Connect with us

UTILE

Asigurarea de sănătate privată – must have in 2020

Published

on

Dacă ai avea 10 secunde să definești sănătatea, ce răspuns ai da? Ai privi-o ca pe un proces constant de care trebuie să ai grijă în mod consecvent sau, mai degrabă, ca pe o sumă de simptome care trebuie tratate în momentul în care apar?

Cu toate că până nu demult răspunsul publicului din România ar fi înclinat substanțial către cea de-a doua variantă, oamenii au devenit tot mai interesați de înțelegerea factorilor care compun o stare bună de sănătate și o stare generală de bine. Acest lucru înseamnă că astăzi răspunsurile converg spre viziunea care presupune că o sănătate bună reprezintă un proces continuu în care alimentația și mișcarea devin piloni importanți pe care se clădește un stil de viață sănătos.

Dieta echilibrată, care oferă nutrienții necesari organismului, respectarea unui interval minim de exerciții fizice în fiecare zi, dar și a unui calendar în ceea ce privește analizele medicale periodice se încadrează în planul mai larg al prevenției. Publicul din România începe să fie tot mai interesat de adoptarea obiceiurilor sănătoase și de implementarea în stilul de viață a instrumentelor moderne care facilitează o mai bună analiză a stării de sănătate – de la aplicațiile de monitorizare a pulsului, până la accesarea unei polițe de asigurare medicală privată.

Prin intermediul unei astfel de asigurări de sănătate de la companii precum MediHelp Internațional, românii pot accesa servicii medicale de cea mai înaltă calitate din cadrul unei rețele internaționale de peste 425000 de clinici și spitale. O asigurare acoperă costurile pe care le implică majoritatea procedurilor medicale de diagnosticare și tratament și le oferă pacienților o plasă de siguranță împotriva dezechilibrului financiar care poate apărea în urma unei afecțiuni grave al cărei tratament este unul costisitor. Printre cele mai importante beneficii, alături de întinderea globală a serviciilor medicale la cele mai înalte standarde, o reprezintă acoperirea costurilor investigațiilor medicale de prevenție.

Advertisement

Descoperirea unei probleme grave de sănătate în fază incipientă și tratarea acesteia la timp, fără urmări serioase, le oferă pacienților un grad foarte mare de siguranță în ceea ce privește starea lor de sănătate.

Care este diferența dintre un abonament medical și o asigurare medicală privată

Abonamentul medical este deductibil fiscal într-o anumită limită și joacă un rol fundamental în prevenția sau rezolvarea problemelor medicale cu o complexitate mică sau medie, cu o limitare în cadrul unei rețele locale de clinici. Sunt concepute pentru a facilita monitorizarea și evaluarea constantă a stării de sănătate, ceea ce va duce la depistarea timpurie a afecțiunilor medicale, dar nu acoperă tratamentele pentru afecțiunile complexe, ale căror costuri sunt ridicate.

În comparație cu abonamentul medical, beneficiile unei asigurări medicale de la MediHelp au în vedere punerea la dispoziția pacienților a soluțiilor pentru diagnosticarea, tratarea și depășirea problemelor de sănătate cele mai complexe. Cu ajutorul asigurării private, pacientul primește garanția accesului la cele mai prestigioase instituții medicale din țară sau din străinătate, un timp de așteptare redus, posibilitatea alegerii medicului care să se ocupe de caz sau cele mai recente modalități de tratament sau tehnologii de diagnosticare.

Românii sunt tot mai interesați de prevenirea problemelor de sănătate în detrimentul tratării lor abia atunci când simptomele nu mai pot fi ignorate, ceea ce arată un grad ridicat de maturitate socială. Acest lucru le permite companiilor care oferă asigurări medicale, precum MediHelp, să își extindă serviciile pe care le oferă clienților pentru a acoperi o parte cât mai mare a nevoilor acestora. Astfel, prin platformele de asigurare împotriva cancerului și cea de Second Opinion, MediHelp înglobează servicii complexe prin care asigură pacienților o serie de instrumente eficiente de diagnosticare și tratamente la instituții medicale cu cea mai bună reputație medicală din lume.

Advertisement

Trecerea spre un comportament de prevenție de la cel de tratare a problemelor transformă piața din România într-o oportunitate importantă pentru furnizorii de servicii medicale private. Pe fondul creșterii nivelului de trai și al gradului de atenție oferită sănătății a oamenilor, asigurările private devin unul dintre instrumentele preferate ale acestora pentru a accesa serviciile medicale la calitatea pe care o așteaptă. Cu un sistem național de sănătate tot mai aglomerat, în care subfinanțarea duce la deficiențe de infrastructură medicală, o asigurare medicală privată își arată încă o dată avantajul pentru că oferă accesul la servicii medicale la furnizorii privați. Toate aceste motive au făcut ca, în ultimii ani, percepția publicului din România în privința asigurărilor private de sănătate să evolueze considerabil și să genereze o creștere a acestei piețe cu peste 20% în ultimul an.

Alege planul de asigurare cel mai potrivit nevoilor tale și fii sigur că în 2020 nu îți neglijezi starea de sănătate!

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending