Connect with us

Timp Liber

În ce fel este terapeutică alergarea?

Published

on

Interviu cu Oana NĂSTASE, directorul Bucharest RUNNING CLUB

 

Se recomandă să faci mișcare câte 30 de minute, în fiecare zi, pentru a contracara efectele stresului și ale stilului de viață sedentar. Sunt însă din ce în ce mai mulți oameni care trec la nivelul următor și încep să alerge la maratoane. Nu neapărat pentru performanță, cât pentru sănătate.    

 

  1. Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul Maratonului București Raiffeisen Bank, care în fiecare toamna ”ocupă” bulevardele capitalei cu mișcare, energie, sănătate. Și mult zâmbet. Evenimentul tot crește de aproape 10 ani. Ce îi motivează pe acești oameni?

 

Anul 2017 este special pentru Bucharest RUNNING CLUB premier events: competitia cu care am pornit si care a pus temelia alergarii sradale de masa in Romania implineste 10 ani. Pe 14-15 octombrie sarbatorim editia a 10-a a Raifeisen Bak Bucharest Marathon.  In acest an ne asteptam la peste 15.000 alergatori din 60 tari. Evolutia Bucharest RUNNING CLUB dar si a Maratonului Bucuresti a fost organica ; daca in 2008 erau cateva mii de participanti la singurul astfel de eveniment din tara , acum sunt multe mii care vin de pe tot mapamondul  la cel organizat de noi, iar in Romania, toate orasele  mari au inceput sa aiba competitii de alergare stradala pe distante mai lungi sau mai scurte.  Pe noi ne bucura toate categoriile de alergatori cu motivatiile lor multiple. Acum ma gandesc la dezvoltarea turismului sportiv – la maniera moderna de a ne arata si promova capitala prin evenimente sportive de masa. Oamenii au o pasiune – alergarea si folosesc prilejul unui maraton sau semimaraton international pentru a vizita o alta destinatie. Noi promovam capitala si Romania cu mare incredere si mandrie. In acelasi rand alergatoii romani care calatoresc in strainatate fac cinste Romaniei – sunt cetateni europeni si universali liberi, sportivi, activi, moderni.

 

  1. În ce fel este terapeutică alergarea? Cunoașteți probabil mulți oameni care și-au depășit anumite suferințe, fizice sau psihice, prin alergare. Ne puteți da un exemplu?

 

Alergarea este terapeutica pe toate nivelurile: pentru amatori este dorinta de a face miscare intr-un mod simplu; dupa primele antrenamente si dupa primii kilometri realizezi ca gandurile incep sa se limpezeasca, incepi sa te relaxezi mintal si psihic iar daca alergi constant simti cu adevarat efectul endorfinelor si ai experienta unor sentimente de eliberare, multumire de sine, satisfactie. Eu personal am experienta celor mai bune idei cand alerg , cand meditez si cand am conversatii tip coaching.  Sportivii cu dizabilitati sunt extraordinari: familia Popa din Bucuresti vine la fiecare editie: domnul Popa are ambele membre afectate si merge incet, in carje. Vine cu sotia, imbracati frumos, in costume nationale si participa la Cursa Populara. Pentru a parcurge cei 3 km, pleaca cu o ora inaintea startului. Merge incet si demn alaturi de sotia sa. Sunt  frumosi si mandri de costumele lor si de mesajul pe care il transmit atat alergatorilor dar si publicului.

 

  1. Cum se pot depăși limitele fizice, prin alergare? (ma gandesc la armele cu care sa te dotezi: disciplina, tenacitate, vointa, capacitatea de a prioritiza si a alunga balastul din viata ta (pt a avea timp de antrenament, renunti la altele – la obiceiurile proaste)

 

Pentru cei competitivi, alergarea si lupta cu propriile limite este un mod de autoeducare, autodisciplinare. Exista deja studii care arata coralarea dintre un program riguros de antrenament cu o tinta clara de performanta si cresterea eficientei si productivitatii individului la locul de munca.  Pentru altii este momentul lor de glorie atins prin sport- alergare. Momentul cand ai incheiat un semimaraton sau maraton dar chiar si prima cursa de 3, 5 sau 10 km este unic: faptul ca ai reusit ceva ce nu puteai sau nu-ti inchipuiai ca poti acum 1 luna sau 1 an este fantastic; iar daca te afli printre castigatori si ai atins performante speciale, alergarea devine o pasiune si chiar o dependenta. Adrenalina concursului este la cote maxime; noi, ca organizatori o simtim din plin; iar cand o traiesti, este momentul acela de glorie cand iti spui „eu am facut asta”, cand treci linia de sosire cu lacrimi in ochi si iti imbratisezi familia cu o pasiune pe care nu ai mai simtit-o de mult.

 

  1. Există un anume tip de mindset la care ajungi, ca alergător? (Cat de profunde sunt transformările din mental? E vb despre o minte mai echilibrata, mai sanatoasă, fără reflexele falsului confort al civilizației actuale, dominată de capcanele tehnologiei)

 

Sunt multe cazuri de alergatori foarte pasionati care si-au descoperit vocatia si si-au transformat cariera prin alergare. Noi lucram cu cativa oameni dintre acestia care s-au dedicat foarte mult sportului si alergarii iar acum a devenit meseria lor : Victor Vlad si Stefan Oprina care sunt si alergatori si antrenori; Gabi Solomon care este un motor al organizarii de evenimente si al sportului dedicat unor cauze; Andrei Rosu care s-a transformat din corporatist in sportiv si a  devenit celebru. Andrei a devenit si coach si public speaker tot prin alergare si anduranta; traduce experienta si etapele necesare pentru a depasi anumite limite fizice in termeni de business si dezvoltarea performantelor in cariera. Tehnologia si confortul fiecare luate separat sunt concepte benefice. Problema este ca noi confundam lenea cu confortul si dependenta de placeri facile venite prin ecrane cu tehnologia. Fiecare aspect al tehnologiei trebuie trecut prin filtrul gandirii si utilizat atat cat este intr-adevar „util”.  Daca observi ca scroll-ezi compulsiv ecranul telefonului chiar ore in sir, poate si noaptea in pat inainte sa adormi, da, asta este o dependenta nociva si mai bine alergi un tur de parc sau de bloc – fiecare dupa nivelul propriu de antrenament – si cu siguranta somnul va fi mai bun dupa aceea.

 

  1. Dacă vorbim de sănătate, să ne referim și la cea a familiei. Multe familii aleargă împreună. (antrenamentul, pregatirea, participarea la maraton sunt activitati care, facute impreuna, consolideaza relatiile intre soti, au puternic impact formator, asupra copiilor, este o forma de educatie continua)

Da, avem multe exemple de cupluri care alearga impreuna. A inceput un sot si l-a molipsit si pe celalalt. Unul dintre ambasadorii BRC  – Daniel Osmanovici este un om de televiziune profesionist, recunoscut si un alergator tenace care a atras-o si pe sotie, chiar si pe copii, iar acum au vacante active, city-break-uri in jurul competitiilor importante europene. Acum cateva editii a avut loc un moment extrem de emotionant cand un alergator ne-a cerut sprijinul in a organiza cererea in casatorie a alesei lui, chiar pe linia de sosire, dupa ce au incheiat cursa impreuna. A fost fabulos.

 

  1. Sunteti si dvs un alergator pasionat. V-am văzut la maraton, cu soțul și băiețelul. Cum ati început să alergați? Cum ține pasul cel mic?

 

Eu sunt alergator de timp liber si fac sport de intretinere. Imi place miscarea, imi place sa alerg pentru bucuriile care vin la pachet, in jurul acestei actiuni: ideile bune, claritatea gandirii, detensionarea musculaturii dupa ore intregi de munca statica . Cand alergam in familie este ca o petrecere in aer liber: radem, ne luam la intrecere pe distante scurte, ne punem ochelari caraghiosi si flori in par. Daca este un eveniment , o competitie  – este tot un prilej sa  fim impreuna, sa donam pentru o cauza in care credem, sa-i aplaudam pe cei care au performante deosebite, sa ne intalnim cu prieteni si sa ne distram in mod sanatos, solar, ludic.  Mai mult, pentru Luca, fiul nostru de 4 ani, este exemplul personal, pentru ca se stie – copiii nu fac ce li se spune ci eventual  ceea ce vad  in familie.

 

  1. Exista o reteta de program zilnic, de plan de bătaie, de echipament, pentru un incepător care vrea sa se antreneze pt un maraton?

 

Aceasta este o intrebare cheie: nimeni nu ar trebui sa se apuce de alergare si de sport cardio, fara o verificare medicala. Noi recomandam tuturor participantilor la competitiile noastre sa faca verificari periodice si nu doar la medicul de familie dar si la cardiolog sau la medicul sportiv. Sunt cazuri multe  de oameni care colapseaza la competitii pe fondul stresului, oboselii, deshidratarii care se suprapun cu o slabiciune a unui organ si rezultatul poate fi fatal. Regula nr 1 – verificarea permanenta a starii de sanatate. Daca asta este indeplinita, apoi te poti gandi la un antrenor – efortul si miscarile mai ales la incepatori dar si la cei care vor sa treaca de la un nivel de performanta la urmatorul trebuie atent recomandate si studiate. La fel de important este sa alegi pantofii de alergare corecti, care sunt potriviti pentru tine;  ar mai trebui facuta masurarea presiunii si inclinatiei talpilor la contactul cu solul. La Bucharest Marathon si la Bucharest Half Marathon, prin  parteneriatul strategic de 7 ani cu adidas, exista standuri de incercare si sunt prezentate varfurile de gama ale sezonului pentru pantofi de alergare . In 13-15 octombrie vom fi in Piata Constitutiei cu echipamente de alergare de cea mai buna calitate.

 

 

  1. S-au format comunități în care oamenii să se poată antrena împreună?

Da, sunt multe comunitati si grupuri de alergare. Acum ma gandesc la cateva dar sunt multe: Trupa lui Fane, Elite Running, RoClubMarathon, 321Sport. In fiecare parc mare din Bucuresti sunt grupuri de alergare dar si competitii de parc: Herastrau, IOR- Titan, Tineretului. In fiecare parc mare din tara sunt, la fel,  grupuri de alergare.  Sunt foarte inspirationale grupurile din companii: Petrom Runners, Raiffeisen Runners, Uniqa Asigurari – care are un program de wellbeing pe 3 piloni – alergare/fitness, slabit, fumat (program de sprijin pentru a se lasa de fumat) , PWC Run4Fun grup. Companiile si-au schimbat cultura organizationala prin alergare iar angajatii au devenit mai constienti; mi-au placut povestile unor consultanti care nu-si mai invita clientii la restaurant ci ii invita la alergare ca intalnire de afaceri.

 

  1. Multumim pentru interviu. Un sfat final?

Ma gandesc la o axioma personala si la un sfat:  J Fiecare om e dator sa evolueze si sa fie fericit!  Iar alergarea  este o pârghie subtilă care îl face pe alergător să fie un om mai bun decât varianta lui sedentară” – Oana Năstase.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Timp Liber

Latte Art și percepția românilor despre cafea

Published

on

În ultimii ani, meseria de barista este din ce în ce mai discutată și a căpătat valențe tot mai perfecționiste, odată cu creșterea apetitului românilor pentru cafeaua de calitate, ce trebuie preparată în consecință. Drept urmare, pretențiile clienților au crescut, iar jobul de barista a devenit o artă meticuloasă, în timp ce Latte-ul a devenit cea mai populară băutura pe bază de cafea în țara noastră. 

Pentru sfaturi cheie și unele lămuriri în ceea ce privește cele mai importante aspecte referitoare la prepararea Latte-ului perfect, am apelat la un barista profesionist, totodată și Training Manager în cadrul lanțului de cafenele Okfea: Ionuț Levențu.

 

  1. Ce cursuri speciale de barista ai urmat și ce recomanzi începătorilor care își doresc să devina barista profesionist ?

 

Eu am urmat cursurile de barista în Italia, la IIAC (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè). Au trecut ceva ani de atunci, dar pot spune cu siguranță că fară curiozitatea de a încerca tot timpul ceva nou și fără documentarea zilnică completată de practica continuă, nu poți atinge performanțele de a mulțumi și cele mai rafinate gusturi.

Recomand pasionaților de cafea sau tinerilor care vor să înceapă o carieră în acest domeniu să urmeze cursurile de barista la una din academiile din București, unde vor învăța de la oameni pasionați si dedicați întru totul preparării băuturilor pe bază de cafea. Sperăm ca, în viitor, să dezvoltăm o școală de barista chiar în cadrul brandului Okfea. Totodată practica este obligatorie pentru a-ți forma simțurile și skill-ul necesar pentru o carieră de succes în acest domeniu. Bariștilor juniori nu trebuie să le fie frică să strice lapte si cafea pentru a învăța și pentru a găsi rețeta perfectă pe gustul lor, pe care să o poată împărtăși cu din ce în ce mai numeroșii consumatori de cafea din România.

 

  1. Cum influențează ingredientele folosite în prepararea băuturii pe bază de cafea și desenul Latte Art?

 

În industria cafelei și a preparatelor pe bază de cafea, ingredientele folosite de fiecare barista influențează major și modelează produsul final. Doar utilizând produse corecte, aparate și ustensile profesionale, dar și materii prime atent alese putem obține o calitate superioară a produsului în sine. Începând de la calitatea apei folosite până la proteina și grăsimea laptelui, toate ingredientele dar și ustensilele au un rol important în îmbunătațirea calității produsului finit.

Pentru Latte Art este recomandată folosirea unui lapte de calitate ce poate fi frotat (aerat) mult mai bine, permite eliminarea bulelor de aer în scopul integrării perfecte cu cafeaua, devenind astfel o masă omogenă și formând o chimie perfectă și un gust deosebit, un liant între cafeaua de buna calitate, bine preparată si rezultatul final, gustul! Și pentru că obișnuim să sorbim din ochi okfea, aspectul estetic și desenul în cafea aduc în mod automat un zâmbet pe buze oricărui client pasionat de cafea, care înțelege și apreciază implicarea unui barista în ceea ce face zilnic. Este vorba de serviciile conexe unei cafenele, atât de importante în industria Horeca, pentru mulțumirea și încântarea zilnică a clienților. Un desen în cafea se poate realiza doar cu o cremă perfectă de lapte și necesită o perioadă de exersare dar și un pic de talent propriu!

 

  1. Ce criterii trebuie să îndeplinească Latte-ul perfect din punctul de vedere al gustului și al consistenței?

 

Perfecțiunea unui produs pe bază de cafea este greu de deslușit, pentru că fiecare persoană în parte are percepții diferite când vine vorba de gust. Totuși, pentru a obține un Latte perfect (sau aproape perfect), trebuie să pornim de la câteva premise general acceptate. Ca și criterii de bază putem enumera calitatea apei, calitatea boabelor de cafea și gradul de prăjire al acestora, densitatea cremei laptelui dar și temperatura acestuia.

Laptele folosit face o diferență majoră, deoarece prin încâlzire dezvoltă anumite proprietăți și gusturi, îndulcindu-se sau, dacă ajunge la temperaturi peste limita recomandată, poate dezvolta un gust acrișor spre amărui. Un Latte preparat corect nu ar trebui să necesite un adaos de zahăr, deci crema de lapte ar trebui să fie suficient de dulce pentru a acoperi parțial gustul impunător al cafelei. Pe de altă parte, un Latte nu trebuie să fie fierbinte, iar pentru asta, crema de lapte trebuie să echilibreze temperatura cafelei, în niciun caz să fie la fel de fierbinte ca aceasta. Un Latte bine preparat trebuie să fie echilibrat, dulce și consistent, putând constitui echivalentul unui mic dejun. Consistența lui ar trebui să fie una cremoasă, densă, iar laptele și cafeaua să formeze un singur element.

 

  1. Cât de popular este Latte-ul în țara noastră?

 

Rețeta de Caffe Latte a prins foarte repede la consumatorul român, fiind o băutură pe bază de cafea destul de echilibrată, ce poate fi consumată de mai multe ori pe zi, chiar și de la vârste fragede. Rețeta activează de foarte mulți ani la noi în țară dar explozia conceptului de coffee shop din ultimii 6 ani, a pus-o pe un piedestal bine meritat.

În istoria noastră, datorită influențelor turcești în ceea ce privește cafeaua, s-a pus amprenta pe consumul cafelei la ibric, cu caimac sau fără, de cele mai multe ori neagră, astfel consumatorul român de cafea s-a obișnuit cu un anumit gust, în principiu simplu și uzual, mai mult de necesitate decât de plăcere. Apariția coffee shop-urilor în schimb, tot mai des întâlnite în ultimii ani, are un rol important în schimbarea acestei percepții, a educării gusturilor și a papilelor consumatorilor spre o altă etapă. Cunosc foarte multe persoane care nu obișnuiau să bea cafea, pentru că nu apreciază gustul ușor amărui al acesteia, neîndulcită. În schimb, servesc cu plăcere un Latte, unii chiar devenind dependenți în mod pozitiv și făcându-și un obicei zilnic din asta.

Prin această nouă etapă, cafeaua în combinație cu laptele dă posibilitatea iubitorilor de cafea să descopere și alte modalități de consum, noi rețete și combinații, noi încântări ale gustului. În același timp, în paralel s-a dezvoltat și o nouă industrie – cea a aromelor pentru cafea, recomandate în principal pentru Latte-uri. Pentru a schimba din când în când rutina zilnică, putem opta să adaugăm o aromă în Latte-ul nostru, scorțișoară, cacao, fulgi de cocos, topping, frișcă sau alte ingrediente delicioase. Iar cum la okfea folosim siropuri naturale cu o mare diversitate de arome, ne putem bucura de un gust nou în fiecare zi.

 

  1. De ce este atât de popular Latte-ul printre clienții voștri?

 

Întărind cele spuse mai devreme, părerea mea este că cei mai mulți clienți aleg acest tip de băutură și din cauza unei temeri vis-à-vis de gustul cafelei, pentru că mulți comercianți sunt axați doar pe câștig și folosesc boabe de cafea de proastă calitate. Implicit, gustul cafelei preparate de ei nu este tocmai unul de apreciat, și clienții aleg să diminueze acest gust puternic și ars cu o cantitate mai mare de lapte. Pe altă parte, alți comercianți nu se pricep excelent în alegerea sortimentului optim de cafea care să se îmbine perfect cu cantitatea de lapte, astfel încât rezultatul final să fie unul deosebit care să te încânte. Noi la okfea, ne facem mereu timp să explicăm clientului ce fel de cafea i se potrivește cel mai bine, în funcție de așteptările și gusturile sale, de momentul zilei în care este servită și nu ne temem nicicând să recomandăm un espresso simplu pentru a simți aroma intensă a cafelei noastre, sau un cappuccino la fel de delicios și cu un desen la fel de frumos.

Tocmai pentru că folosim o cafea de calitate, clienții noștri fideli aleg și celelalte tipuri de preparate pe bază de cafea, iar Latte-ul nu este neapărat cel mai popular produs la okfea, cel puțin nu în toate locațiile noastre. Clienții apreciază dedicarea cu care bariștii noștrii prepară fiecare cafea în parte, păstrând de fiecare dată aceeași rețetă implementată și atenția la detaliu. Într-adevăr, printre clienții mai tineri sau cei nehotărâți, Latte-ul este cea mai des întâlnită alegere.

 

Ionuț Levențu se ocupă de trainingul noilor angajați ai lanțului de cafenele Okfea, business ce se află într-o continuă expansiune, recrutând și instruind constant noi barista pentru cafenelele în curs de lansare. În momentul de față, Okfea deține 5 cafenele proprii, 2 francize funcționale și alte 7 francize în curs de implementare.

Continue Reading

Timp Liber

Preparatele potrivite pentru pauza de pranz de la birou

Published

on

Pauza de pranz de la birou este recunoscuta pentru faptul ca da batai de cap tuturor colegilor. „Noi ce mancam azi?” probabil este cea mai des pusa intreabare din birou. Toata lumea incerca sa gasesca variante pe placul tuturor colegilor si sa fim sinceri este greu de gasit un singur loc care sa satisfaca gusturile tuturor.

Intelegand aceste aspecte, Presto pizza vine in intampinarea celor ce vor sa manance un pranz consistent la birou cu o varietate de preparate de la pizza, paste, burger, salate sau gratar la deserturi si bauturi. Practic niciun coleg nu are cum sa ramana infometat sau nemultumit.

Cei care prefera pizza pot alege din peste 30 de sortimente, pot adauga si scoate ingrediente, iar daca isi aleg cea mai mare dimensiune o pot chiar imparti cu un coleg sau doi. Pastele pot fi alternativa perfecta pentru un pranz satios si delicios, avand in vedere ca fiecrare portie este de 500 de grame. Pastele pot fi cu carne, legume sau sos de branza, iar la fiecare preparat poate fi ales tipul de paste dorit: spaghete, penne sau tagliatelle. Categoria de brurgeri va fi probabil una dintre cele mai solicitate. Din vita, pui sau cu halloumi si cartofi crocanti langa este greu sa nu vrei sa ii incerci pe toti. Cei carnivori pot opta si pentru stripsuri crispy sau coaste de porc cu sos barbeque. Daca sunt persoane la birou care tin dieta sau doar vor sa manance ceva mai usor, isi pot alege o salata fie cu pui, ton sau branzeturi, somon la gratar sau piept de pui la gratar.

Desertul cu siguranta poate face o zi de munca mult mai usoara si mai dulce, astfel ca nici acesta nu putea lipsi. Ingetata, torturi, tiramisu, cheese cake, clatite, papanasi, baclava si chiar deserturi fara zahar, exista si la acest capitol o multitudine de optiuni ce merita incercate.

Pentru un pranz reusit este important sa existe un lider care sa adune comenzile si care sa dea comanda online pe www.presto-pizza.ro sau sa sune la 0219220 sau *9220.

Continue Reading

Timp Liber

ANA Hotels SPA Collection inaugurează centrul ANA Wellness & SPA din cadrul Hotelului Crowne Plaza Bucharest

Published

on

Te invităm să-ți revitalizezi trupul, mintea și spiritul într-o atmosfera de cinci stele și să te relaxezi în universul exclusivist din noul centru ANA Wellness & SPA at Crowne Plaza Bucharest, ce aduce noutatea și unicitatea în România, prin terapii de wellness & Spa.

ANA Wellness & SPA a fost conceput pentru a reconecta simțurile și atenția către propria persoană și pentru a induce o stare de armonie și relaxare totală a propriului EU.

Colecția de tratamente și terapii ANA Wellness & SPA este de inspirație orientală și europeană și are o abordare holistică, aducând împreună virtuțiile vechilor arte vindecătoare și tehnologia prezentului.

Noutățile în materie de wellness oferite de ANA Wellness & SPA sunt legate de o combinație de exerciții fitness, proceduri de relaxare sau kinetoterapie, ce pot fi urmate în funcție de obiectivul fiecărei persoane – diminuarea stresului, detoxifiere, refacere posturală – sau pur și simplu pentru depășirea momentelor dificile din viața fiecăruia, ce pot genera dezechilibru emoțional, ajungând chiar până la sindromul de burnout, atât de prezent în zilele noastre:

  • Floating Pod– terapie inovatoare prin plutire în capsule cu apă îmbogațită cu sare de magneziu EPSOM. O experiență unică, cu beneficii multiple – reduce stresul și anxietatea, tensiunile musculare și durerile articulare, îmbunătățește calitatea somnului,
  • Pilates Reformer– cel mai eficient echipament cu ajutorul căruia vă puteți recăpăta postura corectă și tonifierea întregul corp,
  • Sesiuni de grupsusținute de trainer și master coach specializați în antrenamente de Yoga, Pilates sau HIIT în studioul Dojo, un spațiu pe cât de rafinat, pe atât de liniștitor. Pe perioada verii, clasele pot fi susținute în mijlocul naturii, pe iarbă, în grădina de 1000 de mp a hotelului Crowne Plaza,
  • Hammam– un ritual oriental străvechi de înfrumusețare și întărire a organismului, inspirat de tradiția bizantină – otomană și de cea marocană, având o capacitate extraordinară de a reda starea de bine și de a purifica corpul,
  • Saunele – umedă și uscată, precum și cea cu sare de Himalaya – pot fi alternate cu Frigidarium, ce completează terapiile după baia de aburi, cu rol de a accelera recuperarea musculară și de a reduce inflamaţiile rezultate în urmă efortului fizic. Efectul este fabulos pentru corp, prin îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi întărirea sistemului imunitar,
  • Programe dedicate viitoarelor mame, personalizate prin masaje, terapii de relaxare și ore de pilates sau aqua-gym,
  • Sănătatea prin mișcare și revitalizare, respectiv înotulîn piscina cu un design modern și plăcut, aqua-gym sau relaxarea în jacuzzi-ul exterior.

Invitații noștri pot profita de “băi” de soare pe sezlongurile special amenajate în grădina care înconjoară piscină.

 

ANA Wellness & SPA din cadrul Crowne Plaza Bucharest face parte din cea mai mare rețea de centre SPA și Wellness din România – ANA Hotels SPA Collection. Pe lângă locația din capitală, menționăm bine cunoscutul centru ANA Aslan Health SPA, din incinta ANA Hotels Europa, Eforie Nord și nu în ultimul rând, resort spa-ul ANA Wellness & Spa din incinta Complexului ANA Hotels Sport, Poiana Brașov.

Continue Reading
Naturiste2 zile ago

Branca ursului – Planta vitalitatii si energiei

Frumuseteo săptămână ago

Cum să ai grijă de sănătatea ta?

Evenimenteo săptămână ago

Comunitatea Bahá í aniversează 30 de ani de recunoaștere în România

Culinaro lună ago

Beneficiile comenzilor online de torturi

Culinar2 luni ago

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Stiri2 luni ago

Chiuveta care promite

Frumusete2 luni ago

Acneea adolescentului

Stiri3 luni ago

Importanta igienei dentare pentru tine si cei din jurul tau

Stiri3 luni ago

Experienta gastronomica libaneza – simplu, sigur, savuros

Stiri3 luni ago

Cumpărături online – ce categorii de produse poți să comanzi online cu livrare direct acasă

Psiho5 luni ago

De ce sa alegi un psiholog online

Culinar5 luni ago

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Life Style5 luni ago

HISTORY transmite în premieră un serial documentar despre „Mâncarea pe care s-a întemeiat lumea”

Life Style5 luni ago

Cum să alegi comoda tv perfectă pentru living

Culinar5 luni ago

De ce sunt oalele din inox preferatele bucatarilor

Life Style8 luni ago

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Antreprenoriat8 luni ago

Cum îți administrezi banii? 3 idei care te vor ajuta să îți gestionezi eficient bugetul personal

Culinar9 luni ago

Pan Food lansează napolitanele spirală cu gust de copilărie

Evenimente9 luni ago

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Naturiste10 luni ago

Descoperă Ceaiul de la munte, o infuzie ușoară, din ingrediente 100% naturale

Trending