Connect with us

Timp Liber

Cele mai frumoase COLINDE DE CRĂCIUN

Foto Credit: RADAR DE MEDIA

Crăciunul ne aduce de fiecare dată multe bucurii, multă pace, iubire şi atenție din partea celor din jur. Aşadar, când simți mirosul dulce de portocale şi de scorțişoară, când apare bradul verde şi proaspat în casă, când guşti din toate bucatele, cele mai alese, de pe masă, când zâmbetele şi dragostea celor dragi îți încălzesc inima, când trăieşti toate aceste clipe cu spirit de sărbatoare poți spune că eşti un om împlinit, că cei din jurul tău şi tot ce te înconjoară este un cadou pentru sufletul tău.

Sărbătoarea de Crăciun este una foarte importantă pentru toată lumea, iar pe teritoriul românesc ea se leagă strâns de spiritul creştin al acestui popor.

Crăciun fericit!


top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

LIFE STYLE

S-a lansat magazinul Hurrem în România

Magazinul Hurrem se află pe Soșeaua Pipera, nr. 9-11 și aduce pentru voi cele mai naturale și rafinate dulciuri din Turcia.

Evenimentul de deschidere a avut loc cu doar câteva zile înaintea Crăciunului, iar aici au fost prezente mai multe vedete și persoane publice, cum ar fi: Bella Santiago și soțul ei, Raluca Podea și David, fiul ei, celebra fetiță-ventriloc Ana-Maria Mărgean, Claudia Ghițulescu, Roxana Condurache, actrița din serialul Pup-o, mă! de la Prima TV, dar și alții.


La Hurrem găsiți cele mai sofisticate dulciuri turcești, de la baclava, rahat, bomboane de  ciocolată belgiană, drajeuri cu migdale, fistic în ciocolată, acadele, jeleuri, dulceață, cafea turcească, ceai, colonie de cireș, până la fructe de marțipan cu unt de migdale și deserturi la borcan.

„Hurrem s-a nascut dintr-o pasiune pentru dulciuri dusă la extrem. Întotdeauna am visat un magazin cu dulciuri naturale, făcute din cele mai bune și rafinate ingrediente. Așa am decis să deschidem cel mai elegant magazin cu dulciuri hand-made, de cea mai bună calitate. Creațiile manuale sunt foarte valoroase, mai ales când se adaugă valoare gustului ce datează de secole. Hurrem înseamnă apogeul calității, rafinamentului și eleganței”, a declarat Anda Miclovici, fondatoarea Hurrem.

Dacă vreți să aveți parte de experiențe de neuitat sau să oferiți persoanelor dragi cadouri unice, cei de la Hurrem vă așteaptă. Îi găsiți fizic la magazin sau online, pe paginile lor de social media, Instagram – @hurrem.ro și Facebook – HURREM.

top-shop.ro%20
Continue Reading

Timp Liber

Magazin online vinuri: ce opțiuni să ai în vedere?

Magazin online vinuri: cum te asiguri că faci alegerea corectă? CLICK pentru mai multe informații!

Magazin online vinuri: cum te asiguri că faci alegerea corectă? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

Industria vinului s-a dezvoltat foarte mult odată cu trecerea timpului, iar acest lucru se reflectă în multitudinea de sticle de vin disponibile în cramele și magazinele de pretutindeni. Fiind una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice, vinul se regăsește în toate formele sale atât în magazinele fizice, cât și în cele online, consumatorii având la dispoziție o gamă foarte variată de vinuri de unde îl pot alege pe cel preferat.


Magazinele online de vinuri au început să fie din ce în ce mai numeroase de când oamenii au început să cumpere produse din mediul online. Știm deja că mediul online a prins amploare în ceea ce privește comercializarea bunurilor și serviciilor de orice tip și nu ne ia deloc prin surprindere un magazin online vinuri.

De ce să alegi un magazin online vinuri?

Chiar dacă un astfel de magazin este complet diferit față de o cramă fizică, asta nu înseamnă că nu se poate bucura de popularitate și un număr mare de clienți. Lăsând la o parte faptul că sticlele de vin nu pot fi atinse, ele fiind vizibile doar în format digital, un magazin online vinuri prezintă o multitudine de avantaje de care iubitorii de vinuri se pot bucura.

Un exemplu de astfel de magazin este Vino Italia, un loc virtual ce oferă o mulțime de opțiuni importante pentru persoanele care aleg să încerce un vin din propria sa gamă de produse. Haideți să vedem împreună care sunt opțiunile de care vă puteți bucura dacă alegeți să vizitați site-ul Vino Italia.

1. Gamă variată de produse.

Avantajul principal al unui magazin online este acela că nu are un spațiu limitat unde să își așeze produsele pe care le are în dotare. Tocmai din acest motiv, fiecare magazin online vinuriar trebui să aibă o gamă foarte variată de produse, care să satisfacă chiar și cele mai pretențioase gusturi. În felul acesta, fiecare persoană care va intra pe site va avea parte de multe opțiuni din care să aleagă exact băutura pe care și-o dorește. Magazinul online Vino Italia dispune de foarte multe tipuri de vin din mai multe crame distincte și oferă posibilitatea fiecărui consumator să își aleagă vinul preferat.

2. Prețuri avantajoase.

De foarte multe ori, în mediul online prețurile produselor sunt mai avantajoase decât în magazinele fizice, iar acest aspect se aplică și în cazul produselor de pe site-ul Vino Italia. Vinurile disponibile au un preț decent față de prețurile existente în mediul fizic, iar acest aspect oferă consumatorilor posibilitatea de a economisi bani.

3. Secțiune de blog.

Foarte mulți oameni aleg să se documenteze înainte să finalizeze o comandă, mai ales atunci când totul se desfășoară în mediul online. Secțiunea de blog prezentă în cadrul unui magazin online a început să aibă o importanță din ce în ce mai mare și este apreciată așa cum se cuvine. Din ce în ce mai mulți oameni iau decizii în urma parcurgerii unui articol, tocmai de aceea calitatea secțiunii de blog ar putea fi un element definitoriu pentru plasarea unei comenzi.

În cadrul magazinului online Vino Italia veți descoperi foarte multe informații despre vinuri în secțiunea de blog, informații care vă vor fi utile în procesul de selecție sau chiar de servire a acestor băuturi îndrăgite.

4. Comandă și livrare rapidă.

Acum vinurile preferate pot fi comandate chiar din confortul propriei locuințe, iar acest lucru este posibil în câteva minute. Doar cu ajutorul unor click-uri, Vino Italia îți livrează la domiciliu produsele tale preferate într-un timp extrem de scurt. O astfel de comandă te scutește de timpul petrecut prin magazin și poți comanda oricâte sticle de vin dorești pentru că nu va fi nevoie să le transporți.

5. Date de contact.

Comunicarea cu reprezentanții magazinului este extrem de importantă, iar oamenii pun din ce în ce mai mult accent pe acest aspect. Există nenumărate situații în care oamenii renunță la utilizarea magazinului online din cauza faptului că nu au reușit să primească răspuns la propriile întrebări. Tocmai din acest motiv, datele de contact trebuie să fie mereu valabile și vizibile pe site pentru ca oamenii să poată avea încredere în procesul de achiziție. Pe site-ul Vino Italia aceste informații sunt puse la dispoziție în permanență, astfel încât să poți primi răspuns la toate întrebările în timp util.

Magazinul online Vino Italia deține opțiuni importante pentru procesul de achiziție și alegerea acestuia este o decizie potrivită. Nu ezitați să studiați gama de produse și să vă delectați cu vinul favorit!

top-shop.ro%20
Continue Reading

Timp Liber

Cum ne adaptăm lumii virtuale? Ne afectează oare sănătatea mintală?

Industria jocurilor video este una dintre cele mai prolifice industrii de astăzi. Generează locuri de muncă și prosperitate pentru cei implicați în ea, și nu vorbim de puțini oameni! Sunt implicați dezvoltatori de software, scenariști, ilustratori, personal pentru testare dar și există jucători profesioniști care participă la competiții dedicate și câștigă sume importante de bani.

Este adevărat că de la o vreme s-a activat o adevărată paranoia legată de problemele pe care le ridică dependența de jocuri în întreaga lume. Dar sunt mulți factori de analizat înainte ca cineva să poată trage o concluzie. De exemplu, persoanele cu probleme de dependență au de obicei o stima de sine scăzută, dar de fapt problema nu este generată de jocurile video în sine, ci ea aparține lumii reale. Chiar dacă mulți oameni sunt îngrijorați de modul în care afectează sănătatea mintală aceste jocuri online, de fapt se pare că există o mulțime de beneficii.

Jucătorii participă adesea alături de alți competitori în diverse competiții online iar aici ei sunt judecați în funcție de rezultatele și personalitatea lor. Acest lucru poate fi pozitiv și poate duce chiar la prietenii profunde și de durată. În schimb, în lumea reală, oamenii îi pot critica pentru aspectul lor, pentru starea materială, pentru culoarea pielii sau pentru apartenența la o anumită religie! Ceea ce poate genera disconfort, care de regulă agravează situația. Oamenii care se confruntă cu acest tip de critică în lumea reală simt nevoia să stea acasă și să folosească jocurile video ca o cale de evadare. Cel mai bun mod de a face față acestui lucru este să cauți ajutor profesionist și să încerci să te înconjori de oameni care îți oferă susținere, atât în ​​lumea reală cât și în cea virtuală.


Jucătorii care au deja dependență de jocuri video, în cea mai mare parte, au adesea probleme de depresie. Marea întrebare este ce fel de corelație există între ambii factori. Adevărul este că, în acest caz, realitatea este oarecum complicată.

Jocuri și jucători

Unii jucători au ajuns să sufere de depresie prin dezvoltarea obiceiurilor negative de joc. Acest lucru se întâmplă deoarece ignoră alte aspecte ale vieții lor, inclusiv relațiile sociale, activitatea fizică și o dietă sănătoasă. Dar mulți dependenți de jocuri au suferit deja de depresie înainte. Jocurile video i-au ajutat de fapt să facă față mai bine simptomelor depresiei. În ambele cazuri, jocurile video nu sunt cauza directă a depresiei. Dar cei cu depresie clinică (sau predispuși la acest tip de probleme de sănătate mintală) pot dezvolta obiceiuri nesănătoase de joc care le afectează viața. Dacă aveți depresie sau cunoașteți pe cineva care ar putea suferi de aceasta, este esențial să obțineți ajutor profesionist, indiferent dacă aveți sau nu dependență de jocuri.

Un adevăr incontestabil este că jucătorii dependenți prezintă o motivație mică pentru a îndeplini sarcini și activități din viața reală. Dar, a face această afirmație nu este în întregime corect. În jocurile video realizările sunt răsplătite în mod constant, prin atingerea unui nivel superior sau câștigarea unor recompense, în vreme ce în viața reală aceste bonusuri apar de multe ori prea rar. Astfel jucătorii ajung să se sustragă responsabilităților din viața reală și se dedică jocurilor.

Este posibil ca jucătorul să aibă multe complicații în a-și atinge obiectivele personale sau cele impuse de rude. Sau se confruntă cu multe obstacole. Acest lucru face din jocurile video o activitate foarte satisfăcătoare, care ajută să lase deoparte frustrarea din lumea reală.

Alături de depresie, anxietatea se află în fruntea listei problemelor cu care se confruntă oamenii în secolul XXI. Anxietatea nu este o problemă în sine. Acesta este un instrument pe care evoluția ni l-a lăsat pentru a determina și a preveni eventualele situații periculoase în viitor.

Acum, dacă există un exces de stimuli, această abilitate ar putea scăpa de sub control, ceea ce este cunoscut sub numele de anxietate. În cazul jocurilor video, există și o anumită corelație între dependența de jocuri și anxietate, deși nu atât de directă pe cât ar putea presupune unii. Persoanele cu probleme de autocontrol atunci când joacă jocuri video întârzie adesea sarcinile esențiale și ignoră responsabilitățile. Problema este că aceste decizii pot avea consecințe în viitor. Iar cunoașterea acestui lucru poate crește nivelul de anxietate pe care le simt.

Deci, dacă o persoană joacă în mod constant jocuri video, dar nu își neglijează responsabilitățile, nu se va confrunta cu această problemă. Dar întrebare este dacă jucarea de jocuri video aduce beneficii personale jucătorilor! Da, de fapt, jocurile video sunt bune! Potrivit unor studii importante, jocurile video pot fi considerate o activitate extrem de socială. Acestea permit, de asemenea, jucătorilor să-și întărească nivelul de securitate personală atunci când interacționează cu alte persoane.

De asemenea, jocurile video permit jucătorilor să se relaxeze în timpul și după momentele de mare tensiune sau rutina zilnică. La cei mai tineri, ele ajută la îmbunătățirea coordonării ochi-mână, a creativității și chiar a vitezei de răspuns atunci când rezolvă probleme logice. Jocurile video îi fac pe jucători să se gândească și să ia decizii rapid. Acestea stimulează mintea și ajută la dezvoltarea unui nivel mai înalt de gândire strategică. De asemenea, persoanele care au suferit un anumit tip de traumă severă pot beneficia de pe urma jocului anumitor jocuri video specifice.

Chiar și în cazurile clinice de depresie și anxietate, îndeplinirea obiectivelor pot ajuta la îmbunătățirea acestor condiții. Și nimeni nu poate ignora că jocurile video ajută la dezvoltarea rezistenței emoționale. În jocuri, eșecul este înfruntat prin faptul că nu poți depăși o provocare, dar aceleași jocuri îți oferă de multe ori șansa de a continua să încerci pana când reușești! Pe scurt, te poți bucura de multe beneficii de la jocurile video, dar este necesar să le folosești cu moderație. Cheia este să te bucuri pe deplin de ele fără a abandona responsabilitățile, activitățile, hobby-urile și interacțiunile sociale din lumea reală.

În concluzie, jocurile video influențează sănătatea mintală, atât pozitiv, cât și negativ. Doar jucătorul are puterea de a alege cursul pe care îl va urma viața, bucurându-se de jocurile sale preferate. Un jucător are controlul în mâinile sale în toate modurile imaginabile, iar abordarea cu moderație a jocurilor video poate aduce nenumărate beneficii!

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending