Connect with us

Evenimente

Anca Lungu lansează o carte cu basme culinare: „Rețete alese pentru prinți și prințese”

Published

on

Prezentatoarea Observator de la Antena 1 își îndeplinește week-endul acesta unul dintre cele mai mari visuri: Anca Lungu va lansa o carte cu rețete pentru copii și părinți gurmanzi, o carte cu povești culinare pe care a realizat-o după cu concept la care visează de mult timp.

„Cartea mea arată exact cum mi-am imaginat. Aș putea să o numesc și carte cu basme culinare. Conține 13 rețete alese cu multă dragoste pentru micii bucătari, dar și cu multă responsabilitate. Sunt rețete sănătoase, nutritive, ușor de gătit. Fiecare rețetă are povestea ei, un mini-basm culinar, cu eroi gurmanzi. Sunt povești pe care le-am născocit sau pe care le-am trăit și în care mi-am pus toată dragostea și pricepera de a jongla cu cuvinte”, spune încântată Anca.

Așa se face că sâmbăta aceasta, prezentatoarea Observator își pune pe tavă talentul culinar și își lansează cartea în cadrul unui atelier de gătit. Prințesa Polonic va scormoni prin borcanele ei cu ingrediente magice și își va aștepta oaspeții la o întâlnire cu gust și poveste. Totul e poezie în farfurie! „Totul are sens și culoare. Îmi place să spun că „Rețete alese pentru prinți și prințese” este o lume, nu o carte. Așa că nu trebuie să te pregătești să citești, ci să trăiești fiecare pagină, ca pe cea mai gustoasă aventură din bucătăria ta.

Cartea e în același timp o unealtă pentru părinții care se străduiesc să le ofere copiilor o alimentație echilibrată și un prilej de a petrece timp de calitate cu cele mai dragi și importante ființe din viața ta. Când am conceput cartea, am avut în fața ochilor imaginea frumoasă a unei familii cu copii care într-o dimineață de week-end petrece timp prețios împreună, în bucătărie. Îmi doresc să aducă bucurie în cât mai multe case pentru că acesta este de fapt marele ei scop.”

Anca Lungu mai povestește că rețetele care se regăsesc în carte sunt inspirate de bucatele ei preferate din copilărie, altele de preferințele fetiței ei, Natalia. „O parte dintre ele au fost testate pe mine, în copilărie, de mama și de bunica Adriana, o parte au fost testate pe micuța Natalia. Și cred că acesta a fost cel mai important criteriu de selecție. Am adunat în carte rețete pe care oricând i le-aș putea oferi copilului meu. Pot spune că din tot ce a testat, Natalia iubește cel mai mult brioșele cu morcovi și cremă de brânză. Iar copilăria mea are gust de clătite dichisite cu miere și nuci prăjite și de papanași drăgălași fierți, nu prăjiți! Ambele rețete se găsesc în carte!”

Prințesa Polonic e foarte bucuroasă că la realizarea acestei cărți a avut parte de ajutorul unor cavaleri viteji și al unor domnițe extrem de talentate: „Mi-am ales o echipă minunată pentru acest proiect și dacă e să privesc la rezultatul final, pot spune că am făcut cea mai bună alegere. Grafica a fost realizată de Loreta Isac, un personaj de basm care trăiește frumos și crează în realitatea zilelor noastre. Conceptul îmi aparține și cred că a venit de undeva de sus. Pur și simplu l-am visat! Fotografiile preparatelor și ingredientelor au fost realizate de Andrei Fotograful, fratele meu mai mic, dar mai mare.

Are aproape 2 metri, dar și foarte mult talent. Și la fel l-aș putea descrie și pe Sergiu Zimbilschi. El este cel de-al doilea fotograf cu care am lucrat la ședința foto a Prințesei Polonic. Georgiana Gheară și Teodora Burz au făcut parte din echipa de beauty a prințesei, că doar e o prințesă modernă.”

Cartea „Rețete alese pentru prinți și prințese” se va lansa sâmbătă, 12 decembrie, la Seneca AntiCafe.  

Evenimente

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Published

on

Miercuri, 5 Decembrie 2018 la orele 10.00, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, simpozionul regional Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a.

Educatia alimentara este baza unui regim dietetic corect, atat de  indispensabil organismului nostru si mentinerii starii de sanatate. Alimentatia corecta este primul pas catre o viata sanatoasa si lunga.  Cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos, trebuie sa renunte la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate in grasimi, la consumul excesiv de cafea si alcool si sa aleaga darurile naturii: legume si fructe proaspete, sucuri naturale, lactate si alimente preparate termic intr-un timp cat mai scurt, astfel incat preparatul final sa nu isi piarda proprietaţile benefice.

Studiile de specialitate, nutritionistii si medicii deopotriva sunt de acord asupra faptului ca procesul de imbatranire este accelerat de alimentatia nesanatoasa. Obiceiul  de a consuma mai multa hrana decat este necesar rezulta dintr-o educatie familiala defectuoasa, considerandu-se normala alimentatia fara restrictie.

Luna decembrie, o luna plina de sarbatori crestinesti, este un bun prilej de gandire  asupra unei alimentatii echilibrate si sanatoase, avand in vedere ca in Romania de sarbatori  se mananca foarte mult si foarte prost.

Cu ocazia acestei editii, organizatorii vin cu schimbari radicale, iar elevii participanti vor avea parte de multe surprize, evenimentul desfasurandu-se in doua paneluri. O zi plina de informatie, workshop-uri oferite de catre parteneri si, desigur, invitati speciali pe masura. Vor afla noutati de la specialistii din domeniu, vor avea parte de o competitie ca in reality show-uri, activari de brand, sarbatoarea pomului de Craciun, iar la finalul evenimentului cei mai buni vor fi premiati.

Scopul proiectului:

Implicarea  unui numar cat mai mare de cadre didactice in vederea imbogatirii cunostintelor teoretice si practice legate de modalitatea prin care alimentatia rationala de zi cu zi sa devina obisnuinta si, in acelasi timp, constientizarea in permanenta a efectului negativ al unei alimentatii haotice, nesanatoase.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Dezvoltarea zestrei de cunostinte in ceea ce priveste modul de alimentatie rationala;
  • Realizarea de catre elevi a unor preparate culinare sanatoase, a unor referate, proiecte educative, lucrari stiintifice pe teme privind alimentatia rationala, echilibrata, importanta alimentatiei asupra viet

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este format din elevi din invatamantul primar, gimnazial și liceal, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si cercetatori.

 

Invitati speciali:

Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu

 

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting

Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica

 

Parteneri: Whirlpool, Myria, LeRoy Merlin, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.

Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate

 

Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului

Coordonatori de proiect:

Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

 

Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:

Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.

Director: Prof.Ing Gabriela Lungu

 

Despre Arta Gustului:

Arta Gustului a fost fondat in 2013 de catre Gabriella Pascaru Bisi, in vederea impartasirii pasiunii pentru gastronomie cu cititorii. Ulterior, intrand ca Ambasador in randurile Fundatiei Jamie Oliver’s Food, a inceput promovarea unui stil de viata echilibrat, sanatos, la indemana oricui in scoli si licee. Astazi, Arta Gustului are la activ peste 14 evenimente mari de educatie alimentara si multe sesiuni derulate in scoli si licee sau in cadrul unor evenimente de specialitate ca invitat, devenind intre timp si Ambasador Whirlpool Romania. Incercam sa reducem impactul bolilor legate de alimentatie in randul copiilor si parintilor si, desigur, ne dorim sa influentam factorii decizionali, dar mai ales elevii privind aspecte-cheie, cum ar fi problema obezitatii infantile si intoarcerea (revenirea la) catre un stil de viata simplu si echilibrat.

 

Contact:

Gabriella Pascaru Bisi

gabriella@artagustului.ro

0721 640 384

Continue Reading

Evenimente

A început numărătoarea inversă pentru festivalul Săptămâna Haferland!

Published

on

Mai sunt doar câteva zile până la debutul celei de-a șasea ediții a Săptămânii Haferland, cel mai mare eveniment local dedicat promovării zonei săsești din Transilvania, care va avea loc în perioada 2-6 august 2018.

Cea de-a șasea ediție a festivalului include localitățile Archita, Roadeș, Saschiz, Homorod, Rupea, Criț, Meșendorf, Cloașterf, Bunești și Viscri, având ca tematică centrală meșteșugurile, sub sloganul Festival cu meșteșug, săsesc.

Săptămâna Haferland așteaptă peste 6000 de turiști din România și din afara țării, cu activități cât mai interesante pentru toate vârstele: ateliere de meșteșuguri, activități pentru copii, concerte de jazz și de muzică clasică în bisericile fortificate, proiecții de film, spectacol de teatru, plimbări cu bicicleta, expoziții muzică și dansuri, brunch-uri cu preparate locale și deja celebrul bal săsesc.

Meșteșugurile și tradițiile din Haferland fac parte din istoria vie a României, iar participanții la festival vor putea lua parte la ateliere de tâmplărie, pielărie, sculptură, țesut, pictură pe mobilă, olărit, cojocărie și împletit cu pănuși.

Mai mult, participanții la festival vor putea lua parte la un concert cu totul special, pe 4 august, când vioara Stradivarius Elder-Voicu va ajunge în Haferland pentru un recital susținut de violonistul Alexandru Tomescu în Biserica Fortificată din Criț.

Un alt element inedit al ediției din acest an îl reprezintă expoziția de oldtimers BMW, susținută de Automobile Bavaria, astfel că, tot pe 4 august, la Criț, în ziua principală a festivalului, turiștii vor putea admira modelele BMW Isetta, BMW 1600-2 si BMW 2002 tii.

Ediția din acest an a festivalului este organizată cu susținerea sponsorilor Rompetrol, Remarul 16 Februarie, Automobile Bavaria Group, MHS Truck & Bus Group, Selgros, Aqua Carpatica si Domeniile Sâmburești, Hochland, Mikim, Ursus, Bavaria Tour și Schaeffler Romania și a partenerilor Muzeul Astra Sibiu, Asociația Sașilor din Germania, Cantus Mundi, Colinele Transilvaniei, Icon Arts și Muzeul Satului Dimitrie Gusti din București. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Organizatorii evenimentului, Fundația Michael Schmidt susținută de Fundația Adept, Vecinătatea Femeilor din Saschiz, Primăria Saschiz, Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația Tabaluga și Asociația Nowero Rupea si Primăria Rupea și-au propus să promoveze nu doar satele săsești, ci și comunitatea și pe cei care duc mai departe tradițiile săsești în materie de olărit, brodat, pictat sau alte activități specifice zonei. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.haferland.ro.

Continue Reading

Evenimente

Radar de Media Summer Party 2018

Published

on

Finaliştii Premiilor RADAR DE MEDIA 2018 îi vom cunoaşte joi seara, 21 iunie, începând cu ora 19:30 la Radar de Media Summer Party, eveniment ce va avea loc la Blueberry Pool by Ambasad’or Events.

Evenimentul este transmis în direct pe radardemedia.ro, Facebook şi Youtube, incepand cu ora 20:30.

Tema din acest an este Michael Jackson Tribute, iar trupa Bedda Band a pregătit un recital live de exceptie.

 

Din program:
– anunţăm Finaliştii Premiilor Radar de Media 2018
– Recital Tribute Michael Jackson susţinut de BEDDA BAND
– Flashmob Michael Jackson susţinut de MAGDINIA STUDIO ART – Coregrafie Evgeny Gromik
– petrecere all night

Finaliştii Premiilor Radar de Media au fost aleşi într-un amplu proces de votare, unde cititorii au propus nominalizări la cele 15 categorii participante iar mai apoi şi-au votat favoriţii. Gala Premiilor RADAR DE MEDIA 2018 va avea loc în acesta toamna.

 

Radar de Media Summer Party este o productie marca Radar de Media.

Partener Principal: Ambasad’Or Events

Parteneri: Domeniile Samburesti, Il Passo, Aqua Carpatica, Ambasad’Or Home, After Eight Nestlé, Kenvelo, Ambasad’Or Play, La Strada, Crama Oprisor, Sissi, Caffe Musetti, Rimmel, Carrefour Ploiesti, Messmer, Bigallet, RoEvents, Climatico, Bedda Band, Magdinia Studio, DJ Marcous, Veuve de Vernay, Anvergura, MVG Best Team si Foto Meating.

Powered by Tycoon Communication

 

Continue Reading
Advertisement
Terapii3 zile ago

Ce este masajul terapeutic?

Life Style2 săptămâni ago

Noul gust EXTRA-SEC în gama ZAREA Diamond Collection

Stiri2 săptămâni ago

La cine apelam pentru auditul de mediu

Sanatate3 săptămâni ago

Dr. Serban Atanasiu: “Romanii din diaspora vin acasa de sarbatori si pentru rezolvarea problemelor stomatologice”

Evenimente3 săptămâni ago

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia a 3-a

Sanatate4 săptămâni ago

De ce Suplimente Organice?

Frumusete1 lună ago

Salon de infrumusetare. Vezi toate beneficile!

Sanatate1 lună ago

NU mai ține durerea în gât!

Sanatate1 lună ago

Cancerul de colon, cum il tratam!

Timp Liber1 lună ago

Scapa de grija colivei pentru inmormantare comandand-o online

Sanatate2 luni ago

Cobză de răcit? Treci pe natural!

Psiho2 luni ago

Alexandru Pleșea: 8 tehnici de întinerire

Sanatate2 luni ago

Pășește încrezătoate într-o nouă etapă din viață, cu Mastrelle Meno

Frumusete2 luni ago

Gama SantaDerm ParasiteS împotriva păduchilor, o soluție naturală, sigură și eficientă

Timp Liber2 luni ago

ZAREA 7 Stele, istoria ce merită povestită

Sanatate2 luni ago

Victoria Asanache organizeaza primele cursuri de Navigatori de pacienti oncologici din Romania

Frumusete3 luni ago

Luptă împotriva îmbătrânirii tenului cu noua gamă ACM: Duolys

Life Style3 luni ago

Arcca, cel mai mare operator de campusuri private din România, pune la dispoziția studenților peste 2500 de locuri de cazare

Frumusete3 luni ago

Premiera – Onda, prima optiune pentru cei cu grasime localizata!

Life Style3 luni ago

S-a lansat platforma online myorganic.ro

Trending