Connect with us

UTILE

Avocat Bucuresti cu daruire deplină pentru drepturile omului

Published

on

Lumea, mai ales cea modernă, se șlefuiește constant, accentul căzând cu precădere asupra complexității sociale, politice, economice, culturale și umane. Niciodată, ca până în acest punct, lumea nu a fost la fel de doldora de provocări dintre cele mai diverse, cunoașterea umană cucerind noi și noi teritorii, tocmai pentru că țelurile oamenilor au căpătat alte proporții și societățile s-au transformat în spații neomogene. De la un capăt al altul al lumii, lucrurile sunt într-o continuă mișcare și datorită conflictelor ori, mai bine sus, intrigilor.

Bineînțeles, unele intrigi din istorie au fost nefaste și au dus la conflicte mondiale. Dar sunt și intrigi care duc spre progres și, în unele cazuri, îmbunătățesc atitudini, cutume, proceduri, dând dreptul victimelor să aibă parte de dreptate. Juridicul a avut o însemnătate aparte încă din vremea lui Aristotel, pe când lumea greacă năștea prima formă a democrației și cetatea devenea un loc înfloritor, al posibilităților de manifestare umane. Arte precum retorica și oratoria erau închinate pledoariilor, elogiilor, blamului, întregul eșafodaj al argumentării fiind construit în jurul a două țeluri apărarea și acuzarea.

Lumea a fost plină întotdeauna de vinovați și victime, uneori fiind greu de văzut diversele nuanțe ale acestor două poziții care nu pot fi mereu absolute. Ceea ce a reușit umanitatea a fost să șlefuiască forurile puterii, să înlesnească posibilitatea ca oamenii să se pregătească pentru a face față traiului împreună și pentru a transforma învățarea argumentării în arma potrivită pentru rezolvarea problemelor. Societățile timpurii s-au dezvoltat când au atins un echilibru, o independență și au mărit bunăstarea cetățenilor. În ciuda trecerii timpului, resortul judiciarului este același, apărarea și, implicit, acuzarea vinovatului, pentru înlesnirea dreptății, singura de care avem nevoie pentru desfășurarea unei lumi cu adevărat bune, luminate în chip profund de o evoluție temeinică.

Poate că, în fond, evoluăm în funcție de cantitatea de dreptate omenească pe care o putem înfăptui pentru cei din jurul nostru, în numele valorilor care nu pot fi niciodată pervertite de timp: onoarea, noblețea, altruismul, adevărul, dedicarea, respectul etc. Ele sunt căile de acces spre evoluție și păstrarea lor neîntinată ne dă și posibilitatea de a oferi generațiilor viitoare o lume căreia îi pot continua menirea. Fără dreptate totul ar fi pierdut, în orice societate. Oricât de înfloritoare ni s-ar părea, din punct de vedere economic, politic, cultural, în absența puterii de a ajunge la dreptate, nu putem face niciun pas înainte. Din fericire, împotriva erorilor unor sisteme judiciare, lumea modernă creează din ce în ce mai multe contexte, astfel încât vina să poată fi găsită cu adevărat. Se acordă dreptul la replică tot mai multor persoane și se scot uneori la lumină fapte hotărâtoare care pot răsturna complet destinul unui proces. Când ne gândim la dreptate în zilele noastre, în minte ne vin avocații, jurații, judecătorii și toate celelalte persoane care-și dăruiesc timpul vieții pentru a descâlci ițele mai mereu încărcate ale vinovăției.

Advertisement

Odată cu evoluția societății s-au dezvoltat însă și problemele care pot să apară. Oamenii sunt diferiți și acționează în acord cu natura, credințele, dorințele și interesele lor, producând uneori câte un rău greu de imaginat. Avocații există pentru a căuta dreptatea și a o servi, oferind unul dintre cele mai valoroase ajutoare speciei umane.  Dacă sunteți în căutarea unui avocat Bucuresti, puteți lua în seamă o serie de aspecte care v-ar putea ajuta în căutarea dumneavoastră. În problemele majore, când dreptatea nu se înfăptuiește așa cum se cuvine, CEDO – Curtea Europeană a drepturilor omului este locul în care rezolvarea poate veni pe deplin. Dacă aveți nevoie de servicii complexe, un birou de avocatură cu experiență îndelungată și cu posibilitatea de a susține pledoarii valoroase, eficiente în fața instanțelor felurite, civile, comerciale, administrative, penale, poate să vă ajute în cazul negocierilor, redactării contractelor sau să vă ofere consultanță în domeniul proprietății.

Cu o întindere temeinică asupra domeniilor imobiliar, de afaceri și al proprietății, cu posibilitatea de a negocia și redacta contracte civile și comerciale în română sau engleză, veți putea să descurcați cu ușurință problemele care poate tergiversează și în privința cărora vi se pare că nu găsiți deocamdată o soluție. Avocații pregătiți de către Consiliul Europei, la CEDO, stăpânesc fiecare etapă a procedurilor acestei curți, de la redactarea unei cereri eficiente, care să sporească admisibilitatea, până la executarea hotărârii de către statul român. Stăpânitori ai limbilor de circulație internațională, franceză și engleză, valorificând relația cu ONG-urile axate pe drepturile omului, folosindu-se de îndelungata experiență, găsind argumentele bazate pe cazuri similare potrivite, reușesc să vă apere interesele și să pună încă o cărămidă-n zidul dreptății lumii.

Când propriul stat sau anumite instituții, persoane cu potență financiară și relațională devin inamicii constrângători ai cetățenilor, CEDO constituie ușa care se deschide și aduce speranța în dreptatea cuvenită oamenilor care nu au puterea să răstoarne practici abuzive, corupte, mâncate de cutumele minciunilor perpetuate, ale indiferenței ori ale lașității. Pentru stârpirea acestor tipare care-i înjosesc pe oameni luptă CEDO prin intermediul avocaților. Lumea mai bună pe care o urmărim nu este făcută, așa cum s-ar părea, din idealuri grandioase. Împlinirea, cu simplitate, a dreptății poate fi un răspuns la multe întrebări pe care toți cei interesați de bunul mers al lucrurilor și le pun.

Am văzut, de-a lungul anilor, ce pot face nedreptățile perpetuate și cum uneori luptele oamenilor nevinovați cu statutul, și nu numai, sunt de la început îngropate. Însă, din fericire, sunt înglobați în aerul Europei și adevărul trebuie să prevaleze înaintea nedreptăților!

 

Advertisement

top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending