Connect with us

Culinar

Chef Scarlatescu te invata cum sa faci sarmale!

Published

on

Pentru a petrece cat mai mult timp cu cei dragi de sarbatori si cat mai putin in bucatarie, comanda preparatele specifice Craciunului online. Dureaza mai putin de 5 minute sa faci asta!

 

Este momentul in care trebuie sa impresionezi cu ce pui pe masa. Ce zici de sarmalele lui Chef Scarlatescu? Suna bine, nu?

Vine soacra la masa? O poti da pe spate cu ceva absolut delicios – Sarmalele lui Scarlatescu! Si nu, nu trebuie sa stie nimeni ca le-ai comandat online :P!

 

Vrei un selfie reusit cu masa de Craciun plina de bunatati? Pui hashtag #sarmaleleluiscralatescu, iar like-urile or sa curga!

Nu stii cum sa decorezi masa de sarbatori? Servetele rosii, o coronita de brad, si sarmalele lui Scarlatescu!

 

Daca nu stii ce sa daruiesti… Invita-ti prietenii la masa si ofera-le o experienta demna de Chef. Chef, Catalin Scarlatescu.

Daca vrei sa primesti un super cadou de la Mos Craciun, lasa o portie de Sarmale semnate Chef Scarlatescu, langa brad!

 sarmale chef catalin scarlatescu (2)

 

Sarmale a la Chef Scarlatescu!

 

Masa festiva de Craciun este un moment special care reuneste intreaga familie intr-o atmosfera calduroasa, cu preparate delicioase, povesti pline de farmec si zambete alaturi de cei dragi.

Iar cum bine stim, de pe mesele romanilor, de Sarbatori, sarmalele sunt nelipsite. Delicioasele preparate din carne invelite in frunze de varza murata, pe care toti membrii familiei le asteapta cu entuziasm.

 

Asadar, un preparat traditional romanesc, gatit dupa reteta lui Chef Catalin Scarlatescu, va fi cu siguranta vedeta de pe masa de Craciun.

 

Ne este clar, cat de strict si profesionist este Chef Catalin Scarlatescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, asa ca, dupa ce a adunat ingredientele perfecte, a inceput sa lucreze la reteta pentru preparatul mult ravnit de Sarbatori. Dupa ani intregi de explorat si incercat diverse imbunatatiri la reteta traditionala pentru sarmale, Chef Catalin Scarlatescu, a descoperit secretul care le face sa fie extrem de gustoase.

 

Iata de ce ai nevoie pentru a le pregati acasa:

 

2 kg ceapa

4 kg de carne tocata de porc

500 gr orez

40 gr piper

11 gr/kg sare

1 bucata de afumatura

Bulion

Varza murata

 

Incepem prin a toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.

 

Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.

 

Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.

 

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, Sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura.

 

In cazul in care esti foarte ocupata si nu ai timp sa le pregatesti, nu iti face griji! Le poti comanda gata facute…online. Simplu si rapid! In plus, nimeni nu trebuie sa stie ca nu le-ai facut tu. Iata de unde le poti comanda: www.incaunavarog.ro!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Culinar

Retete de sanatate, cu produse romanesti din carne. Ciuburciu (Vascar): “Ingredientele sunt de cea mai buna calitate”

Published

on

Ti-e pofta de o briosa cu salam Victoria si cascaval? Ai incerca un risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant? Dar ce spui de cateva rulouri din tortilla cu muschi file taranesc, lebar, crema de branza si ardei copt? Toate aceste preparate, despre care te asiguram ca au un gust la fel de delicios si apetisant precum numele lor, au ceva in comun: sunt realizate cu produse din carne de la Vascar, unul dintre cei mai importanti jucatori din aceasta industrie din Romania.

Vascar, companie cu sediul in Vaslui, infiintata in anul 1984 sub numele de Industria Carnii, produce mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh, pe care le distribuie atat la nivel national, cat si international.

“Preparatele noastre sunt menite sa iti aminteasca de cele mai frumoase experiente culinare pe care le-ai trait alaturi de cei dragi. Cu o experienta de peste 36 de ani, Vascar proceseaza si comercializeaza preparate ce au la baza retete autentice si gust specific romanesc, obtinute prin ingrediente de calitate si condimente naturale”, explica Directorul General, Vlad Ciuburciu.

Ciuburciu Vascar

Pe langa Ciuburciu (Vascar) si sutele de mii de romani care au consumat produsele companiei de-a lungul timpului, mai exista cineva care are incredere deplina in brand-ul vasluian. Este vorba despre celebrul chef Horia Virlan, unul dintre pionerii emisiunilor de tip cooking show din tara noastra, care colaboreaza de mult timp cu Vascar. De altfel, el este cel care a creat aceste retete delicioase pentru compania Vascar.

“Desi de-a lungul carierei mele am gatit in numeroase bucatarii cu specific international, bucataria romaneasca mi-a ramas, in mod evident, cel mai aproape de suflet. Iar preparatele Vascar mi-au atras atentia prin gustul fin si ingredientele de calitate, de aceea le promovez si pot garanta pentru calitatea lor”, explica simpaticul bucatar.

Iata, in continuare, cele 10 retete gandite de chef Horia Virlan, care combina bucataria internationala cu preparatele romanesti, mai exact produsele din carne de la Vascar:

– mini baghete cu muschi file taranesc si branza;

– caserola picanta din carnati taranesti cu busuioc si pulpe de pui;

– muschi file taranesc in sos fin de ciuperci de padure si ierburi aromate, cu piure de cartofi si sote de praz;

– salata calda cu carnati bucovineni si cartofi noi;

– paste rigatoni in sos de sunculita taraneasca si rosii coapte;

– piept de pui umplut cu salam Victoria si mozzarella, in sos de rosii;

– ciolan de purcel in sos fin de ciuperci de padure si ierburi aromate;

– rulouri din tortilla cu muschi file taranesc, lebar, crema de branza si ardei copt;

– risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant;

– briose cu salam Victoria si cascaval.

Lista completa a ingredientelor, precum si modul de preparare sunt disponibile pe site-ul Vascar. “Stim foarte bine ca nu putem excela daca nu exista pasiune. Putem lucra cu cele mai moderne tehnologii si cele mai bune retete, insa secretul mancarii gustoase este sa o prepari cu suflet. Acesta este, cu siguranta, cel mai important ‘ingredient’ pe care il folosim in fiecare zi, in fiecare preparat”, explica Vlad Ciuburciu (Vascar).

Continue Reading

Culinar

Beneficiile comenzilor online de torturi

Published

on

Exista o serie de motive pentru care comenzile online de torturi sunt mult mai avantajoase decat comenzile din cofetariile fizice. Bineinteles, cel mai important motiv consta in simplitatea procesului de comanda, urmat fiind de rapiditatea cu care se desfasoara celelalte etape.  De astfel, se poate intui ca o comanda online de la o cofetarie din Bucuresti este efectuata cu o mai mare usurinta decat o comanda in cadrul unei cofetarii fizice.

Una dintre aceste cofetarii online este www.etorturi.ro. Acest loc magic unde se concep si se pun in practica cele mai delicioase retete, le ofera clientilor trei posibilitati simple de comanda: telefonic, prin e-mail sau online. Concret, dupa consultarea listei de torturi disponibila, clientul va contacta reprezentantii alegand una dintre caile mentionate, urmand a fi puse la punct detaliile privitoare la livrare si plata.

Pe site-ul oficial al cofetariei, clientii dispun de o oferta dedicata contextului actual, care ii indeamna sa stea acasa. Oferta consta in comandarea unui tort in valoare de 149 RON, pentru care beneficiaza de livrare gratuita in aceeasi zi in Bucuresti.

De ce sa alegi o cofetari online in detrimentul uneia fizice?

Traficul din Bucuresti reprezinta o mare bataie de cap pentru toti locuitorii capitalei, care se confrunta zi de zi cu aglomeratia. In ceea ce priveste comenzile de torturi pentru evenimente, locuitorii capitalei nu mai sunt nevoiti sa mearga cu masina pana la cofetarie.

Procesul de comanda a unui desert delicios nu a fost niciodata mai simplu! Cu doar un apel telefonic sau cu un e-mail transmis, clientul se va bucura de livrare direct la domiciliu.

Cofetaria eTorturi din Bucuresti livreaza torturi in fiecare zi a saptamanii, in intervalul orar 09-22:00. Asadar, programul incarcat al clientului nu va impiedica livrarea deserturilor la eveniment sau acasa. Mai mult decat atat, reprezentantii cofetariei online sunt dispusi sa livreze desertul pana la o ora tarzie, anume 02 dimineata, chiar la locatia in care are loc evenimentul.

Varietatea de produse pusa la dispozitie de cofetarie este una bogata, din care fac parte atat torturi simple, cat si unele sofisticate, destinate unor evenimente importante, precum nunta sau botez. Numarul modelelor unice de torturi depaseste 1000.

In contextul actual, cand se recomanda ca oamenii sa evite locurile aglomerate, mai ales daca pot desfasura anumite activitati si online, se poate lua in considerare si comenzile de torturi online. Deplasarile in cofetariile fizice pot fi evitate, avand in vedere ca livrarea din partea reprezentantilor cofetariei online este efectuata respectand conditiile igienico-sanitare aflate in vigoare. In plus, este disponibila plata cu cardul, tocmai pentru a evita schimbul de numerar.

Clientii se tem ca pentru un eveniment important nu vor putea degusta inainte tortul? Este bine de stiut sa degustarile se pot face cu o programare anterioara in laboratorul cofetariei online din Bucuresti.

