Connect with us

A-Z NEWS

Ce probleme au oamenii în relație și cum le pot rezolva?

Published

on

Oamenii cred că este suficient să iubești și asta va face ca relația în sine să fie armonioasă. Ăsta este un stereotip, iubirea este o componentă principală în relație, dar nu va garanta fericirea până la adânci bătrâneți. Pentru ca o relație să fie de durată trebuie ca ambii parteneri să depună efort, să facă în așa fel încât lucrurile să meargă.

Fiecare are anumite dorințe, așteptări și dacă acestea nu sunt îndeplinite atunci bucuria se transformă în nervi, supărare și frustrare. Când lucrurile persistă o perioadă mai îndelungată de timp, se poate ajunge chiar și la divorț.

Terapeuții spun că iubirea nu durează pentru totdeauna și că se transformă în funcție de ce experiențele trăiesc cele două persoane din cuplu. Nici pasiunea nu ține veșnic iar sentimentul de îndrăgostire este de asemenea trecător. Totuși oamenii se străduiesc să rămână împreună, să depășească provocările care apar în mod inevitabil în fiecare cuplu.

Motivele disputelor în căsătorie sunt: eșecurile personale, dificultățile financiare, discuții despre copii, bolile, infidelitatea, diferențele sexuale, gelozia, plictiseala, stresul, situațiile penibile, lipsa de comunicare, valorile și credințele diferite. Toate aceste probleme sunt omniprezente, apar destul de frecvent în multe cupluri.

Advertisement

Strategii de rezolvarea a problemelor în cuplu

Comunicarea este cheia unei relații armonioase. Prin conversație se pot rezolva multe probleme, dacă se discută calm despre ele și se caută soluții. Lipsa de comunicare apare și în cazuri de gelozie, când unul dintre parteneri este cu gândul în altă parte, sau când este atât de supărat încât devine introvertit. În ziua de azi, există multe tentații și amenințări externe, surse potențiale de seducție, de aceea apar frecvent motive de gelozie în cuplu.

În multe căsătorii se instalează și rutina, dar aceasta în sine nu este inamicul principal al distrugerii relației. Plictiseala în cuplu poate fi eliminată, dacă cei doi se străduie puțin să se adapteze și să își creeze și momente frumoase, ca altădată, când se iubeau mai mult și se completau reciproc.

În orice căsătorie apar suișuri și coborâșuri, însă acestea pot fi depășite, cu răbdare și acceptare. Ca în orice relație, începutul este captivant întotdeauna, apoi se mai pierde din pasiune, iar cei doi trebuie să facă eforturi pentru a seduce. Atracția nu dispare însă apar dezamăgiri pe parcurs, pentru că ceea ce ei și-au imaginat că va fi probabil nu coincide cu realitatea. Asta nu trebuie să distrugă relația, ei trebuie să se adapteze și să construiască mai departe, urmărind succesiunea lucrurilor care este totuși interesantă.

A cere scuze când greșești este cea mai bună metodă de a-ți salva relația, acest gest va fi apreciat de cealaltă persoană. Atunci când apar orgolii și discuții interminabile este destul de greu să se ajungă la o împăcare. Cel mai bine este să se discute cu calm, atunci când starea de nervi a trecut.

Advertisement

Scuzele ajută pentru calmarea situației, ele dezarmează cealaltă persoană. Cu siguranță trebuie să ai tărie de caracter să-ți ceri scuze, mulți nu o fac din orgoliu și mândrie. Pentru bărbați este destul de dificil să-și recunoască greșelile cel puțin atunci când se discută despre ele și în mod obiectiv. De regulă, ei au nevoie de timp pentru a se gândi mai mult și pentru a avea capacitatea de a spune „Scuze”.

Experții cred că într-o căsătorie normală, un cuplu poate lupta pentru orice și poate rezolva orice problemă. De obicei certurile și sentimentele negative se calmează dacă fac dragoste, este ca un fel de ritual iertător. Unii chiar apelează la câteva tertipuri pentru a condimenta relația, pentru a reaprinde flacăra iubirii, cum sunt lumânările parfumate sau uleiurile cu arome afrodisiace care îți îmbie simțurile de pe acest site. Cert este că ambii parteneri dintr-un cuplu tânjesc după mai multă apropiere, dragoste, intimitate, sexualitate. Acesta este motivul pentru care probabil apar și multe conflicte între ei.

Pentru a merge mai departe este important ca fiecare să înțeleagă nevoile celuilalt. Când te afli într-o relație de cuplu trebuie să ai răbdare, să împărtășești aceleași așteptări cu persoana iubită. Este nevoie de multă atenție și grijă pentru a nu răni sentimentele celuilalt și de capacitatea de a empatiza. Secretul unei relații fericite constă în principal într-o bună comunicare, astfel se poate găsi soluție la toate disputele create.

 

Advertisement
top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending