Connect with us

Business

Bucharest Tech Week se întoarce 


Timp de șase zile, Bucureștiul devine capitala internațională a tehnologiei. Între 14 și 19 iunie, are loc cea de-a 6-a ediție a Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, ce revine după doi ani cu evenimente live, în format fizic.

Bucharest Tech Week este organizat de Universum Expo. Partenerul principal al evenimentului este Cognizant Softvision, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea de produse software și inginerie digitală integrată. 

La această ediție, festivalul reunește peste 100 de speakeri și experți internaționali și locali în tehnologie, 1200 de profesioniști din diverse domenii și verticale de afaceri și peste 70 de companii ce își vor prezenta produsele și serviciile celor peste 25.000 de pasionați de tehnologie. 

Programul Bucharest Tech Week este structurat în cele două componente, șase conferințe de business și Tech Expo, expoziția de tehnologie dedicată publicului larg. Astfel, primele zile ale Bucharest Tech Week, 14-17 iunie, sunt dedicate celor șase conferințe, organizate sub numele Business Summits ce se desfășoară anul acesta la Radisson Blu Hotel. 

Participarea la acestea se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat online de pe 

La deschiderea oficială a festivalului, au participat Ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Ioan BURDUJA, Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea, Alexandru Savu, Senior Community Manager  Cognizant Softvision România, Partenerul Principal al festivalului, Florin Popa, B2B Director Orange, România, Tobias Matter, Head of BOSCH Engineering Center Cluj, Alexandru Măxineanu, Division Manager Concept Tech Events, Universum Expo, din partea organizatorului.

Ultimele zile ale festivalului, 17-19 iunie, sunt dedicate Tech Expo, singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est dedicată publicului larg. Aceasta are loc în Piața Constituției și oferă vizitatorilor accesul la cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și la ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business și a vieții personale. Accesul la Tech Expo este gratuit și se face cu înregistrare pe  https://www.techexpo.ro/.

Atât Business Summits cât și Tech Expo vor putea fi vizitate în întregime și în mediul online, pe platforma MyConnector.

Trei zile de tehnologie live pentru publicul larg, la Tech Expo. 

Ultimele zile de Bucharest Tech Week sunt marcate prin desfășurarea între 17 și 19 iunie, în Piața Constituției, a Tech Expo. Accesul la singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est dedicată publicului larg este gratuit, însă înregistrarea la eveniment, pe www.techexpo.ro, este obligatorie.

La Tech Expo, cel mai mare eveniment B2C din ecosistemul tehnologic autohton, iubitorii de tehnologie pot vedea și interacționa cu cele mai noi produse și soluții tech prezentate de companii locale și internaţionale. 

Pe lângă cele peste 70 de standuri cu gadget-uri, vehicule electrice, accesorii smart, produse și sisteme smart home și smart living, smartphone-uri, laptop-uri, tablete, gadget-uri, roboți sau drone, în premieră, va  fi amenajată o scenă unde vor avea loc paneluri de discuții, prezentări, demonstrații, unboxing-uri și sesiuni de gaming. Programul la scenă este împărțit pe zile, astfel: vineri, Tech Stage (tehnologii IT și digitalizare), sâmbătă, Gaming Stage (jocuri video) și duminică, The Future Stage (dispozitive, gadget-uri și aplicații de lifestyle și business).

Deschiderea oficială a expoziției are loc sâmbătă, 17 iunie, ora 14.00, în prezența Viceprimarului Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a Vicepreședintelui Autorității pentru Digitalizarea României, Dragoș Tohănean, a Secretarului de Stat de la Ministerul Educației, Sorin Ion, și a reprezentanților organizatorului Universum Expo și companiilor partenere, Cognizant Softvision și BOSCH. 

Aceasta este urmată de un panel cu participarea reprezentanților Primăriei Generale și ai primăriilor de sector, pe cea mai importantă temă pentru o capitală de secol XXI, a unei țări U.E., “Digitalizarea orașului: propuneri, obstacole, soluții”. Panelul va fi moderat de către Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City.  

Primul supercar românesc complet electric, prezent la Tech Expo 

Momentum, primul supercar complet electric dezvoltat integral în România de compania CryptoDATA Tech, va putea fi admirat în Piața Constituției, pe parcursul Tech Expo.

Supercar-ul full electric, realizat cu ajutorul tehnologiei blockchain, este acum prezentat în premieră publicului larg, după ce în martie a.c. a făcut obiectul unei prezentări dedicate doar presei. 

Momentum este dezvoltat modular, aceasta fiind una dintre cele mai importante caracteristici ale mașinii și are un modul blockchain integrat. Fiecare modul poate fi implementat într-o serie de vehicule pentru transport public și privat, devenind un dispozitiv IoT care poate comunica securizat cu orice alte dispozitive smart conectate la internet.

Acest supercar concept revoluționează domeniul automobilelor electrice, în special al automobilelor smart, prin faptul că aduce o soluție inovatoare pentru asigurarea de securitate și securizare a utilizatorului și a datelor pe care aceste smart EV-uri le colectează și pe care se bazează.

Minter Guardian, prezentare în premieră 

Pe lângă supercar-ul Momentum, CryptoDATA Tech prezintă în premieră Minter Guardian, un dispozitiv inteligent ce poate juca rol de router. Acesta este conceput pentru a oferi tuturor utilizatorilor acces la internetul global printr-o infrastructură cibernetică securizată, privată și nerestricționată, facilitând integrarea dispozitivelor inteligente în sistemul blockchain.

Tehnologii de ultimă generație pentru industria automotive

Zilele Tech Expo se remarcă printr-o serie de prezentări de tehnologii concepute să ne ofere un stil de viață confortabil și sigur, mai ales în timpul petrecut la volan. În acest sens, la standul “Centrul de inginerie BOSCH”, vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze tehnologii de ultima generație, create pentru asistența șoferului la volan, conducere automatizată sau pentru stații de încărcare mașini electrice. 

Brașovenii de la Skywell și Allview prezintă modelul de mașina Skywell ET5, primul SUV full electric, care îmbina tehnologia Skyworth cu inovația din ultimii 10 ani a industriei auto.

Din zona vehiculelor electrice nu vor lipsi trotinetele electrice cu design dinamic și ușor de utilizat, aduse de cei de la evoMAG. Acestea vor putea fi testate gratuit de participanții la expoziție. 

Test Drive cu cele mai noi modele de mașini electrice

Toți pasionații de automobile pot testa în cadrul Tech Expo cele mai noi modele de mașini electrice: Fiat 500e, Jeep Compass, Jeep Renegade, Mazda MX-30, Renault Captur. Test Drive-ul se face doar cu programare pe www.techexpo.ro. 

În cele trei zile de eveniment publicul va putea admira, dar și testa, alături de un pilot profesionist, o mașină Tesla de curse.

De la clasa smart la casa smart  

Tehnologiile prezentului includ deja diverse dispozitive pentru case și școli inteligente. 

Samsung vine la Tech Expo cu un concept de smart classroom. Acesta combină cele mai recente instrumente audio-vizuale precum tabletele Samsung, table inteligente interactive, imprimante și alte dispozitive. Totodată, ECDL, cel mai răspândit program de recunoaștere a competențelor digitale va aduce la Tech Expo cele mai noi imprimante 3D, dar și roboții educativi Mbot Ranger și Edison.

Pentru cei interesați de device-uri pentru smart homes, noutățile vin de laLivolo România, care va fi prezentă la expoziție cu: motoare wi-fi pentru draperii, senzori de temperatură și umiditate, senzor de sunet și lumină și noua generație de întrerupătoare tactile inteligente.

La standul TechCuisine.ro, vizitatorii vor putea interacționa cu specialiștii în tehnologii smart home, pentru a identifica cele mai eficiente soluții pentru transformarea locuinței într-una inteligentă. Printre aceste soluții prezente la Tech Expo se vor număra: echipamente inteligente germane, Tado, pentru controlul încălzirii și răcirii, sisteme pentru controlul automat al draperiilor și jaluzelelor de la SwitchBot, dar și alte echipamente și ecosisteme smart precum: încuietoare inteligentă, robinet inteligent pentru grădina, ghivece inteligente, prize și becuri inteligente. 

Inelul ce îți supraveghează sănătatea 

Vedeta din standul TechCuisine.ro va fi celebrul inel Oura Smart Ring, prezentat în premieră la Tech Expo. Deși arată ca un inel obișnuit, aceste este un gadget care monitorizează pulsul, mișcarea corpului, temperatura, oxigenul din sânge și fazele somnului, oferind o imagine completă asupra sănătății celui ce îl poartă. Vizitatorii expoziției din Piața Constituției vor avea posibilitatea să comande produsul direct de la stand, utilizând kit-ul special de stabilire a mărimii.

Telefoane, tablete, aplicații pentru transferuri de bani 

Vizitatorii Tech Expo vor avea ocazia să cunoască și să testeze smartphone-urile și tabletele HONOR, unul dintre principalii furnizorii de dispozitive inteligente la nivel global. 

Printre aplicațiile utile ce pot fi testate la Bucharest Tech Week se numără și SelfPay Now. Este aplicația prin care se pot depune bani pe card instant, la oricare dintre cele peste 7.000 de Stații de Plată SelfPay, indiferent de banca la care ai cardul. Astfel, nu mai este nevoie să cauți un anume bancomat, de la o anume bancă, pentru a depune bani pe card.

Accesul la Tech Expo este gratuit și se face prin înregistrarea prealabilă pe site-ul evenimentului,

https://www.techexpo.ro/. Minorii pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult sau dacă prezintă procură din partea părinților.

Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo. 

Partenerii Bucharest Tech Week sunt:

Main Partner: Cognizant Softvision

Bucharest Tech Week inspired by: Bosch

Innovation Summit Partner: Orange Business Services

Future Retail Summit Partner: RBC – Romanian Business Consult

Metaverse Summit Partner: certSIGN

HR Masters Summit Partner: Undelucram.ro

JAVA Summit Partner: EPAM Systems

Software Architecture Summit Partner: Luxoft

Gaming Stage Partner: Dell Technologies 

Metaverse Networking Partner: ClusterPower

Development Networking Partner: Dell Technologies 

Sponsors: ENGIE Romania, SAMSUNG, CryptoDATA, Fitbit, HONOR, Bento, Radiocom, TotalSoft, Essensys, eSolutions, Microsoft, YAROOMS, ELO Digital, HTEC Group, HIPO, Full Speed Systems, E.ON. 

Experience Partner: IQOS

Coffee Partner: L’OR

Smart City Enabler: Asociația Română pentru Smart City

Internet Partner: Viva Telecom

VIP Shuttle Partner: BlackCab

Parteneri media: KISS FM, CARIERE, HR Manager, Zile și Nopți, Femeia, Agerpres, The Recursive, hotnews.ro, PRwave.ro, wall-street.ro, start-up.ro, Softlead, retail-fmcg.ro, Modern Buyer, inoras.ro, solutiipc.ro, marketingromania.ro, marketingfocus.ro, Phoenix Media, COCOR Media Channel, Blitz TV, CINEPLEXX.  

Despre Universum 

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu. 

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă dintr-o serie de evenimente online, organizate cu scopul informării și educării mediului de business autohton. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide. 

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații. 

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking. 

Târgul Imobiliarium Universitate reunește pe parcursul celor 3 zile peste 50 de proiecte rezidențiale noi din București și împrejurimi.

MyConnector este o platformă flexibilă care permite organizarea de evenimente, conferințe și expoziții online, dar și interacțiunea live între participanți.

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Business

Top 10 echipamente frigorifice care nu pot lipsi din cadrul unei bucatarii profesionale!


Indiferent daca este vorba de restaurante, cantine, baruri, pizzerii sau de orice alta unitate de alimentatie publica, echipamentele frigorifice sunt, fara indoiala, un element esential. Datorita acestora, ingredientele si preparatele sunt mentinute la temperatura scazuta in mod constant, aspect care contribuie la pastrarea prospetimii acestora si la prelungirea termenului de valabilitate.

Pentru a beneficia de echipamente HoReCa performante, care contribuie la productivitatea si succesul afacerii dumneavoastra, apelati cu incredere la Fresco, o companie care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992. Aici veti descoperi o gama variata de echipamente destinate afacerii dumneavoastra, de la branduri renumite la nivel international.

bucatarii profesionale

In momentul in care alegeti sa investiti intr-un echipament profesional, aveti garantia calitatii, a fiabilitatii, dar si a duratei de viata indelungate si a consumului de energie redusa. In plus, cei care colaboreaza cu Fresco Expert se bucura de multe alte servicii de calitate, toate menite sa creeze o experienta unica.

Asadar, iata ce tipuri de echipamente frigorifice nu pot lipsi din cadrul unei bucatarii profesionale!

1. Dulapuri frigorifice. Confectionate din otel inox, dulapurile frigorifice pentru bucatarii profesionale au functie de refrigerare si congelare. In plus, asigura un control deosebit de precis asupra temperaturii si umiditatii.

2. Mese de lucru refrigerate. In cazul in care aveti nevoie de mese reci sau mese de congelare, explorati oferta Fresco pentru a descoperi cele mai bune oferte! Modelele puse la dispozitie dispun de 1 pana la 4 usi si sunt destinate utilizarii multiple, precum depozitarea sau prelucrarea alimentelor.

