craciun in stil raw vegan”

Published

on

Anca Alungulesei, expert in nutritie,  propune in cadrul workshop-ului interactiv “Bunatati de Craciun in stil raw vegan”, care va avea loc pe 9 decembrie, de la ora 18.00, un meniu gustos si sanatos, fara ca aceasta sa insemne mii de calorii acumulate la o singura masa de sarbatori.

Salata de boeuf, humus fara naut, icre, chifteluţe, sarmalute si cozonac, toate in stil raw vegan, se vor regasi pe masa de Craciun a celor care vor urma workshop-ul “Bunatati de Craciun in stil raw vegan”. “Aceste feluri sunt atat de gustoase incat cu greu veti simti diferenta intre felurile gatite si cele crude”, mai spune Anca Alungulesei.

Bunatatile pentru masa de Craciun vor fi pregatite de fiecare participant la workshop sub indrumarea specialistului in nutritie, degustate, dar pot fi luate si acasa pentru ca cei dragi sa se bucure de un meniu  de 5 stele raw vegan.  De altfel, una dintre conditiile participarii la acest workshop este ca doritorii sa vina “cu burta goala”, pentru ca preparatele care trebuie degustate sunt si multe si variate.

“Ce-ar fi ca anul acesta sa-ti surprinzi familia, iubitul sau prietenii cu un meniu raw vegan, sănătos, usor de pregatit si plin de gust? Pentru Craciunul acesta RawCoco iti propune un meniu de 5 stele raw vegan din care sa nu lipseasca nici un preparat traditional!”, spune Anca Alungulesei

Care sunt beneficiile hranei raw vegane, cum se poate gati foarte gustos fara ingrediente de origine animala, dar si cum se pot combina alimentele pentru o nutritie sanatoasa sunt doar cateva dintre temele care vor fi dezbatute de participantii la workshop-ul Bunatati de Craciun in stil raw vegan”.

Evenimente

Comunitatea Bahá í aniversează 30 de ani de recunoaștere în România

Published

on

Comunitatea Bahá`í din România aniversează 30 de ani de la formarea primei Adunări Spirituale din Sud-Estul Europei, cea de la Cluj Napoca.

Adunările Spirituale care sunt compuse din câte nouă membri aleși anual, administrează treburile comunităților și călăuzesc indivizii.

Pentru a marca acest moment al recunoașterii oficiale a Religiei Bahá`í în România, comunitatea Bahá`í cheamă la unitate în rugăciune, pe toți cei care doresc să contribuie la construirea unei civilizații în continuu progres.

Credința Bahá`í are rădăcini în țara noastră din 1926, de când Regina Maria a îmbrățișat mesajul lui Bahá’u’lláh, Întemeietorul Credinței. Ea a scris: Dacă vreodată numele lui Bahá’u’lláh sau ‘Abdu’l-Bahá vă vor cădea sub ochi, nu daţi la o parte scrierile lor. Cercetaţi cărţile lor şi lăsaţi cuvintele şi lecţiile lor glorioase, aducătoare de pace, creatoare de iubire să vă pătrundă inimile, aşa cum au pătruns-o pe a mea.

În perioada următoare, sub extrema dreaptă și comunism (1940-1989) membrii comunității au avut o prezență discretă, abia în anii `90 Credința Bahá`í dobândind statut oficial ca asociație religioasă.

Astăzi, în România, sunt câteva mii de Bahá`í care pledează pentru unitate, conceptul central al Credinței, cu atât mai mult în aceste zile de grele încercări pentru omenire. Realitatea zilelor acestea este conștientizarea crescândă, la nivel mondial, a pericolelor îngrozitoare aduse de pandemia de coronavirus. În multe țări, în ciuda unor eforturi curajoase și hotărâte de a preveni dezastrul, situația este deja gravă, dezlănțuind tragedii pentru familii și indivizi și adâncind întregi societăți în criză. Acest test al puterii de îndurare a umanității îi va conferi acesteia o mai adâncă înțelegere pătrunzătoare. Conducători, gânditori proeminenți și comentatori au început să exploreze concepte fundamentale și aspirații îndăznețe care, în vremurile din urmă, mai degrabă au lipsit din discursul public. În prezent acestea sunt doar licăriri timpurii, totuși ele sugerează posibilitatea că un moment de conștientizare colectivă ar putea urma transmite Casa Universală a Dreptății, instituția internațională conducătoare a Credinței, în aprilie 2020.

Schimbarea care se impune nu este doar una socială și economică, ci, înainte de toate, una morală și spirituală. Puterea de a transforma lumea are la bază iubirea, acea iubire ce își are originea în relația cu divinitatea, acea iubire oferită fără restricții fiecărei ființe umane. Pământul este o singură țară, iar oamenii sunt cetățenii ei. (Bahá’u’lláh)

#######################################################################

Religia Bahá`í este, conform enciclopediei „Britannica Book of the Year 1992″, a doua religie din lume ca răspândire geografică după creștinism. Literatura Bahá`i este tradusă astăzi în peste 900 de limbi și dialecte iar comunități Baha’i există în peste 100 000 de orașe ale lumii. Esenţa Credinţei Bahá’í stă în conceptul de revelaţie progresivă. Bahá’íi cred într-o origine comună a tuturor religiilor și afirmă că, deşi fiecare dintre ele este purtătoarea unui mesaj independent şi reînnoit, toate sunt parte a unei Credințe comune. Nu există preoți și nici predicatori care să medieze relația individului cu divinitatea, iar principiul de bază este căutarea independentă a adevărului.

Comunitățile Bahá’í sunt ateliere deschise tuturor. Împreună învățăm practic procesul de construire spirituală a unei comunități. Scrierile Bahá’í îndeamnă către rugăciunea zilnică și comuniunea intimă cu Dumnezeu de aceea una din activitățile noastre sunt întâlnirile devoționale care se desfășoară în zeci de locuri din țară: în locuințe personale, centre bahá’í locale sau spații publice. Institutul Ruhi, e un program internațional cu participare universală ce oferă cursuri pentru copii, tineri și adulți cu o programă oferită la nivel local: cercuri de studiu, lecții pentru copii, grupuri de juniori. Mai multe: http://www.bahai.org.ro

Continue Reading

Culinar

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Published

on

Sibiu, 4 Noiembrie 2019. Pan Food anunță lansarea unui nou produs, alături de finalizarea lucrărilor de extindere spațiu depozitare și producție.

Cu o investiție de 1.5 milioane euro făcută cu fonduri europene, Pan Food a reușit să reitereze un produs cu  puternice rădăcini în tradiția sibiană care făcea senzație acum 30 ani în România: napolitanele spirale! Brandul SPIRALINE a fost lansat recent, cele 3 tipuri de napolitane fiind umplute cu cremă de cacao, cocos și vanilie. Acestea se pot găsi în magazinele din comerțul tradițional, urmând a fi listate în curând și în lanțurile moderne.

Compania este pregătită să lanseze și alte variante de cremă: lapte și cacao, alune de pădure, fructe de pădure, lămâie sau rom – acestea fiind în topul preferințelor românilor, conform sudiilor și degustărilor efectuate. Pachetul de napolitane spirale ambalate individual cântărește 48g sau la cutie 256g, varianta vrac a acestora fiind la 1.8 kg, preferată de magazinele mici și mijlocii.

Am pornit dornici să facem cea mai bună ciocolată de casă și, iată-ne, după 19 ani, surprinși plăcut de amploarea luată de afacerea noastră și de faptul că ne numărăm printre puținele firme producătoare și nu doar importatoare de produse zaharoase în România. Ca orice om de afaceri la începutul antreprenoriatului, am tras învățăminte din propriile greșeli, am îmbunătățit constant procesul de producție și procedurile interne, ne-am adaptat cerințelor partenerilor noștri și am ajuns ca de la făbricuța noastră, care producea 2-3 variante de ciocolată, să lansăm zeci de noi produse. Am clădit afacerea de la zero pe criterii solide, cum ar fi calitatea produselor și respectul față de consumatori. Este un vis devenit realitate și știu că mă număr printre puținii români norocoși care, după atât de multă muncă, se pot și bucura de rezultate. O contribuție esențială la dezvoltarea firmei a avut-o în ultimii 15 ani ing. Florina Braulik, în prezent director executiv, care și-a pus amprenta pe activitatea de producție, optimizând rețetele și lansând produse de succes. Sunt fericit că fiul meu îmi calcă pe urme și dezvoltă în direcția potrivită destinul Pan Food, adăugând noi produse în portofoliu, dezvoltând relațiile cu partenerii și punând accent pe promovarea și comunicarea brandurilor. Am toate motivele să fiu mândru de oamenii care alcătuiesc astăzi familia Pan Food și să privesc cu încredere în viitor!”, declară Ioan Stânea, administratorul Pan Food.

Creșterea cifrei de afaceri în ultimii ani – estimată anul acesta a depăși 20 milioane lei -, și a colectivului-numărul de angajați ajungând la 100, unii prezenți încă de la înființare  -, au adus cu sine și creșterea capacității de producție și depozitare, motiv pentru care spațiul a fost extins în această vară  – fiind dotat conform ultimelor standarde europene și certificat IFS și BRC – pentru a oferi clienților produse de calitate și pentru a servi prompt cererile primite de la rețeaua de distribuție în continuă expansiune.

În 2001 fondatorii – inginerii Ioan Stânea din Sibiu și Gheorghe Pristavu din Câmpulung Muscel – inspirați de gustul copilăriei de fiecare dată când preparau ciocolată de casă pentru cei mici, și-au făcut curaj și au deschis fabrica de produse zaharoase PAN FOOD, cu capital 100% românesc. Până în 2006 activitatea companiei s-a desfășurat în 2 spații închiriate în Sibiu. În 2007 au construit din temelii o fabrică, proprietate a firmei, care măsoară actualmente peste 3000mp în Parcul Industrial P2 din Șura Mică, județul Sibiu – unde își desfășoară și azi activitatea. Permanent căutând să-și îmbunătățească rețetele, în fabrica construită acum 19 ani încă se mai prepară manual mare parte dintre produse, obiectivul principal fiind acela de a obține gustul perfect cu cele mai simple și tradiționale ingrediente.

Astfel, îmbinând cu succes valorile tradiției cu ideile inovatoare ale prezentului, Pan Food a creat o gamă variată de produse care țin pasul cu calitatea și diversitatea produselor din domeniu. A început cu ciocolata “Batonul copilariei” (și astăzi preparată manual în proporție de 90%), cunoscută în toată țara și peste hotare. Nu peste mult timp gama de produse a fost diversificată, apărând astfel prăjitura Lica cu foi de napolitană și zahăr caramel, nuga Cindrel și Bliss cu delicioase arome, umpluturi și miere de la crescătorii de albine din județul Sibiu, alături de Biscuiții și Nucile umplute cu multă cremă, prăjiturile asortate Şureanca și Dorothea preparate din pandișpan cu diferite creme și arome și Salamul de biscuiți.

 

Pe plan național rețeaua de distribuție este alcătuită din cel puțin câte un distribuitor în fiecare județ. Cu o creștere accelerată în ultimii 3 ani, astăzi 30% din producția Pan Food este distribuită în țări din Europa, Statele Unite și Canada, în România ocupând încă din 2013 locul 1 la producția de ciocolată de casă.

Continue Reading

Evenimente

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Published

on

Să ajuți când poți și cum poți semeni aflați în dificultate ori să încerci să le faci viața mai ușoară este poate lucrul care ne face pe unii dintre noi să ne simțim cel mai bine. Nimic nu este prea puțin atunci când oferi celui care nu are nimic, pentru că puținul tău este mult pentru el. Faptele bune nu sunt greu de făcut. Trebuie doar să privești în jur cu ochii larg deschiși, să îi vezi pe cei aflați în nevoie și să ai inima deschisă. Să îți pese. Și pentru nimic din ce faci să nu aștepți vreodată răsplată sau ceva la schimb.

Așa au gândit și cei de la Podravka atunci când au decis să facă o donație consistentă de produse Horeca pentru Organizația Umanitară CONCORDIA, organizație independentă, neguvernamentală și non-profit. Ce merită o organizație umanitară care de 28 de ani are ca misiune susținerea și (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă? Cu siguranță că foarte mult respect. Pentru ajutorul oferit anual unui număr de peste 2.000 de persoane din București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (Prahova), ajutor care îmbracă cele mai variate forme, cu certitudine merită întregul nostru respect. Sigur, nu-i puțin lucru, însă respectul e bine să mai fie și palpabil. Să fie cel care dă savoarea unui bol cu mâncare caldă sau desertul care vine pe masă ca o bucurie. Și pentru că exact așa au simțit cei de la Podravka, așa au și făcut, donând Organizației Umanitare CONCORDIA Vegeta Fond de pește, Vegeta sos gravy, Vegeta concentrat de pui, Vegeta concentrat de vita, Vegeta concentrat de legume, de Vegeta sos de ciuperci Vegeta sos brun, Dolcela praf de budincă cu gust de vanilie și Dolcela zahar vanilat.

Avem deplina siguranță că toate acestea vor fi folosite cum nu se poate mai bine. Pentru cei în nevoie pe care organizația îi sprijină sau chiar de viitorii bucătari, elevi ai școlii de meserii de la Ploiești, copii și tineri care nu ar fi avut nicio șansă – care au fost abandonați de familie și societate – dar care și-au găsit drumul spre o viață independentă și demnă datorită sprijinului oferit de CONCORDIA.”Împreună facem lumea mai frumoasă și transformăm poveștile triste de viață în unele cu final fericit!”, spun cei care și-au unit eforturile în aceste proiecte frumoase. Ne-am dorit să fim și noi parte a acelui „împreună” și, de aceea, am ales să ne strecurăm timid în povestea pe care CONCORDIA o rescrie pentru cei care au nevoie de noi. Așa cum și cât am putut, fără să așteptăm răsplată sau ceva la schimb. Doar pentru că și nouă ne pasă.

Continue Reading
Sanatate6 zile ago

Copii ar trebui sa foloseasca ata dentara?

Life Style2 luni ago

Cum o sa arate Secret Santa in pandemie si ce cadouri sunt disponibile de Craciun

Naturiste4 luni ago

Branca ursului – Planta vitalitatii si energiei

Frumusete4 luni ago

Cum să ai grijă de sănătatea ta?

Evenimente4 luni ago

Comunitatea Bahá í aniversează 30 de ani de recunoaștere în România

Culinar5 luni ago

Beneficiile comenzilor online de torturi

Culinar6 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Stiri6 luni ago

Chiuveta care promite

Frumusete6 luni ago

Acneea adolescentului

Stiri7 luni ago

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Stiri7 luni ago

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Stiri7 luni ago

Cumpărături online – ce categorii de produse poți să comanzi online cu livrare direct acasă

Psiho8 luni ago

De ce sa alegi un psiholog online

Culinar9 luni ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Life Style9 luni ago

HISTORY transmite în premieră un serial documentar despre „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”

Life Style9 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Culinar9 luni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Life Style12 luni ago

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Antreprenoriat12 luni ago

Cum îți administrezi banii? 3 idei care te vor ajuta să îți gestionezi eficient bugetul personal

Culinar1 an ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Trending