Continue Reading

Culinar

Tagliatelle cu dovleac copt – o reteta sanatoasa pentru orice sezon

Published

on

Toamna vine cu o multime de legume pline de aroma si vitamine. Printre legumele vedeta ale acestui sezon se inscrie si dovleacul placintar. Cu un nivel scazut de calorii, bogat in fibre si vitamine antioxidante precum vitaminele A, C si E ar fi si pacat sa nu il includem in meniul nostru de toamna.

Daca dovleacul placintar ne duce cu gandul mai mult la prajituri sau placinte, acesta este excelent si in supe sau alte mancaruri gatite precum si in retete de paste. Una dintre cele mai delicioase si usor de realizat retete paste este cea de Tagliatelle cu dovleac copt ce poate fi gasita pe site-ul www.pastebaneasa.ro, fiind realizata in colaborare cu Teo’s Kitchen.

Pentru aceasta reteta paste au fost folosite tagliatelle din grau dur, o idee excelenta pentru cei care isi doresc un stil de viata sanatos. Pastele din grau dur sunt o alternativa mai sanatoasa pentru ca au o cantitate mai mare de proteine, un indice glicemic mai mic si cantitati mai mici de amidon si apa. De asemenea, sunt usor de gatit “al dente” pentru ca isi pastreaza forma la fierbere si nu se lipesc.

Pentru 2 portii de Tagliatelle cu dovleac copt sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • o lingura ulei de masline
  • o lingura unt
  • o ceapa alba mica, tocata fin
  • un catel de usturoi trecut prin presa
  • 200g dovleac copt
  • 100ml lapte sau smantana dulce
  • condimente dupa gust: sare, piper, nucsoara, scortisoara
  • 50g parmesan dat pe razatoare
  • 200g tagliatelle din grau dur Baneasa

Mai intai coacem dovleacul la cuptor timp de 50-60 de minute. Intre timp calim ceapa si usturoiul in uleiul si untul incins, pana ceapa devine translucida. Dupa ce dovleacul s-a copt, il dam prin blender impreuna cu laptele sau smantana dulce, ceapa si usturoiul calite si condimentele. Punem la fiert tagliatellele in 2 litri de apa clocotita in care adaugam putina sare. Intre timp gatim si piureul de dovleac obtinut, il punem in tigaie si il lasam sa dea de cateva ori in clocot. Adaugam tagliatelle fierte al dente peste sosul de dovleac copt, iar daca sosul este prea gros putem pune putin din apa in care au fiert pastele. La final punem parmesanul ras, iar pastele pot fi servite.

Acesta reteta este ideala petru zilele racoroase de toamna si datorita numeroaselor calitati nutritive este potrivita atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici.

Continue Reading

MEDIA NEWS

Life Style2 săptămâni ago

Descopera studioul care face angajari videochat in Bucuresti si ofera asigurare medicala privata!

Frumusete3 săptămâni ago

Beneficiile SICURO SLIM, ceaiul vedetelor, prin ochii Ralucai Badulescu

Life Style4 săptămâni ago

Protejează-ţi unghiile cu cele mai frumoase oje semipermanente!

Life Styleo lună ago

Pediatrii recomandă alegerea unui body bebe confecţionat din bumbac! Află de ce!

Culinar2 luni ago

Retete de sanatate, cu produse romanesti din carne. Ciuburciu (Vascar): “Ingredientele sunt de cea mai buna calitate”

Sanatate2 luni ago

Clinica dermatologică Skinovate

Timp Liber2 luni ago

Cu gândul la sănătate, alegem dezinfectanții potriviți

Lectura2 luni ago

„Noi alegem viitorul”, o apariţie editorială de excepție despre problemele climatice

Sport2 luni ago

Antrenează-te pe stepper şi sculptează-ţi corpul în confortul casei tale! Iată câteva recomandări!

Lectura2 luni ago

Este oare Odiseu un mare macho ? Ce spun femeile despre el

Lectura2 luni ago

Erich Fromm, despre 7 experiențe care i-au marcat viața și profesia de psihanalist

Lectura3 luni ago

Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte aduce mesajul epopeii clasice în secolul 21

Life Style3 luni ago

Magia ordinii la locul de muncă – pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o viață profesională împlinită

Lectura3 luni ago

Surpriză de la Editura Trei pentru cititori! Cunoscutul scriitor Iv cel Naiv va publica primul său roman

Naturiste3 luni ago

Vrei să gestionezi durerile supărătoare ? Alege un ulei CBD de calitate superioară!

Sanatate3 luni ago

5 probleme de sanatate care pot fi tratate cu ulei de canabis

Antreprenoriat3 luni ago

Narada și IPSO Agricultură, parteneriat strategic pentru sprijinirea accesului la educație digitală

Antreprenoriat3 luni ago

Povestea antreprenoarei Sarah Sarrad care şi-a transformat pasiunea pentru animale într-un business de succes

Lectura4 luni ago

Top 7 cărți pentru un an mai bun cu noi înșine, în noutățile publicate la Editura Trei

Lectura4 luni ago

Top 12 cărți – cele mai potrivite cadouri pentru domni, de la Editura Trei

Trending