Connect with us

Naturiste

BUCURIA NATURII – VARZA VERDE. Ce efecte benefice are asupra organismului uman?

Published

on

Varza este o plată originală din Europa, cultivată de milenii. Există numărate varietăţi, consumate peste tot în lume. Numeroase studii epidemiologice au arătat utilizarea consumului regulat de varză: legumă anticancerigena prin excelenţă, ea previne în mod eficient îmbătrânirea prematură a celulelor, dată să atârne în balanţă calorică.

 

CALITĂŢI NUTRITIVE

Cu puţine calorii (sunt 18 kcal/100g), varza este totuşi bogată în substanţe utile:

e bogată în beta-caroten, mai ales partea colorată, şi reprezintă una dintre cele mai bune surse alimentare de acid folic (antianemice şi indispensabilă dezvoltării fătului). Chiar şi după ce a fost fiartă, varza este o bună sursă de vitamina C (20mg/100 g).

  • un conţinut bogat în minerale îndeosebi în calciu, potasiu şi magneziu.
  • conţine fibre alimentare eficiente pentru luptă împotriva constipaţiei, deoarece sunt pline de apă şi cresc volumul fecal.
  • substanţele sale sulfurate (glucozinolatii) au un efect demonstrat în prevenirea cancerului.

 

EFECTELE ŞI IMPACTUL VERZEI ASUPRA ORGANISMULUI

Diferite studii au arătat o corelaţie pozitivă între consumul de varză şi o mică incidenta a cancerului şi a maladiilor cardiovasculare.

Pe de altă parte, varza este utilizată în medicină naturistă de foartă multe vreme. Antibacteriana, favorizând cicatrizarea, ea este folosită în aplicare externă (compresii, cataplasme). Efectul drenor de la nivel digestiv face din ea un bun depurator general.

BENEFICIAZĂ LA MAXIM DE PROPRIETĂŢILE ACESTEI LEGUME MIRACULOASE

Varza poate fi consumată crudă dau fiartă, după gust. Este întotdeauna preferabil să alegem o varză tânără şi foarte proaspătă, va fi mai puţin fibroasa, cu un gust mai puţin tare şi aşadar mai bine tolerată la nivel digestiv. Se mai recomanda alternarea tipurilor de varză, ca să profitaţi de binefacerile fiecărei proprietăţi.

DE REŢINUT:

Varza rosie este bogată în antocieni, pigmenţi polifenolici roşii sau violeţi, deosebit de protectori.

Varietăţile de varză asiatică, mai moale şi dulceagă, sunt perfecte pentru reţetele familiale, deoarece savoarea lor sulfurata este mai puţin pregnanta. De preparat sub formă de salată sau tăiate fin în preparatele culinare în wok, cu tăieţei sote.

VARZA VERDE - RETETE DE SANATATE (3)

 

Foto Credit: REȚETE SE SĂNĂTATE

Naturiste

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Published

on

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România și lider al pieței de sucuri proaspete, aduce pe piața locală o nouă gamă de produse din ingrediente 100% naturale, create din plante de ceai culese din munții Greciei. Noul produs, Olympus Ceai de la munte, este singurul ceai rece cu ingrediente 100% naturale de pe piața locală, realizat din plante de ceai Sideritis, fără zahăr adăugat, fără aditivi și fără cafeină.

Gustul autentic al Greciei

Aroma fină și discretă a noului produs te poartă în universul grecesc și te îndeamnă să redescoperi frumusețea naturaleții și gustul răcoritor. Ceaiul rece reprezintă o alternativă ușoară și delicioasă a răcoritoarelor, fiind perfect în orice moment al zilei. Ingredientele naturale îmbogățesc întreaga experiență a gustului și fac ca fiecare moment de consum să fie desăvârșit.

Cinci arome, cinci motive în plus de bucurie

Fie că alegi aromele clasice răcoritoare, precum menta sau lămâia, sau vrei să experimentezi ceva nou, cum ar fi rodia dulce-acrișoară, piersica bogat aromată sau gustul unic al fructului aronia, cele cinci arome ale noului produs Olympus te vor cuceri pe loc.

Perfect în orice moment

Având doar ingrediente naturale în compoziție, Ceaiul de la munte poate fi consumat în orice moment al zilei –  la micul dejun, la birou, acasă sau în oraș, cu prietenii, reprezentând o alegere delicioasă și fresh.

„Decizia de a introduce o nouă gamă de băuturi în portofoliul Olympus a venit natural, ca urmare a strategiei de dezvoltare pe termen lung a companiei, prin diversificarea portofoliului de produse. Am identificat o oportunitate în piață și, ulterior, am transformat-o în provocarea de a crea un ceai realizat doar din ingrediente naturale, o alternativă gustoasă a băuturilor răcoritoare. Ne mândrim să prezentăm publicului larg Olympus Ceai de la munte și să oferim consumatorilor gustul autentic al ceaiului proaspăt infuzat”, a declarat Mădălina Toma, Marketing Manager Olympus.

Ceaiul rece Olympus contribuie la menținerea unui echilibru și a unei hidratări corespunzătoare a organismului. Creat pentru cei care caută o alternativă naturală a răcoritoarelor, Ceaiul de la munte este alegerea perfectă pentru ca fiecare moment de consum să devină unul de răsfăț.

Noul Ceai de la munte este disponibil în marile lanțuri de magazine din toată țara, în cinci sortimente cu arome inconfundabile.

***

Despre Hellenic Dairies

Grupul Hellenic Dairies, cel mai mare procesator de lactate din sud-estul Europei, a împlinit zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit peste 130 de milioane de euro pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 43 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi și sucuri naturale.

Continue Reading

Naturiste

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Published

on

Sa bei un ceai cald atunci cand esti racit nu este doar reconfortant, ci ajuta si sistemul imunitar sa lupte impotriva bolii. Descopera in randurile de mai jos cateva metode de prevenire a racelii doar cu plante naturiste pe care le puteti achizitiona de oriunde.

Raceala si gripa sunt doua boli care pot fi cu greu evitate, pentru tratarea acestora sunt indicate ceaiurile cat mai naturale. Incearca si tu urmatoarele ceaiuri din plante naturiste, care te ajuta sa lupti cu bolile de sezon.

Remedii de sezon din plante naturiste: 6 ceaiuri care iti vor alunga raceala si gripa!

  • Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbirul este un remediu utilizat de mii de ani in medicina si are efecte fabuloase in combaterea indigestiei. Unele persoane folosesc ghimbirul pentru a scapa de infectiile respiratorii, artrita sau dureri musculare, nu doar ca detoxifiaza si curata organismul in intregime, ci poate fi aliatul tau perfect in raceala si gripa. Alimentul se consuma cu mere si cu suc de lamaie. Ulterior, daca ai luat cateva kilograme in plus in perioada sarbatorilor, te poate ajuta sa le dai jos intr-o clipita.

  • Plante naturiste: Ceaiul de busuioc

Ceaiul de busuioc este folosit ca leac inca din timpurile antichitatii, este o bautura foarte sanatoasa si ajuta organismul sa invinga boala. Busuiocul este bogat in uleiuri esentiale, antioxidanti si alti nutrienti ce ofera energie si productivitate organismului. Medicii recomanda atat in timpul racelilor, cat si in crizele de ulcer. Busuiocul are la baza efect anti-inflamator, scade febra si calmeaza durerile abundente de gat.

  • Ceaiul de tei un bun calmat

Nu numai ca este foarte bun in calmarea racelii, ceaiul de tei este unul din cele mai cunoscute si folosite ceaiuri de la noi, scade febra si vindeca afectiunile productive ale gatului. Mai mult, poate actiona ca un sedativ, te face sa te relaxezi si sa ai un somn cat mai placut si odihnitor. Florile de tei sunt bune luptatoare cu tensiunea arteriala si unele migrene in timpul racelii, dar detin un rol important in lupta cu celulita.

  • Ceai din coji de ceapa

Poate fi socotit un adevarat elixir si un antioxidant minune. Nimeni nu a stiut despre pana cand medicii au descoperit acest remediu ce a facut furori in medicina romaneasca si peste hotare. Ceaiul din coji de ceapa face minuni in caz de tuse si raceala, se obtine din doua cepe ce se fierb cu tot cu coaja in 1,5 litri de apa, alunga raceala si durerile de cap, previne infarctul, tromboza si accidentul vascular.

  • Plante naturiste: Ceaiul de soc

Ceaiul de soc are beneficii miraculoase pentru sanatatea ta, este una dintre cele mai alese in categoria noastra de plante naturiste si, de altfel, cel mai bun medicament naturist. Folosit de mii de ani, socul este o planta ale carei beneficii nu au fost descoperite in totalitate ce elimina toxinele din organism, dar poate fi util si daca te simti rapus de o raceala de sezon. Socul poate fi folosit cu usurinta, atat sub forma de infuzie, cat si sub forma de tinctura sau suc de soc. Ba mai mult, poate vindeca si sinuzita.

  • Ceaiul de cimbru: aliat excelent impotriva virozelor

Ceaiul de cimbru este o minune pentru organism si are foarte multe proprietati senzationale, care sunt mai putin faimoase. Cimbrul s-a folosit pentru tratarea bolilor, incepand de la raceli si gripa pana la epilepsie, ani la rând. Acest ceai face minuni pentru sistemul respirator si foarte bun luptator impotriva virozelor. El tratează astmul, bronsita si stimuleaza sistemul nervos. Daca il consumi frecvent, starile de melancolie devin istorie. Asa ca, incearca-l cu incredere!

Acum, ca ai descoperit mai multe despre aceste remedii, te invitam sa citesti si despre tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna.

Foto: iStock.com

Continue Reading

Naturiste

Locuri și oameni dedicați vieții sănătoase și de calitate

Published

on

Joi, 16 mai, Taupe Bistro, locul unde inovația întâlnește tradiția în excelență și Eisberg, compania care prin inovație revoluționează ideea de salată proaspătă, au fost gazdele unui eveniment dedicat jurnaliștilor și bloggerilor de lifestyle.

 

Conceptul de viață sănătoasă și de calitate a reunit cele două companii, care i-au provocat pe oaspeți să trăiască o experiență marcată de inovație și prospețime, de la ambianța bistroului Taupe, situat într-un loc plin de tradiție, la preparatele gastronomice moderne și savuroase, bazate pe asocieri inspirate de salate Eisberg și ingrediente de calitate.

“Deschiderea acestui bistrou a însemnat o provocare, pe care am ales să o accept, dorind să resuscitez ceea ce era un loc ales de crema societății de odinioară, care ieșea la o cafea bună sau la masă, pe bulevard. Îmi doresc să refacem atmosfera, dar să o aducem puțin în zilele noastre, să redevină un loc unde poți petrece timp alături de cei dragi, beneficiind de servicii de calitate.

Ingredientele proaspete sunt un alt criteriu important, atunci când este selectat locul preferat, cel la care revii cu plăcere și încredere” a declarat Cristi Opaiț, antreprenorul ce deține, pe lângă Taupe Bistro și Lido’s Brasserie, alte două localuri în București și Vama Veche.

Produsele companiei Eisberg sunt prezente pe piață încă din 1996, și din 2005, de când au început să se adreseze consumatorului final, și-au câștigat încrederea acestuia inovând permanent.

Sloganul “din pungă direct în farfurie” a atras un segment în creștere al populației, preocupat în special de alimentație sănătoasă dar și de gestionarea eficientă a timpului liber, pe care să-l aloce cu predilecție propriei persoane.

“Practic, oferim un produs gata de consum, iar la capăt consumatorul, în afară de bucuria gustului, are mai mult timp la dispoziţie ca să facă ce-şi doreşte – să se plimbe, să iasă la masă cu prietenii sau familia, să facă sport, să citească, să călătorească etc. Putem spune că salatele Eisberg reprezintă un stil de viaţă sănătos.” a declarat Lucian Trofin, director general al companiei Eisberg.

Cele două companii, cu valori comune sau complementare, pe care le potențează reciproc, au prezentat oaspeților un meniu creat de chef-ul de la Lido’s Brasserie, cu preparate pline de savoare, bazate pe combinații de salate și ingrediente proaspete de calitate, ce se regăsesc atât la bistroul Taupe cât și la braseria Lido.

Continue Reading
Advertisement
Culinar2 zile ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

CulinarO săptămână ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Naturiste2 săptămâni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Naturiste3 săptămâni ago

Ceaiuri din plante naturiste: 6 ceaiuri care alunga raceala si gripa

Culinar3 săptămâni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru toamna

Frumusete3 săptămâni ago

Află și tu cum să scapi de grăsimea nedorită

Evenimente3 săptămâni ago

Simpozionul European “Rehabilitation Synergies for Optimal Esthetics Results in Digital Dentistry” a avut loc la Bucuresti

Evenimente3 săptămâni ago

Se deschide Delicios Gourmet!

Culinar3 săptămâni ago

Si noi azi ce mai mancam?

Culinar3 săptămâni ago

Călătorii culinare în… ton cu gusturile tale

Culinar3 săptămâni ago

Ce mancam azi: trei preparate gustoase, sanatoase si rapide pentru familia ta

Culinar4 săptămâni ago

Top 10 orașe cu cea mai bună pizza din lume

Sanatate1 lună ago

Cele mai bune idei pentru un mic dejun gustos si satios

Frumusete1 lună ago

Masti pentru eliminarea punctelor negre: retete cu ingrediente din bucatarie

Timp Liber2 luni ago

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Frumusete2 luni ago

Vara aceasta se poartă SensoDays

Frumusete2 luni ago

Atunci când îți colorezi părul și îi împiedici căderea

Frumusete3 luni ago

Starea de bine nu cunoaste varsta – noul concept de vacanță balneo

Culinar3 luni ago

Top 3 tipuri de pizza cu reteta simbolica

Timp Liber4 luni ago

Preparatele potrivite pentru pauza de pranz de la birou

Trending