Connect with us

CASA SI GRADINA

Color Smart: Piața de amenajări de lux își continuă creșterea

 • În 2023, amenajările interioare vor cunoaște o creștere de 35-40% pe fondul stagnării pieței imobiliare
 • Proiectele la cheie sunt tot mai căutate în România și au reprezentat 20% din cifra de afaceri Color Smart pe anul trecut

BUCUREȘTI, 6 februarie 2023 – Color Smart, unic importator și distribuitor în România și Republica Moldova al brandurilor premium și premium plus Novacolor, Color Smart și Pittsburgh Paints estimează o creștere de 35-40% a pieței de amenajări de lux pentru anul 2023. Chiar dacă piața imobiliară traversează o perioadă de stagnare, cererea pentru produsele de amenajare premium va rămâne ridicată în continuare. În plus, clienții din România sunt din ce în ce mai interesați de accesarea unor soluții complete.

„Vânzările noastre de proiecte la cheie au reprezentat aproximativ 20% din veniturile Color Smart pe anul trecut. În 2023, ne propunem să creștem considerabil atât numărul acestora, cât și ponderea în cifra de afaceri. Astfel, am început să promovăm mai mult gama largă de servicii oferite clienților noștri, care include de la materiale și accesorii, până la servicii de consultanță sau la proiecte la cheie realizate cu echipele noastre de aplicatori, totul într-un buget stabilit de la început. În acest moment avem mai multe proiecte care vor intra în execuție, dintre care pot menționa amenajarea unei clinici private și a trei vile, situate în zone selecte din București și Predeal”, a declarat Cătălina Trupșor, fondator și CEO Color Smart Distribution.


Produsele premium din categoria vopsele lavabile și produse decorative necesită o calificare superioară pentru a fi aplicate corespunzător. Serviciile de proiecte la cheie sunt cerute în special de beneficiarii care aleg produse lavabile premium sau vopsele decorative pretențioase, deoarece aceștia își găsesc cu greu echipe de specialiști care știu să aplice aceste tipuri de materiale. Costul și durata lucrărilor depind de preferințele clientului, amploarea proiectului, locația sau tipul de materiale alese.

„Beneficiarii au parte de un management de proiect eficient, de un responsabil care coordonează toate activitățile, supraveghează derularea etapelor într-o ordine corectă, menține relația cu aplicatorii. De asemenea, clienții primesc o bugetare realistă încă de la începutul lucrării, fără costuri ascunse. Tot ce ține de calitatea lucrării este prioritatea responsabilului de proiect. Dacă clientul este hotărât și are planurile conturate, în cel mult două săptămâni putem stabili toate detaliile. Ulterior, amenajarea propriu-zisă mai durează între două săptămâni și maximum două luni, în cazul proiectelor foarte mari. Astfel, cei care apelează la servicii premium nu își mai bat capul cu problemele tehnice sau financiare care apar de obicei atunci când aleg varianta do it yourself”, a explicat Cătălina Trupșor.

Pe fondul inflației în continuă creștere, prețurile materialelor destinate amenajărilor de lux vor crește, dar nu la nivelul altor produse. Scumpirea materiilor prime și reducerea exporturilor, creșterea prețurilor energiei, precum și costurile mai mari pentru forța de muncă vor duce anul acesta la o creștere a prețurilor în medie cu 30%, și chiar cu vârfuri mult peste acest procent, conform estimărilor Color Smart.

În prezent, Color Smart are locații proprii, în București, Constanța, Bacău și în Timișoara, precum și o rețea formată din 13 distribuitori la nivel național: Cluj, Craiova, Oradea, Arad, Sibiu, Alba-Iulia, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Focșani, Bacău, Piatra Neamț, Brașov, Brăila. De asemenea, compania este prezentă în 9 depozite de profil din țară. În portofoliul Color Smart se regăsește o gamă largă de servicii ce pot fi achiziționate de către clienți, de la materiale și accesorii, la servicii de consultanță sau la proiecte la cheie realizate cu echipele sale de aplicatori.

top-shop.ro%20
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CASA SI GRADINA

Cum afectează calitatea semințelor de floarea soarelui sănătatea recoltei

Cultura de floarea soarelui ocupă locul al doilea în topul profitabilității când vine vorba de culturile agricole, potrivit Business24. Deși floarea soarelui nu este o plantă prea pretențioasă și are o rezistență crescută la secetă, se impune o minimă îngrijire pentru îmbunătățirea calității recoltei. Totul pleacă de la semănarea semințelor. Acestea dau tonul întregii culturi și au capacitatea de a proteja planta de atacul unor boli periculoase. Rămâi alături de noi pentru a afla cum să te asiguri că semințele tale sunt rezistente și cum să le tratezi pentru a proteja planta pe tot parcursul sezonului.

Care sunt cerintele de baza pentru cultura de floarea soarelui

Cultivarea florii soarelui aduce un profit brut de 43%, însă pentru a atinge această performanță este necesar să te asiguri că startul este sănătos. Pentru început, semănarea trebuie să se efectueze în condiții propice pentru o răsărire puternică. Perioada ideală pentru semănare este 25 martie-15 aprilie, atunci când se raportează 7 grade Celsius în sol la adâncimea standard de semănare de 4-6 cm. În cazul în care locuiești într-o zonă mai răcoroasă și vremea nu dă semne de încălzire imediată, este util să mai aștepți încă 10 zile înainte de semănare.


Distanța între rânduri ar trebui să fie de 70-80 cm, însă înainte de semănare trebuie să te asiguri că semințele au parte de un tratament adecvat. În continuare explicăm caracteristicile pe care trebuie să le întrunească semințele pentru a fi protejate de orice dăunător.

Seminte de floarea soarelui: cum sa alegi seminte de calitate

Atunci când alegi seminte de floarea soarelui, este util să te asiguri că acestea sunt tratate împotriva bolilor devastatoare pentru cultură. Enumerăm mai jos bolile cu care se confruntă floarea soarelui în procesul de dezvoltare.

Boli floarea soarelui

 • Mana;
 • Alternarioza (pătarea brună-neagră);
 • Septorioza frunzelor (pătarea cenușie);
 • Putrezirea rădăcinilor și tulpinilor;
 • Rugina neagră;
 • Phomopsis (pătarea brună și frângerea tulpinilor);
 • Putregaiul cenușiu;
 • Pătarea neagră a tulpinilor;
 • Putregaiul alb.

Alegerea semințelor adecvate poate fi o provocare dacă nu cunoști calitățile necesare, însă acest articol îți sare în ajutor cu informații despre caracteristicile pe care trebuie să le întrunească semințele pentru a fi considerate rezistente.

 • Alegerea unui hibrid performant asigură rezistența plantei în condiții meteorologice neprielnice (secetă extremă, vânt puternic, schimbări bruște de temperatură, etc.);
 • Semințele trebuie să fie ușor de cultivat și să asigure o producție bogată, stabilă și sănătoasă;
 • Planta trebuie să fie viguroasă, să crească rapid și uniform încă de la începutul dezvoltării;
 • Semințele trebuie tratate împotriva bolilor periculoase, așa cum sunt Mana, Verticioloza (ofilirea tulpinei și frunzelor din cauza blocării vaselor, care se concluzionează cu necrozarea frunzelor), Orobanche (cunoscut ca Lupoaia florii soarelui, este o plantă parazită care se conectează la rădăcinile de floarea soarelui și fură nutrienții gazdei) și Phomopsis (ciupercă care brunifică țesuturile plantei, care în final putrezesc, iar planta se frânge);
 • Cele mai eficiente semințe sunt cele cu puritate fizică de 98% și germinație în proporție de 85%;
 • Analizează uniformitatea semințelor, căci acestea nu trebuie să conțină spărturi sau fisuri;
 • Aplică un tratament împotriva viermelui de sârmă și împotriva gărgăriței frunzelor;
 • În final, semințele trebuie să asigure o producție consistentă de ulei a plantei mature.

top-shop.ro%20
Continue Reading

CASA SI GRADINA

Fiecare casă are nevoie de protecția oferită de rulourile exterioare

Rulourile exterioare din aluminiu sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să obțină un aspect modern pentru casa lor. Acestea sunt, de asemenea, rezistente la intemperii, ceea ce le face ideale pentru protecția ferestrelor și a ușilor dumneavoastră împotriva ploilor, a zăpezii și chiar a razelor de soare. Aceste rulouri sunt fabricate din aluminiu, fiind un material durabil și rezistent la intemperii și coroziune. Aluminiul este un material destul de versatil, fapt ce permite producătorilor să creeze rulouri exterioare cu diferite modele si culori. Acestea sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme, astfel încât să se potrivească pe orice dimensiune a ferestrelor și ușilor dvs. Aceste rulouri pot fi, de asemenea, personalizate pentru a se potrivi cu designul dvs. interior și exterior.

Aceste rulouri exterioare din aluminiu sunt, de asemenea, foarte ușoare și ușor de instalat. Acestea pot fi montate pe o varietate de suprafețe, de la lemn, la sticlă, aluminiu și PVC. În plus, acestea sunt ușor de curățat și întreținut, fiind ideale proprietarilor de case care doresc să își protejeze ferestrele și ușile, fără a fi nevoiți să facă prea multă întreținere. Rulourile exterioare din aluminiu oferă, de asemenea, protecție împotriva radiațiilor solare, ceea ce poate ajuta la reducerea facturilor de energie. Acestea pot, de asemenea, să reducă nivelul de zgomot și să mărească nivelul de confort. Odată instalate, aceste rulouri oferă o protecție adecvată împotriva frigului, a căldurii și a luminii excesive produsă de razele solare în timpul verilor toride.


Rulourile exterioare din aluminiu sunt, de asemenea, o opțiune mai ieftină comparativ cu rulourile din lemn sau PVC. Acestea sunt mult mai ușoare și mai rezistente, ceea ce le face mai potrivite pentru climatul actual al țării. Deoarece rulourile exterioare din aluminiu sunt rezistente la intemperii și la coroziune, acestea pot dura mult timp fără să necesite prea multa întreținere. Putem să le curățăm cu apă, mai ales dacă stăm la curte, acest lucru devine foarte simplu. În concluzie, rulourile exterioare din aluminiu sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să obțină un aspect modern pentru casa lor. Oferă, de asemenea, protecție împotriva radiațiilor solare, reduc nivelul de zgomot și măresc nivelul de confort al casei. În zilele de weekend, când ai nevoie de relaxare, practic blochezi zgomotul și lumina exterioară și ai timp de relaxare. Mai mult, te ajută să ai casa mult mai răcoroasă vara, iar iarna nu lasă căldura să iasă din casă.

Ce modele să alegi pentru confortul tău

Modelele de rulouri exterioare din aluminiu sunt cele mai populare opțiuni de protecție a ferestrelor din zilele noastre. Acestea oferă un nivel ridicat de protectie împotriva razelor soarelui și a furtunilor și, în același timp, un plus de stil și eleganță casei tale. Datorită versatilitatii lor, aceste rulouri sunt disponibile într-o varietate de stiluri și culori, astfel încât să se potrivească cu orice tip de decor. Acest tip de rulouri exterioare sunt fabricate din aluminiu extrudat, care este un material durabil și rezistent la coroziune. Acestea sunt unele dintre cele mai bun modele de rulouri exterioare, care au o durată de viață mai lungă comparativ cu alte materiale folosite acum pe piață.

De asemenea, aluminiul este un material relativ ieftin, ceea ce face aceste rulouri accesibile pentru majoritatea bugetelor. Unul dintre avantajele principale ale acestor rulouri exterioare din aluminiu este că sunt foarte ușoare și ușor de instalat. Acestea pot fi instalate pe orice suprafata plană, iar montarea lor nu necesită prea multe cunoștințe tehnice. Dar pentru siguranță, ar fi bine să lucrați cu o firmă specializată, pentru că trebuie să luați măsuri, să le instalați și oricine acum nu are timp. Așa că o firmă specializată știe toate procedurile, iar pentru orice lucrare primiți, bineînțeles și o garanție. Apoi, dacă vreți peste câțiva ani să le înlocuiți, firma știe cel mai bine ce vi se potrivește în funcție de bugetul disponibil în acel moment.

De asemenea, acestea sunt foarte rezistente la intemperii, ceea ce le face ideale pentru locurile unde temperaturile pot varia foarte mult. Acest tip de rulouri exterioare oferă, de asemenea, un nivel ridicat de control asupra luminii și a căldurii din casa ta. Acestea pot fi ajustate pentru a bloca 90% din lumina soarelui și pentru a oferi protecție împotriva căldurii excesive. Acest lucru vă permite să economisiți energie și bani, deoarece nu va trebui să utilizați prea mult aer condiționat pentru a menține temperatura în interiorul casei. Mai ales că în ultimul timp plata facturii de energie electrică ne dă mari bătăi de cap.

Protecție antiefracție pentru fiecare casă

Protecția antiefracție oferită de rulourilor exterioare este cel mai important aspect al siguranței unei locuințe. Acestea oferă o mai mare protecție împotriva efractiilor și, de asemenea, oferă îmbunătățiri estetice și termice locuinței. Rulourile exterioare pentru protecția antiefracție sunt construite din diferite materiale, precum aluminiu, oțel sau PVC, toate acestea putând fi achiziționate în diferite culori și stiluri. Acestea sunt echipate cu sistem de închidere special pentru a oferi o mai mare securitate împotriva efracțiilor. În plus, rulourile exterioare sunt, de asemenea, echipate cu sistem de alarmă care emit și un sunet atunci când se deschide ușa. Unele modele au un strat de vopsea antifade, care ajută la menținerea culorii și a strălucirii ruloului pe o perioadă mai lungă de timp. Pentru a oferi o protecție împotriva efracțiilor, rulourile exterioare trebuie să fie instalate corect. Acest lucru înseamnă că trebuie să lucrați cu o firmă specializată care să le monteze corespunzător. De asemenea, aceste rulouri exterioare trebuie verificate periodic pentru a fi sigură că sistemele sunt încă funcționale.

top-shop.ro%20
Continue Reading

CASA SI GRADINA

Interesul pentru gradinaritul acasa a crescut semnificativ in ultimii ani, conform studiilor

Cine nu iubeste sa aiba propria gradina acasa? Cultivarea legumelor si florilor poate fi o activitate relaxanta si satisfacatoare, care iti permite sa te conectezi cu natura si sa ai acces la produse proaspete si delicioase.

In ultimii ani, interesul pentru gradinaritul acasa a crescut semnificativ, acest lucru fiind evidentiat de numarul tot mai mare de persoane care cauta informatii si produse pentru a-si incepe sau extinde gradina acasa. Potrivit unui studiu din 2020, interesul pentru gradinarit si cultivarea propriilor alimente a crescut cu peste 300% in perioada de izolare din cauza pandemiei, iar tendinta a continuat sa creasca si dupa aceea. O alta cercetare a aratat ca interesul pentru gradinaritul acasa a crescut cu peste 50% in ultimii 5 ani. Acest trend este datorat, in mare parte, dorintei tot mai mari de a avea acces la produse proaspete si de a se conecta cu natura prin cultivarea propriei gradini.

Multe persoane doresc sa aiba acces la produse proaspete si sa se conecteze cu natura prin cultivarea propriei gradini. Dar, pentru cei care nu au experienta in acest domeniu, inceperea propriei gradini poate parea dificila. Nu toti au cunostintele necesare pentru a alege cele mai potrivite plante, sau sa stie cum sa le ingrijeasca si sa le cultiva. Acest lucru poate fi un obstacol major pentru cei care doresc sa-si inceapa propria gradina acasa.


Hei bine, LegumePebune.shop poate fi una dintre solutiile pentru aceasta problema. Acest magazin online ofera kit-uri complete pentru a va incepe propria gradina de legume si flori, precum si ghivece, accesorii si alte produse utile pentru gradinaritul de apartament. Acestea va permit sa incepeti propria gradina fara a fi nevoie sa aveti cunostinte avansate despre gradinarit.

In plus blogul acestora, LegumePeBune.ro, ofera informatii si sfaturi practice despre cum sa va incepeti si sa va mentineti propria gradina acasa, cum sa alegeti plantele potrivite pentru spatiul dumneavoastra si cum sa le ingrijiti pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pe blog, puteti gasi si retete delicioase pentru a va bucura de produsele proaspete din propria gradina.

In concluzie, LegumePeBune este o sursa excelenta de informatii si produse pentru cei care doresc sa inceapa sau sa-si extinda gradina acasa. Blog-ul ofera sfaturi practice si retete delicioase, iar magazinul online ofera kit-uri complete si alte produse utile pentru gradinarit. Vizitati acum aceste site-uri pentru a va incepe sau a va extinde propria gradina acasa si pentru a va bucura de beneficiile unui stil de viata mai sanatos si mai conectat cu natura.

top-shop.ro%20
Continue Reading
Trending