Connect with us

UTILE

Care sunt principalele avantaje în a avea depozite automatizate?

Published

on

Eficientizarea activităților din cadrul unui depozit, precum și o bună vizibilitate asupra acestora, sunt aspecte care au determinat companiile de pretutindeni să investească în soluții moderne. Administrarea depozitelor cu volume mari de mărfuri a fost dintotdeauna o activitate complicata, ce necesita resurse multiple, dar și timp. Lucrurile însă s-au schimbat semnificativ odată cu apariția soluțiilor hardware și software ce pot fi integrate în cadrul activităților din depozite. Mai mult decât atât, multe dintre acestea îți pot chiar oferi un control absolut asupra a tot ceea ce se întâmplă în cadrul unui depozit. În contextul actual, în care accentul cade destul de mult pe eficiență, automatizarea unui depozit reprezintă o decizie mai mult decât inspirată.

Așteptările clienților din ce în ce mai ridicate în ceea ce privește livrarea produselor este unul dintre motivele pentru care automatizările sunt mai mult decât necesare astăzi. Un produs nelivrat la timp, înseamnă de cele mai multe ori un potențial client important pierdut. Astfel, am pregătit o listă cu câteva dintre cele mai importante motive pentru care să investești încrezător pentru a avea parte de depozite automatizate.

Posibilitatea de a procesa rapid comenzile, chiar și în perioadele aglomerate

Implementarea unor automatizări (fie ele de tip software sau hardware) în cadrul unui depozit va avea un impact major asupra modului în care sunt procesate și livrate comenzile către clienți. Dacă în perioadele mai puțin aglomerate, întregul proces logistic se desfășoară în condiții normale, în cele aglomerate, lucrurile pot scăpa cu ușurință de sub control. Din acest motiv, implementarea unui sistem informatic modern, reprezintă o investiție ce îți va aduce multiple beneficii în ceea ce privește procesarea și livrarea comenzilor.

Vizibilitate în timp real asupra stocurilor

În perioadele aglomerate, stocurile se pot epuiza rapid, astfel că reaprovizionarea nu se poate face suficient de repede, spre nemulțumirea clienților. Din acest motiv, implementarea unei soluții software precum este Smart ID.WMS este recomandat tuturor companiilor care își doresc o vizibilitate mult mai bună asupra stocurilor proprii. Atunci când se cunoaște în timp real starea stocurilor, este mult mai simplu să se facă reaprovizionarea în timp util, oferind astfel tuturor clienților posibilitatea de a comanda și de a primi comenzile în condiții normale.

Automatizările aduc reduceri de costuri

Unul dintre marile avantaje aduse în general de tehnologiile moderne este faptul că acestea pot aduce reduceri semnificative de costuri prin simpla eficientizare a activităților. Un depozit automatizat poate funcționa fără întreruperi, astfel că eficienta rămâne constantă pe întreg parcursul zilei. Prin metodele de procesare clasice (cu personal) costurile de operare pot fi mult mai crescute, în special daca se iau în calcul turele de noapte, ce presupun remunerări adiționale.

Posibilitatea de a colecta și analiza mult mai ușor diferite date

Atunci când există implementat un sistem informatic, este mult mai simplu să colectezi, respectiv să analizezi diferite date importante. Aceste date te pot ajuta să înțelegi mult mai bine modul în care business-ul tău evoluează, dar și schimbările pe care ar trebui să le faci în viitor. La acestea se adăuga și procesul de inventariere care poate deveni mult mai la îndemână prin implementarea unei astfel de soluții.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending

Copyright © 2015 - 2022, Rețete de Sănătate by RADAR DE MEDIA ONLINE. Acest site este găzduit de ROMARG