Connect with us

LIFE STYLE

Care este topul celor mai importante solutii pentru ingrijirea lentilor de contact

Published

on

Vreti sa stiti care este momentul ideal pentru curățarea lentilelor de contact? Aflati din randurile de mai jos!

Solutiile pentru ingrijirea lentilelor de contact sunt accesorii indispensabile destinate intregului process de ingrijire a articolelor medicale optice. Acest process cuprins cuprinde curatarea, clatirea si dezinfectarea acestora.

Purtarea lentilelor de contact implică o îngrijire specială ce necesită folosirea soluțiilor speciale pentru lentile de contact. Acestea sunt folosite pentru curățarea, clătirea, dezinfectarea și păstrarea lentilelor de contact. Soluțiile de lentile multifuncționale ajută la spălarea, clătirea și păstrarea lentilelor de contact. moi.

Există diverse tipuri de soluții pe care le poți folosi pentru a curăța lentilele:

Soluții multifuncționale – sunt folosite pentru a curăța și dezinfecta lentilele. Atunci când folosiți acest tip de soluție, nu veți avea nevoie de mai multe produse cu diverse funcții, astfel sunt foarte ușor de folosit;

Advertisement

Soluții cu peroxid de hidrogen – curăță și sterilizează lentilele de contact, însă necesită o atenție sporită la folosirea lor. Este important să nu clătiți lentilele cu acest tip de soluție, ci cu o soluție de curățare – soluțiile cu peroxid de hidrogen sunt folosite doar la dezinfectarea lentilelor, iar pentru clătire puteți folosi o soluție salină. De asemenea, acest tip de soluție nu poate fi aplicat direct în ochi întrucât pot provoca leziuni;

Soluții saline – folosite pentru curățarea și păstrarea lentilelor în suportul special, însă nu pentru curățare sau dezinfectare

Cand trebuie curatate lentilele de contact?

Momentul ideal pentru curățarea lentilelor de contact este imediat după ce le-ai purtat. Pe durata purtării, lentilele de contact captează o serie de factori din atmosferă precum praf, polen și alți alergeni. Aceștia au un efect dur asupra ochilor și provoacă iritații puternice.

Ochiul are proprietăți naturale de curățare, ce se găsesc în lacrimi. Lentilele de contact, în schimb, funcționează ca un fel de barieră care atrage impuritățile ce în mod normal s-ar depune pe ochi și ar fi curățate în mod natural, cu excepția că acestea rămân acolo și necesită o curățare specială.

Beneficiile soluţiilor

În primul rând, contribuie la formarea unui mediu steril în momentul în care nu porți lentilele și le păstrezi în suportul special creat pentru acestea. De asemenea, grație substanțelor care stau la baza soluțiilor, lentilele tale își vor păstra din calitate pentru o perioadă îndelungată de timp, vorbind aici despre flexibilitate, finețe și aspect. Pe scurt, aceste soluții garantează confort pe tot parcursul zilei.

Advertisement

Fie ca folosesti lentile de contact clasice sau lentile de contact colorate colorate, asigură-te că folosești o soluție special concepută pentru nevoile tale. În acest fel, nu îți vei pune în pericol vederea, iar lentilele tale vor fi tot timpul sterile, umede și ușor de aplicat. Acest ritual se va integra de minune în rutina ta de zi cu zi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Solutii pe baza topului

Popularitatea lentilelelor de contact favorizeaza alegerea optima a marcii de solutii care ti se potrivesc. Selectia solutiilor pentru lentilele de contact trebuie sa tina cont de o serie de criterii pertimente, printre care si topul lunii publicat de catre un magazin de specialitate precum Optilen.ro.

Una dintre cele mai vandute solutii este Clean Active Premium XXL 600 ml, deja o marcă obișnuită cu să fie plasată în vârful ierarhiei. Clean Active este o soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică. Soluția are în compoziție hialuronat de sodiu, care ajută la păstrarea lentilelor curate.

Soluția Clean Active, disponibilă în sticluțe de 600 ml, se remarcă prin următoarele proprietăți:

  • menține ochii umezi, hidratați și previne uscarea încomodă;
  • ajută la procesul de vindecare accelerate;
  • prelungește viața lentilelor de contact;
  • prezintă o compoziție îmbunătățită, principalele substanțe active conținute sunt hialuronatul de sodiu și polyquaternium

AOSept Plus cu HydraGlyde 360 ml este o soluție pe bază peroxid de hidrogen destinată dezinfectării tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Agentul de hidratare Moisturizing HydraGlyde oferă lentilelor hidratarea necesară pe tot parcursul purtării lor. Fiecare pachet conține un recipient cu AODISC. Soluția AOSEPT PLUS se folosește, împreună și întotdeauna, cu recipientul AODISC.

Agentul de hidratare HydraGlyde aderă la suprafața lentilei formând o peliculă care previne uscarea ei, lentila rămânând umedă până la 16 ore. Lentilele sunt suficient de hidratate pentru a oferi confort pe toată durata purtării lor.

Advertisement

Așadar, nu ezita să alegi, la momentul potrivit, acea marcă de soluție multifuncțională sau pe bază de peroxid de care ai atâta nevoie!

Soluția Opti-Free PureMoist reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, menținând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime.

In top se mentine si marca de solutii de ingriire Solo-Care Aqua.

Desi intre timp pe piata au aparut mai multe produse de acelasi gen, Solo-Care Aqua ramane una din cele mai eficiente si in acelasi timp cele mai accesibile solutii multifunctionale de intretinere. Soluția prezintă următoarele caracteristici:

  • Soluție multifuncțională de intretinere pentru lentile de contact moi, însumând într-un singur flacon funcțiile de curățare, dezinfectare, păstrare, clătire, umezire.
  • Excelent efect antibacterian
  • Îndepărtează depunerile de proteine, de lipide și de calciu
  • Efect dovedit în lupta împotriva Acanthamoeba
  • Recomandată și purtătorilor de lentile de contact cu ochi sensibili

În concluzie, merită se te bucuri de ochi hidratați și sănătoși pentru întreaga zi, fără a-ți face probleme legate de apariția simptomelor de uscăciune sau iritație oculară.

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending