Connect with us

UTILE

Care sunt caracteristicile celor mai bune televizoare 4k?

Published

on

Atât apartamentele simple, cât și casele mari împărtășesc câteva aspecte comune – au o sursă de lumină în fiecare cameră, sunt dotate cu electrocasnicele necesare și au anumite dispozitive de divertisment. De fapt, multe dintre locuințe au, în cel puțin o încăpere, un televizor. Indiferent că îl folosim pentru a viziona documentare, știri, filme sau desene pentru cei mici, ne bucurăm de prezența lui ori de câte ori avem ocazia. În ultimii ani, evoluția în materie de calitate a imaginii oferite a cunoscut o creștere exponențială. Din acest motiv, în zilele noastre ne putem bucura de experiențe aproximativ identice cu realitatea – singurul lucru de care avem realmente nevoie este dispozitivul potrivit. Descoperă în rândurile de mai jos toate caracteristicile pe care cele mai bune televizoare 4k le au!

  1. Dimensiunea ecranului

Este importantă nu doar pentru calitatea (și claritatea) oferită, ci și pentru a te asigura că se potrivește cu spațiul pe care îl ai la dispoziție. Multe televizoare 4k sunt caracterizate de o diagonală mare, fiind potrivite pentru dormitoare sau livinguri. Cu scopul de a te ajuta în alegerea ta, ghidează-te după următoarele dimensiuni:

  • Televizoare 4k cu diagonala de 55 – 60 cm – acestea sunt potrivite pentru încăperile mai mici, precum este bucătăria. Aici, vei putea respecta distanța de vizionare, de 180 cm;
  • Televizoare 4k cu diagonala de 80 – 81 cm – sunt ideale pentru living sau dormitor, fiind și cele mai vândute modele de pe piață, alături de cele între 82 și 110 cm;
  • Televizoare 4k cu diagonala de 117 – 152 cm – locuințele mari și luxuriante sunt locul perfect pentru acest tip de dispozitive, întrucât distanța de vizionare recomandată pentru ele este de la 2 până la 6 metri.

Pentru a calcula dimensiunea potrivită pe care diagonala nu trebuie să o depășească, măsoară distanța dintre ochi și ecran. Numărul pe care îl vei obține va fi împărțit la 3, acesta reprezentând dimensiunea pe care diagonala televizorului tău 4k o necesită pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol.

  1. Calitatea imaginii televizorului 4k

Nu există caracteristică tehnică mai importantă decât calitatea, cu precădere atunci când vorbim despre televizoare 4k. Pentru un expert, citirea specificațiilor tehnice este o activitate ce nu impune dificultăți. Pentru restul persoanelor, am realizat următorul ghid:

  • HD Ready – este un televizor 4k cu rezoluție 1280 x 720;
  • Full HD – impune o rezoluție 1920 x 1080;
  • Ultra HD 4K – vine cu o rezoluție 3840 x 2160.

Multe dintre produsele ideale pentru anul acesta sunt prezentate pe BloguLuMarinica.ro, alături de alte specificații tehnice extrem de utile atunci când te decizi să achiziționezi un televizor 4k pentru casa ta.

  1. Posibilitatea de conectare cu alte dispozitive

Suntem în 2020, ceea ce înseamnă că petrecem o bună perioadă de timp adunând informații din multe surse și pe dispozitive diverse. Spre exemplu, poți oricând folosi un cablu HDMI pentru a conecta și afișa ce este pe laptop, precum și un stick pentru a încărca fișierele necesare pe televizor. Este recomandat ca și modelul pe care ai pus ochii să aibă mufe HDMI, USB, RJ45 (pentru Smart TV), precum și unele necesare boxelor, căștilor și chiar pentru ieșirile audio-video.

O achiziție la fel de importantă ca un televizor 4k nu se face în fiecare an, costul fiind cel mai vizibil indiciu. De aceea, atenția pe care o acorzi acum în procesul de selecție a modelului potrivit va fi extrem de utilă pentru a te bucura de un televizor 4k de calitate superioară pe termen lung!

Advertisement
top-shop.ro%20
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending