Connect with us

UTILE

Ce elemente de inovație aduce segmentul SUV din punct de vedere infotainment în 2022

Published

on

Cu sistemele de infotainment disponibile pe noile modele de SUV-uri, condusul devine o experiență și mai plăcută. E de ajuns să apeși un ecran tactil sau să dai o comandă vocală pentru a accesa posturile de radio preferate, a lansa fișiere de tip video sau a afișa fotografii. În același timp, ai acces la funcții utile pe parte de informare și organizare, precum calendar, informații despre vreme sau detalii despre trafic.

Prin urmare, nu e de mirare că și mașinile devin tot mai inteligente, fiind dotate cu tehnologie de ultimă generație, care vine în sprijinul șoferilor și al pasagerilor. Sistemele de infotainment îți pot oferi o experiență de condus completă, permițându-ți să te orientezi mai ușor, să ții legătura cu cei dragi sau să te bucuri de muzica preferată, fără a te distrage de la drum. Descoperă în continuare ce elemente de inovație aduc SUV-urile din punct de vedere al sistemelor infotainment în 2022.

 

Cu sistemele de infotainment disponibile pe noile modele de SUV-uri, condusul devine o experiență și mai plăcută. E de ajuns să apeși un ecran tactil sau să dai o comandă vocală pentru a accesa posturile de radio preferate, a lansa fișiere de tip video sau a afișa fotografii. În același timp, ai acces la funcții utile pe parte de informare și organizare, precum calendar, informații despre vreme sau detalii despre trafic.

 

Advertisement

Îți dorești să te folosești de funcțiile telefonului tău chiar și atunci când te afli în mașină, însă în același timp vrei să conduci în siguranță? În prezent nu mai este necesar să manevrezi smartphone-ul pentru a conversa telefonic, a vizualiza mesajele sau a folosi hărțile de Android sau Apple. Totul se poate face mai sigur și mai ușor, conectându-ți telefonul la mașină prin USB sau bluetooth.

 

SUV-urile cu infotainment integrat, precum Opel Grandland, îți oferă posibilitatea de a conecta smartphone-ul prin Apple CarPlay sau Android Auto, pentru a avea acces la hărți, servicii de mesagerie și streaming audio. Poți inclusiv să controlezi vocal funcțiile telefonului, pentru ca atenția ta să rămână la drum.

Ecran digital tactil, simplu de controlat atunci când conduci

Din punct de vedere al ecranului de bord, SUV-urile cu infotainment integrat îți oferă o experiență simplă și intuitivă. De exemplu, pentru că vorbeam de noul Opel Grandland, e bine să știi că acesta dispune de cel mai recent panou Pure Panel, complet digital. Dotat cu ecran multimedia de până la 7″ și ecran tactil de navigație de 10 „, SUV-ul te ajută să rămâi conectat cu cei dragi, să asculți muzică sau să cauți cel mai bun traseu până la destinație.

 

Advertisement

Când conduci un SUV cu sistem infotainment, totul este la îndemână și ușor de accesat, inclusiv reglarea sunetului sau a temperaturii din mașină. Poți chiar să reglezi sistemul audio astfel încât sunetul să se audă la intensitatea dorită, în funcție de locul ocupat în mașină. Opțional, în cazul unor modele de SUV, sistemul Infotainment poate fi acţionat inclusiv cu ajutorul comenzilor de pe volan sau prin sistemul de recunoaştere vocală.

Sistem de navigație care te ajută să ajungi fără griji la destinație

Un alt element inovator inclus în sistemul de infotainment este partea de navigație. Aceasta se adaptează rapid la ruta pe care o parcurgi, îți planifică în mod dinamic traseul și te ghidează spre destinație, evitând porțiunile cu probleme de trafic sau ambuteiaje. Și în cazul navigației te poți folosi de controlul vocal, astfel încât să nu îți pierzi concentrarea când te afli în mers.

 

Sistemul Infotainment poate recepționa anunțuri despre trafic din zona curentă de recepție, înregistrând totodată poziţia şi mişcările autovehiculului, pentru a te conduce cât mai eficient către locul unde vrei să ajungi. În SUV-urile moderne poți uita de momentele în care trebuie să scoți harta și să cauți trasee alternative, pentru că totul se realizează automat, fără efort.

Update-uri ale sistemului prin setări OTA – Over the Air

Actualizările over-the-air permit producătorilor de automobile să realizeze modificări și actualizări sau chiar să corecteze erorile de software de la distanță, prin intermediul Wi-Fi. Această caracteristică devine tot mai întâlnită la SUV-urile cu infotainment, odată ce sistemele ajung să fie din ce în ce mai complexe și necesită update-uri constante. Setările instalate prin WI-FI pot scuti șoferii de drumuri la dealer pentru updates.

Advertisement

 

Pe lângă caracteristicile de mai sus, viitorul SUV-urilor rezervă și alte surprize pe parte de infotainment. În anii următori, vom asista la tot mai multe upgrade-uri ale sistemelor din autoturismele pe care le conducem, iar drumurile zilnice vor deveni din ce în ce mai simple și mai plăcute.

 

Dacă până acum SUV-urile erau alegerea potrivită pentru spațiu, confort și siguranță, în 2022 acestea devin și un etalon al mașinilor inteligente, care se adaptează la nevoile șoferilor.

Advertisement

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending