Connect with us

Emisiuni

Beth Hart, la Garantat 100%: „Pentru mine, muzica e precum natura. Precum gradina. E Dumnezeu”


Personalitate şi stil inconfundabile. O voce viscerală, curajoasă, dinamică, impetuoasă ne va impresiona profund duminică seară, la TVR 1. Cântăreaţa şi compozitoarea americană Beth Hart este invitata lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%”, pe 12 decembrie, ora 23.00.

„Pentru mine, muzica e precum natura. Precum grădina. E Dumnezeu.

Când priveşti o grădină sau te uiţi în ochii copiilor, când vezi lucruri care n-au fost călcate în picioare şi minţi care n-au fost încă închistate, când totul e în starea sa naturală, minunată, asta e pentru mine muzica, asta e ce poate face ea”, îşi explică invitata lui Cătălin Ştefănescu relaţia cu universul muzicii, pe care şi ea îl desăvârşeşte prin vocea ei viscerală, curajoasă, dinamică, impetuoasă, care atinge, poate, cele mai joase note ale unei voci feminine.

Noua emisiune-eveniment pe care Cătălin Ştefănescu şi echipa sa sunt nerăbdători să o ofere telespectatorilor TVR este întâlnirea cu Beth Hart, cîntăreață și compozitoare născută la Los Angeles, devenită una dintre cele mai apreciate voci ale scenei de blues-rock. Şi asta nu doar datorită colaborărilor cu mari chitariști, ca Jeff  Beck, Slash, Joe Bonamassa, ci mai ales pentru personalitatea sa și pentru stilul inconfundabil care au propulsat-o în atenția iubitorilor de muzică.

Se spune că vocea ei „opreşte timpul în loc” şi că trebuie ascultată live măcar o dată în viaţă. Dacă în luna august nu aţi prins niciunul dintre concertele susţinute de Beth Hart în România, o puteţi asculta şi cunoaşte mai bine la „Garantat 100%” pe artista despre care chitaristul şi compozitorul blues-rock Joe Bonamassa spunea, încă la începutul colaborării lor, că este „noua Janis Joplin sau Tina Turner”. Duminică, 12 decembrie, ora 23.00, la TVR 1, invitata lui Cătălin Ştefănescu este unica Beth Hart.

„Întâlnirea cu Beth Hart este un moment de mare emoție, datorat onestității și autenticității cu care această mare artistă ne dezvăluie detalii din profunzimea și din intimitatea universului său personal. Și totul culminează cu hotărârea artistei de a cânta în emisiunea noastră două piese muzicale. E foarte greu de relatat în cuvinte un asemenea moment. Așteptăm să-l împărtășim cu cei care ne urmăresc și cărora le mulțumim pentru susținerea, încrederea și solidaritatea cu care ne onorează!”, mărturiseşte Cătălin Ştefănescu, prezentatorul şi realizatorul „Garantat 100%”.

„Însă muzica clasică are ceva, un mod de a exprima ororile, dar şi miracolele, şi bucuria vieţii” – Beth Hart, la „Garantat 100%”, de la TVR 1

Despre actul compoziţiei, colaborarea cu alţi compozitori, despre muzica clasică, gen pe care îl iubeşte mai mult decât pe oricare altul, dar şi despre Nina Simone, George Harrison, spiritualitate, credinţă, ba chiar şi despre anxietate în pandemie şi alţi demoni… vom descoperi mai multe în dialogul dintre Cătălin Ştefănescu şi Beth Hart, interviu înregistrat pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, în luna august a acestui an.

„Muzica clasică e definiţia perfectă a bolilor mintale. De aceea iubesc acest gen de muzică mai mult decât pe oricare altul. După muzica clasică, cred că în clasamentul meu vine un amestec de blues, jazz şi soul. Îmi plac şi imnurile religioase, muzica country din Virginia… Dar muzica clasică reprezintă o minte cuprinsă de haos. O muzică a unei dinamici vaste. Fie că e în germană sau în italiană.

Opera germană e preferata mea, dar îmi place şi opera italiană.

Însă muzica clasică are ceva, un mod de a exprima ororile, dar şi miracolele şi bucuria vieţii. Aşa că nu mă mai satur de ea”, Beth Hart, la „Garantat 100%”. De neratat! Duminică, 12 decembrie, ora 23.00, la TVR 1.

La împlinirea a 22 de ani de existență, emisiunea „Garantat 100%” continuă în forță cu un nou sezon. Personalități de anvergură mondială povestesc, în exclusivitate pentru „Garantat 100%”, la TVR 1, momente memorabile din viețile și din carierele lor. Wynton Marsalis, trompetistul, compozitorul, directorul artistic al Jazz at Lincoln Center, singurul muzician din lume care a câștigat Premiul Grammy, în același an, atât pentru jazz, cât și pentru muzică clasică, a fost invitatul lui Cătălin Ştefănescu. Un alt regal al sezonului a fost interviul cu Charlotte Rampling, actriţa cu roluri în peste 60 de filme cunoscute în toată lumea, deţinătoare a numeroase premii, printre care un César (anul 2000) şi Premiul pentru cea mai bună actriţă oferit de Academia Europeană de Film.

„În toamna aceasta, în sezonul cu numărul 44, le oferim tuturor celor care ne urmăresc la TVR 1 o serie de întâlniri-eveniment, reafirmându-ne felul de a înțelege ideea de televiziune publică. În anul la capătul căruia Televiziunea Română va împlini 65 de ani”, punctează Cătălin Ştefănescu, realizatorul şi moderatorul „Garantat 100%”.                    

top-shop.ro%20

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Liana Stanciu ne pune ”ÎN DIRECT CU VIAȚA”, la TVR 2

Foto credit: TVR

Din 20 iunie, de luni până joi, de la ora 17:00, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să să evadeze din agitația cotidiană şi să se bucure de timpul liber sau de vacanţă urmărind „ÎN DIRECT CU VIAȚA”, un program de infotainment difuzat în direct 100%.

Gazda emisiunii va fi Liana Stanciu, moderator, influencer, om de televiziune şi radio care şi-a câştigat credibilitatea cu o mare experiență în presă și o cariera de necontestat în domeniul entertainment-ului și transmisiunilor în direct.

Emisiunea „ÎN DIRECT CU VIAȚA” este construită ca o agendă a celor mai interesante evenimente – fie că sunt culturale, sportive, educative etc. și a fost gândită cu scopul de a fi un reper pentru telespectatori.

Informațiile vor fi desprinse din realitatea proximă, acele lucruri pe care fiecare dintre noi le întâlnește în viața de zi de cu zi, însă nu mai are timpul necesar pentru a le acorda atenția cuvenită: subiecte interesante, dezbătute cu umor și cu non-conformism.

„După anii de pandemie, am înţeles cât de importantă este sănătatea fizică şi mentală, starea de bine, într-un cuvânt – VIAŢA. În emisiunea care începe acum, voi încerca să sărbătoresc VIAŢA în toate felurile şi formele, şi mai ales cu toate mijloacele.

Aşa că „hai să facem limonadă” din toate lămâile pe care le primim de la viaţă. Va aştept de luni până joi, de la ora 17:00, în direct cu vacanţa, zâmbetul, poveştile, bucuria, mişcarea, spectacolul…. toate într-un cuvant simplu, dar atât de important – VIAŢA”, spune Liana Stanciu.
Pentru că suntem în perioada estivală, abordarea subiectelor se va face într-o manieră lejeră, flexibilă, o alternativă de petrecere a timpului liber.

Invitații emisiunii „ÎN DIRECT CU VIAȚA” vor fi cei mai buni producători de evenimente, artiști de renume, oameni ai momentului din industria de entertainment, acoperind o paletă largă de subiecte, cu tematici diferite, în maniera unor discuții lejere, pe un ton prietenos, amuzant și degajat.

Cum telespectatorii îşi doresc să afle tot ceea ce este “trendy, fancy, funky, crazy, cool”, rubricile emisiunii vor acoperi domenii vaste de interes, încercând să trezească interesul publicului: interviuri cu artiști, designeri vestimentari, arhitecți, stiliști şi vedete.

Nu vor lipsi reportajele despre: noutăți hi-tech, tunning auto, amenajări interioare, idei de vacanță, modalități de petrecere a timpului liber, sport extrem etc.
Muzica „live” şi rubrici precum stiluri de vedetă, trenduri în shopping, idei de călătorii sau propuneri de rețete culinare delicioase și ușor de preparat se regăsesc şi ele în programul emisiunii.

top-shop.ro%20

Continue Reading

Emisiuni

Damian Drăghici, moment incendiar pe scena Te cunosc de undeva!, alături de Emi şi Cuza

Foto Credit: Antena 1

După cea de-a șasea gală Te cunosc de undeva!, în care echipa formată din Emi și Cuza a fost nevoită să se transforme în staruri rock, pentru sâmbăta aceasta, ruleta le-a adus celor doi o provocare de zile mari – Florin Salam.

Desi ştiau că juraţii vor puncta doar prestaţia lor pe scena transforming show-ului, cei doi au apelat la ajutorul unui profesionist pentru a realiza un moment cu totul special şi plin de energie la Te cunosc de undeva!

Astfel, Damian Drăghici li se va alătura lui Emi şi lui Cuza în cea de-a şaptea gală a show-ului de la Antena 1, pentru un moment care le-a dat mari bătăi de cap celor doi concurenţi. „Ruletă, ruleţică bună, dă-ne-o piesă în română!”, s-au rugat Emi şi Cuza la finalul ediţiei trecute, însă rugămintea lor nu a fost ascultată.

Mai mult, pariul ruletei a fost unul greu de dus. „Eu sunt foarte speriat de personajul pe care l-am primit… nu înțeleg, nu pot!”, a declarat Cuza, la repetiţii. La finalul reprezentaţiei, Damian le-a făcut şi o propunere celor doi: „Îi luăm cu noi în concerte!”. Cum s-au descurcat Emi şi Cuza, telespectatorii vor putea urmări sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1, în cadrul celei mai noi gale Te cunosc de undeva!

top-shop.ro%20

Continue Reading

Emisiuni

Finală de fete la „Vedeta populară”, la TVR 1

Foto Credit: TVR

Delia Gandore (Vaslui), Ioana Şandru (Gorj), Cristina Drăgan (Iaşi), Maria Chivu (Teleorman) , Ioana Ştefan (Suceava) luptă pentru premiul de 100.000 de lei şi titlul de „Vedetă populară” al sezonului 8. Iuliana Tudor ne invită la un spectacol complet duminică, 19 iunie, ora 21.00, la TVR 1.

„Cu fiecare finală ’Vedeta populară’, echipa noastră e mai bogată. Pentru că spectacolul final e cel mai încărcat de emoţii, miza fiind una ridicată. Şi nu vorbesc doar de valoarea financiară a premiului, ci de ce înseamnă, de fapt, să obţii titlul de ’Vedetă populară’. Este o confirmare că drumul tău, ca artist, a început cu dreptul şi că ai ales bine această  cale”, consideră Iuliana Tudor, iar evoluţia carierelor câştigătorilor celor şapte sezoane de până acum întăresc cele spuse de realizatoarea şi gazda emisiunii. Duminică, 19 iunie, de la ora 21.00, drumul unui alt artist urmează să fie pecetluit: Marea Finală „Vedeta populară” – sezonul 8 – se vede la TVR 1.

Va fi o finală de fete, după ce, cu o săptămână în urmă, cinci concurente au reuşit să impresioneze juriul mai mult decât contracandidaţii lor. Fiecare dintre ele va trebui să interpreteze o melodie din repertoriul lăutăresc şi un cântec foarte cunoscut din zona pe care o reprezintă.

Crescută printre muzicanți, în sunetele de fanfară din Valea Mare şi Zece Prăjini, vasluianca Delia Gandore, de 19 ani, deschide Finala sezonului 8 „Vedeta populară”. Și-a dorit mereu să cânte muzică lăutărească și s-a bucurat că are ocazia tocmai în această seară specială. Şi pentru Ioana Șandru, de 18 ani, din Gorj, acest gen este o premieră. Deși are în familie un lăutar celebru, pe Ion Văduva, Ioana nu şi-a făcut curaj până acum să-l abordeze. „Senioara” concurentelor finalei este Cristina Drăgan, de 30 ani, din Iaşi. E absolventă a Facultății de Farmacie, soție şi mamă a patru copii, dar muzica a însoţit-o mereu, astfel că nu a uitat niciodată doinele pe care le asculta acasă, când era copil. La rândul ei, Maria Chivu este pentru a doua oară în finala „Vedeta populară”. Pentru a-şi depăşi performanţa, tânăra de 21 ani din Teleorman a studiat, pentru seara de duminică, multe cântece, dar și stilul de viață al lăutarilor. Şi pe Ioana Ștefan, de 27 ani, proba de muzică lăutărească o scoate din zona de confort, dar viața a învățat-o să nu spună niciodată cuvântul „niciodată”. Născută la Suceava, Ioana s-a stabilit în Sibiu, unde și-a întemeiat o familie. Care dintre cele cinci talentate va pleca acasă cu premiul de 100.000 de lei şi cu titlul de „Vedetă populară”?

„Tot ce pot să vă spun este că Finala sezonului 8 aduce o mare surpriză în ultimele minute de emisie. Totul este să fiţi în faţa micului ecran duminică seară, la TVR 1, pentru a vă bucura de un spectacol complet”, ne invită Iuliana Tudor.

În premieră la „Vedeta populară”, duminică seară doi dirijori vor conduce Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului: Cristian Obrejan şi Gabriel Popescu. Şi, pentru că este Finala, avem parte de momente emoţionante, oferite atât de concurente, cât şi de membrii juriului. Astfel, Niculina Stoican va aduce un crâmpei din nunta din Mehedinți, Grigore Leșe interpretează la fluier o combinație de mai multe „Miorițe”, iar Bogdan Mihai Simion, însoțit de Lăutarii de mătase, va cânta o doină și o sârbă ca la Gorj. Cornelia și Lupu Rednic vor transpune pe scenă un obicei de primăvară, „Tânjaua de pe Mara”, o adevărată piesă de teatru muzicală. La rândul lor, Junii Sibiului au pregătit dansuri spectaculoase pentru seara cea mare.

„Mulţumesc echipei pentru efortul extraordinar, juriului, concurenţilor, tuturor orchestrelor participante, Junilor Sibiului şi Televiziunii Române, pentru susţinerea acestui proiect”, încheie Iuliana Tudor. Vedeta ne aşteaptă, aşadar, şi pe 19 iunie, de la ora 21.00, pentru a afla cine câştigă sezonul 8 al show-ului de talente din folclorul românesc, de la TVR 1. Spectacolul este preluat simultan și la TVRi și TVR Moldova.

top-shop.ro%20

Continue Reading
Trending