3. Abatitoare. Cel mai sigur sistem de racire in bucatarii profesionale este reprezentat de abatitoare, cunoscute si drept blast chillere. Astfel de echipamente pot raci instantaneu si eficient orice tip de preparat.

4. Masini de cuburi de gheata. Un astfel de echipament nu poate lipsi dintr-un bar, mai ales in aceasta perioada, cand se deschide sezonul cald. Acestea functioneaza cu apa sau aer, au randament ridicat si pot produce chiar si fulgi de gheata.

5. Lazi frigorifice. Alege lazi frigorifice din catalogul Fresco Expert si vei avea parte de un echipament cu volum de pana la 1.200 de litri, care poate genera temperaturi de congelare de pana la -24 de grade Celsius.

6. Saladete. Saladetele au un dublu rol in bucatarii profesionale. Pe de o parte, sunt utilizate pentru a pastra prospetimea ingredientelor destinate salatelor. Pe de alta parte, au o functie estetica din moment ce prezinta ingredientele intr-o maniera extrem de atractiva.

7. Frigidere de bauturi. Cu o capacitate crescuta de stocare, design elegant si dotate cu iluminat interior, astfel de echipamente nu ar trebui sa lipseasca din bucataria unei afaceri de succes.

8. Vitrine de vinuri. Cand doriti sa achizitionati vitrine de vinuri, optati pentru un produs cu una sau mai multe zone de reglare a temperaturii, dotate cu usi din sticla si termostat electronic, asa cum sunt modelele din oferta Fresco Expert.

9. Vitrine de tapas/sushi. Din bucatariile cu specific spaniol sau japonez, astfel de echipamente sunt esentiale, din moment ce intregesc experienta pe care vreti sa o puneti la dispozitie clientilor dumneavoastra.

10. Camere de frig si accesorii. Nelipsite din dotarea unei bucatarii profesionale, camerele de frig pot pastra fructele, legumele si carnea proaspete, totul intr-o atmosfera controlata.

top-shop.ro%20

Continue Reading

Business

Mastercard lansează primul său album muzical: Priceless®


Cel mai recent milestone în călătoria de brand audio a Mastercard

Album disponibil mai întâi pe Spotify, cea mai populară platformă de muzica din lume

Mastercard a lansat la Cannes Lions Festival of Creativity primul său album muzical numit Priceless®. Albumul, disponibil întâi pe Spotify și ulterior pe alte platforme de streaming, conține 10 melodii compuse de 10 artiști din întreaga lume. Fiecare piesă încorporează melodia recognoscibilă a identitatii audio Mastercard. 

Pentru a-și spori angajamentul față de fanii muzicii și talentele emergente, Mastercard și-a unit forțele cu platforma de creație muzicală Beatclub a apreciatului producător Timbaland. Inspirați de melodiile originale dezvoltate pentru albumul Mastercard, noii creatori de muzică Beatclub au fost îndrumați de Timbaland în timp ce remixau două piese remarcabile.

„Primul nostru album muzical care cuprinde munca inspirațională și originală a 10 artiști în ascensiune duce abordarea noastră inovatoare de branding audio la un nivel și mai înalt, de neegalat”, a declarat Raja Rajamannar, Chief Marketing and Communications Officer Mastercard și Președinte Healthcare. „Din Algeria până în Australia și din Slovenia până în Suedia, fiecare dintre artiști a integrat melodia noastră în piesele lor și a creat ceva de care suntem cu toții cu adevărat mândri! Sperăm ca și alții să se bucure de aceste cântece la fel de mult ca noi.”

Ca parte a colaborării cu Beatclub, Mastercard va achiziționa și va oferi abonamente timp de un an pe platforma Beatclub pentru sute de noi creatori din comunități dezavantajate.

„Acest parteneriat a fost o potrivire naturală, având în vedere obiectivul comun al Mastercard și Beatclub de a sprijini artiștii și industria”, a spus Timbaland. „Împreună ridicăm noua generație de artiști prin puterea muzicii și a mentoratului. Furnizarea de platforme, instrumente și conexiuni cu scopul de a ajuta creatorii să-și urmeze pasiunile deschide uși prin care nenumărați artiști pot să pătrundă într-o industrie care este adesea impenetrabilă.”  

Mastercard a colaborat îndeaproape cu producătorul executiv Niclas Molinder pentru a găsi artiști care acoperă o varietate de culturi, limbi și genuri – un element central al identității albumului. Fiecare artist a avut sarcina de a încorpora melodia brandului în cântecul său, demonstrând modul în care brandingul audio poate fi folosit în mod inovator. Albumul complet va cuprinde piese de la artiști în ascensiune, precum Michael Rice (Marea Britanie), Shiraz (Liban), Good Harvest (Suedia), Alma Lake (Columbia/SUA), Raees (Algeria), Tejas (India), Nadine Randle (Marea Britanie/Suedia), Tania (Australia), Elle B. (SUA) și Amaya (Slovenia).

Albumul va fi prezentat la o petrecere de lansare alături de Spotify, partenerul de lansare exclusiv al Mastercard și cea mai populară platformă audio din lume, cu 422 de milioane de utilizatori în 183 de piețe. În calitate de lider global în industria sa, Spotify se angajează să ridice și să sprijine artiștii în ascensiune și le va oferi o platformă și mai mare ca aceștia să se conecteze cu un public global robust de ascultători și fani.  

Mastercard are o relație de lungă durată cu industria muzicală, prin intermediul platformei Priceless și lucrează cu artiști precum Jennifer Hudson, SZA și alții.

Björn Ulvaeus din trupa ABBA, co-fondator al Sessions, o platformă care sprijină creatorii de muzică și partener Beatclub, a declarat: „Albumul unic al Mastercard și parteneriatul cu Beatclub pun în lumină sprijinirea artiștilor și creatorilor aflați la început de drum, ceea ce îi va ajuta pe acești interpreți talentați să devină recunoscuți la scară globală.”

###

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

top-shop.ro%20

Continue Reading

Business

Aranjează-ți un voiaj cu MAM Bricolaj

Foto credit: MAM Bricolaj

În 2022, MAM Bricolaj aniversează 11 ani de la deschiderea primului magazin și pune la bătaie 11 sejururi la munte odată cu debutul vacanței mari. Premiile se acordă săptămânal printr-o tragere la sorți la care pot participa clienții care au făcut achiziții de minim 250 de lei în magazinele fizice MAM Bricolaj.

Retailer-ul de materiale, accesorii pentru mobilier și electrice MAM Bricolaj este preocupat de confortul clienților săi nu numai la domiciliu, dar și în vacanță.

Astfel, în perioada 13 iunie – 28 august, retailer-ul desfășoară campania „MAMrelaxat” prin care va dărui săptămânal o vacanță la munte unui client norocos. Pachetele turistice cadou includ cazare pentru trei nopți la Family Hotel Arnica*** Moieciu și demipensiune pentru o familie (2 adulți + 2 copii).

Premiul se acordă prin tragere la sorți, iar la campanie pot participa, prin intermediul unui talon dedicat, clienții care au făcut cumpărături de minim 250 de lei în magazinele fizice MAM Bricolaj în decursul unei săptămâni. Înscrierile la tombolă se fac de luni până duminică, urmând ca taloanele introduse în urnele celor trei magazine MAM Bricolaj – Morarilor, Ghencea și Luică – să fie puse laolaltă pentru extragerea de la începutul săptămânii următoare.

„Din cauza situației economice dificile, vedem tot mai des cazuri în care clienții noștri au trebuit să aleagă între a-și renova casa și a petrece câteva zile de relaxare într-o destinație turistică. Într-o majoritate covârșitoare, au ales să-și cheltuiască economiile pe proiecte de amenajare a domiciliului, amânând călătoriile de plăcere.

Astfel, am hotărât să le oferim clienților noștri o șansă la petrecerea unui concediu de trei stele împreună cu familia, câteva zile de relaxare în care să-și reîncarce bateriile și să-și împrospăteze ideile pentru tot ceea ce și-au propus să îmbunătățească acasă”, a declarat Ioana Găvan, director de marketing MAM Bricolaj.

Aflat într-o zonă superbă, cu o panoramă deosebită spre Munții Bucegi și Piatra Craiului, Family Hotel Arnica*** Moieciu oferă o mulțime de facilități pentru familii: tiroliană, loc de joacă pentru copii, sală de biliard, ping-pong și hochei de masă, posibilitatea de a organiza trasee montane. Este locul ideal pentru relaxare în cuplu sau alături de copii.

Câștigătorii din campania „MAMrelaxat” vor stabili perioada sejurului împreună cu reprezentanții unității de cazare, în funcție de disponibilități. Pachetul turistic poate fi exercitat până la data de 20 decembrie 2022.

top-shop.ro%20

Continue Reading
Trending