Connect with us

UTILE

Cele mai utilizate dispozitive medicale de diagnosticare pe care le puteti achizitiona la HMD Medical

Published

on

Dezvoltarea medicinei si, implicit, cresterea numarului de dispozitive medicale de calitate reprezinta un progres urias in ceea ce priveste diagnosticarea si tratarea unui numar foarte mare de afectiuni de orice tip, prezente la orice pacient, incepand de la nou-nascuti si pana la seniori.

 

Echipamentele si dispozitivele medicale de diagnosticare ajuta clinicienii sa masoare si sa observe diverse aspecte ale sanatatii pacientului, astfel incat sa poata pune un diagnostic cat mai precis. Odata ce un diagnostic este pus, clinicianul poate apoi sa va prescrie un plan de tratament adecvat. Echipamentele si dispozitivele medicale de diagnosticare se gasesc in centrele de ingrijire ambulatorie pentru adulti si pediatrie, in camerele de urgenta, precum si in camerele de spital si in unitatile de terapie intensiva. Acestea pot fi achizitionate de la magazine de specialitate precum HMD Medical.

 

Advertisement

HMD Medical Ltd. este cel mai important retailer online de furnizare de dispozitive si echipamente medicale. Pe site este disponibila o gama larga de produse medicale, de la producatorii de top din industria medicala. Produsele HMD Medical sunt furnizate in intreaga lume, de la sediul central si depozitul din Dawlish Warren. Clientii sunt din toate mediile si  includ pacienti, medici generalisti, medici stomatologi si alti antreprenori din industria medicala.

HMD Medical este o companie fondata de profesionisti, care au lucrat in industria medicala de cativa ani. Echipa are o experienta de peste 15 ani in vanzarea de materiale si echipamente medicale, astfel incat stie exact care sunt nevoile clientilor si ce produse sunt necesare fiecaruia dintre acestia.

 

Care sunt cele mai utilizate echipamente medicale de diagnosticare?

 

Advertisement

Urmatoarea lista nu este exhaustiva, dar ofera o imagine de ansamblu a unora dintre cele mai utilizate instrumente de diagnosticare.

 

Stetoscopul

 

Stetoscoapele sunt probabil cele mai utilizate si recunoscute dintre toate instrumentele de diagnosticare medical. Sunt folosite pentru a asculta sunetele inimii, plamanii si chiar fluxul sanguin din artere si vene. Stetoscoapele ajuta la diagnosticarea unor afectiuni precum: pneumonia, bronsita, palpitatii cardiace, boli de inima, aritmii etc. Stetoscoapele sunt, de asemenea, utilizate impreuna cu un tensiometru pentru a masura tensiunea arteriala. Stetoscoapele electronice imbunatatesc calitatea sunetului atunci cand ascultati sunetele inimii  si sunetele pulmonare. Pot fi conectate la un computer pentru a inregistra si salva sunetele.

Advertisement

 

Tensiometrul

 

Tratamentele bazate pe dovezi au aratat ca masurarea tensiunii arteriale este importanta in determinarea starii generale de sanatate a unei persoane. Tensiometrul poate ajuta la diagnosticarea unor afectiuni precum: diabetul, tensiune arteriala ridicata sau mica, hipertensiune etc. Hipertensiunea arteriala este legata de mai multe boli. Exista cateva produse care sunt utilizate pentru a masura tensiunea arteriala. Tensiometrele manuale sunt considerate cele mai fiabile. Tensiometrele cu mercur nu necesita calibrarea de rutina si, prin urmare, sunt utilizate in in situatii de mare precizie.Tensiometrele aneroide sunt putin mai putin fiabile, deoarece isi pot pierde calibrarea atunci cand sunt lovite, ceea ce poate fi o problema frecventa in mediile de asistenta medicala.

 

Advertisement

Dispozitivele digitale de masurare a tensiunii arteriale pentru deget sunt cele mai mici si mai usor de transportat. Desi sunt usor de utilizat, sunt mai putin precise. Tensiometrele digitale, precum monitoarele digitale ale tensiunii arteriale, sunt de asemenea electronice. Acestea pot fi utilizate manual sau automat. Sunt usor de utilizat si masoara presiunea arteriala medie, care se traduce practic intr-o medie a presiunii sistolice si diastolice.

 

Oftalmoscopul

 

Oftalmoscoapele sunt instrumente de mana care permit unui medic sa vada in profunzimea ochiului pacientului. Acest tip de instrument de diagnostic este utilizat in mod obisnuit la examenele fizice sau in ambulatoriu. Oftalmoscoapele pot ajuta in observarea unor probleme precum: infectii bacteriene, retine detasate, glaucom etc. Exista doua tipuri de oftalmoscoape. Oftalmoscopele directe produc o imagine verticala ce mareste de aproximativ 15 ori. Aceste instrumente sunt tinute cat mai aproape de ochiul pacientului. Oftalmoscoapele indirecte produc o imagine inversata de 2 pana la 5 ori mai mare. Oftalmoscoapele indirecte sunt tinute la 24-30 de centimetri de ochiul pacientului. Cele indirecte au, de asemenea, o lumina mai puternica, astfel incat acestea sunt mai eficiente decat cele directe atunci cand sunt utilizate la pacientii cu cataracta.

Advertisement

 

Otoscoapele

 

Otoscoapele sunt dispozitive portabile care permit medicilor sa priveasca in canalul urechii si sa vizualizeze membrana timpanica prin lentila de marire. Otoscoapele ajuta la diagnosticarea unor: infectii ale urechii,Tinitus (tiuit in urechi), cauze ale vertijului sau ametelilor etc. Capul otoscopului are, de asemenea, o lumina. Lumina, impreuna cu lentila de marire, face posibila vizualizarea urechii exterioare si mijlocii. Portiunea pe care medicul o introduce in canalul urechii se numeste specula de unica folosinta. Speculele de unica folosinta sunt depozitate intr-un distribuitor in sala de examinare, astfel incat unul nou si curat sa poata fi atasat la otoscop pentru fiecare pacient.

 

Advertisement

Electrocardiograf

 

Electrocardiografele masoara activitatea electrica a inimii. In timpul acestei examinari se poate inregistra frecventa cardiaca, precum si regularitatea batailor. Acestia sunt doi indicatori cheie in majoritatea problemelor inimii. Medicii pot citi chiar si o electrocardiograma pentru a determina dimensiunea si pozitia fiecarei camere cardiace. Si in sfarsit, o utilizare majora pentru electrocardiograf este aceea de a diagnostica afectiunile inimii, impactul si eficacitatea tratamentului medicamentos.

 

Termometru

Advertisement

 

Termometrele sunt utilizate in toate zonele si nivelurile de ingrijire de rutina atunci cand se face examinarea fizica la triajul serviciilor de urgenta din spitale. Exista acum termometre electronice care micsoreaza timpul necesar pentru masurarea temperaturii unui pacient. Cele electronice pot fi setate pentru partea specifica a corpului masurata, cum ar fi gura, sub axila, rectal sau urechea.

 

In concluzie…

Dispozitivele medicale salveaza vieti. Cu cat un cabinet sau unitate medicala dispune de mai multe echipamente si dispozitive medicale, cu atat mai repede pacientii pot fi ajutati. Echipamentele si dispozitivele de la HMD Medical, precum cele amintite mai sus, ajuta la pastrarea starii de sanatate si diagnosticarea precoce a oricaruia dintre noi.

Advertisement

 

top-shop.ro%20

“Urmează-ţi fericirea şi Universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri” –Josep Campbell

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Trending