Connect with us

UTILE

Avantajele salopetelor de lucru

Published

on

Salopetele de lucru sunt extem de utile pentru o varietate de meserii. Acestea vin in modele variate si sunt disponibile intr-o gama larga de materiale, pentru a se potrivi perfect fiecarui domeniu de lucru. Avand in vedere acest aspect, atunci cand alegi salopeta de lucru, trebuie sa iei in considerare mai multi factori. In multe domenii industriale, mediul si activitatea determina tipul de echipament de protectie pe care trebuie sa-l poarte angajatii, in timp ce in alte domenii alegerea echipamentului depinde de preferinte. Daca lucrezi intr-un domeniu in care trebuie sa-ti protejezi corpul sau hainele, o salopeta de lucru se va dovedi a fi cea mai buna alegere pentru desfasurarea activitatii in conditii de siguranta si de confort deplin.

Beneficiile pe care le ofera o salopeta de lucru

Dintre toate tipurile de imbracaminte de lucru disponibile pe piata, salopetele sunt unele dintre cele mai convenabile si mai confortabile articole vestimentare. Proiectate ca o singura piesa vestimentara, acestea sunt extrem de utile in aproape orice domeniu de activitate, fiind usor de purtat peste hainele de zi. Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei salopete de lucru bune este capacitatea acesteia de a proteja o mare parte din corp, de la umeri pana la glezne. Atunci cand sunt purtate cu imbracaminte adecvata, manusi si cizme de lucru, acestea ofera o protectie completa. Acesta este motivul pentru care o gama atat de diversa de industrii opteaza pentru salopete de lucru si mai jos vom mentiona cateva:

 • mecanica
 • rutiera
 • inginerie
 • fabricatie
 • minerit
 • constructii

Salopetele de lucru sunt proiectate cu scop

In functie de natura muncii desfasurate, salopetele pot fi adaptate in mai multe moduri pentru a proteja angajatul. Specificatiile salopetelor de lucru te pot ajuta sa determini ce stil este cel mai potrivit pentru o anumita industrie.

 • Materialul poate fi impermeabil pentru cei care lucreaza in aer liber sau in medii umede.
 • Salopetele pot avea genunchii intariti pentru angajatii care se apleaca constant.
 • Materialul salopetelor poate fi colorat, atat pentru stil, cat si pentru identificare.
 • Salopete de lucru ignifuge pentru angajatii care lucreaza in jurul flacarilor deschise.
 • Salopete de lucru cu vizibilitate ridicata pentru persoanele care lucreaza in jurul vehiculelor in miscare sau in conditii de lumina scazuta.

Multe tipuri de salopete sunt dotate cu multiple buzunare de diferite dimensiuni, pentru a tine sau a atasa unelte si alte echipamente. Acestea sunt extrem de utile pentru mecanici si persoanele care lucreaza in domeniul constructiilor.

In unele situatii, sunt necesare costume de lucru pentru a proteja angajatii de diverse pericole, principalele fiind temperaturile extreme si substantele chimice daunatoare. Aceste costume sunt concepute fie din pantaloni si jacheta, fie din salopeta si jacheta.

In alte cazuri, masurile de protectie sunt necesare pentru ca angajatii sa nu se murdareasca. Mecanicii lucreaza in mod constant cu grasime si alte produse pe baza de ulei, care pot lasa pete greu sau imposibil de eliminat de pe haine. O salopeta de lucru va proteja hainele angajatilor si le va oferi tot confortul necesar in timpul activitatii.

Advertisement

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending